Wednesday, April 17, 2013

Политически спам




Последната партия по тази земя, която има правото да се оплаква от действията на злонамерени коментатори в интернет е ГЕРБ. Точно тази формация създаде най-грандиозната фабрика за платени форумни публикации и задръсти всички форуми със своя политически спам и чевръсти графомани.
Спам, според модерната терминология, е непоискано писмо, заливане с непотребна информация, бул шум във виртуалната комуникация. Точно това направиха ГЕРБ с политическите дискусии - пуснаха като вируси в тях своите платени интернет-агитатори.
И това направи атмосферата отровна и интригантска.

Днес, точно както се случи с подслушванията, интернет-оръжието за масово поразяване на ГЕРБ се обърна срещу самите тях. Водачката на листата на ГЕРБ в Сливен Десислава Танева сезира прокуратурата заради злонамерени коментари в интернет, които сривали образа на партията й.
Спамърите крещят: "Дръжте спамъра".  Това е голямата виртуална ирония на случката.

Иначе можем да припомним на ГЕРБ всички случаи при които от техните спам-машинации са страдали други. Като например от измисленото писмо за Младежкото обединение на БСП в което уж се разкриваше схема как младите социалисти вредителстват в нета. БСП поне подмина с мълчание това. Виртуалната епоха възпитава в търпение към големите машинации.
Но господарите на политическия спам не успяха да премълчат. Да, тежко е някой да хвърля твоите камъни по твоята глава, но създадената атмосфера на вечна интрига и платени тролове в нетd вече ражда своите съмнителни чудовища.
Изобщо на ГЕРБ не им върви. Целият им спам за годините на управлението в момента ги удря като канонада от бомби.
А прокуратурата не може да помогне срещу това.
Няма как просто.

No comments: