Thursday, April 03, 2014

Десните пирани в Европарламента




Изборите са хубаво нещо, защото свалят маските и освобождават света от кухите фрази, ненужните пози и красивите лъжи. Именно в предизборна ситуация цялото медийно лустро на ЕНП се разми като грим на престаряла примадона. Евродепутатите от десницата в ЕП се опитаха с абсолютно предизборна цел да вкарат изречение в доклада "за освобождаване от отговорност на Европейската комисия за 2012 година" с препоръката еврофондовете за България и Румъния да бъдат спрени.

Това е изречение, което не задължава с нищо Комисията, нито пък носи след себе си някакво последствие, но е явен знак за отношението на десните. В предизборна ситуация те приличат на пирани, които си търсят жертви, за да могат да се изправят пред своите избиратели като някакви стожери на финансовата дисциплина. Проблемът обаче е друг. На заседание на бюджетната комисия евродепутатката от ГЕРБ Моника Панайотова предпочете да гласува с ЕНП, вместо като българка да се възпротиви на елементарната политически манипулация. 

Тъжно е, когато избереш политическото си живуркане пред достойнството си на български представител в ЕП. Но това отношение, което е конюнктурно, разкрива и друга ситуация в Европа. Единствено левите партии са искрен и последователен приятел на България. Те са последна преграда срещу двойните стандарти на ЕНП, които лъсват по време на избори. И е добре ГЕРБ да се опитат да обяснят защо политическото им семейство използва всяка възможност да атакува България? 
Да не би ЕНП да съдят за всички българи по депутатите от ГЕРБ?


No comments: