Wednesday, February 21, 2024

Политиката според Кирил Петков

 

Необходимо е да го признаем: никой, ама никой не е направил повече за падането на този кабинет и за взривяването на Сглобката от Кирил Петков. Той е адска машина, самоходна осколочна бомба, терористичен акт, излъчван на живо в сутрешните блокове...

От днешните му излияния разбирам, че той схваща политиката като маркетинг на хранителна добавка. Делкаме си всичко 50 на 50 и управлението е доволно, ротацията е смазана, а евроатлантическата реторика е засилена на макс до окончателния крах на всичките ни колективни мозъчни клетки.

Най-ироничното е, че тази покупко-продажба на държавата е изнесена пред очите на всички.

Политиката като борсова операция.

ПП/ДБ си делкат с ГЕРБ всичко, а смотаняците, които гласуват, ами... да вземат да се гръмнат. Този търговски дух е изключително екзотичен за управление, което се хвалеше, че е договорено зад стените на Самоковския девически манастир.

Дори и от 100 километра се вижда, че подялбата 50 на 50 не е "форма на контрол", както твърди господарят на българския език Кирил Петков. Това е мафиотски паритет, баланс на силите в евроатлантическата Коза Ностра, нещо като пакт за неунищожение.

Документът също не бива да бъде наричан "меморандум", това е фалшива, политическа дума, която крие истинската му същност. В него не се говори за управление и политика, а се предлага търговска схема за подялба за разпарчетосване на фирмата и нейното окончателно изсмукване.

"Чуйте целия запис. Това е школа по политика", крещяха истерично менестрелите на ПП, когато станахме свидетели на демоничната им оперативка на която те като суперзлодеи от комикс си правеха план за превземането на света. Днес виждаме триумфът на това токсично разбиране за света. Пълна катастрофа, която плащаме с нарязани паметници, предстояща икономическа стагнация, високи цени и вечното дрънкане как правителството работи и българите живеят по-добре от всякога...

И заради това не вярвам в никаква руска намеса в българския политически процес. 

За какво им е на руснаците да бутат кабинета. 

Кирил Петков се справя по-добре от всяка руска служба с тази задача.

 

No comments: