Saturday, May 03, 2014

Съучастниците на украинския фашизъм




Ако от буквите можеше да капе кръв, то от всички изписани, а всъщност изсъскани, думи в българското виртуално пространство срещу руснаците в Украйна (наричани "колоради", "зелени човечета", "изверги") вероятно вече се е събрало цяло море. Наглото самочувствие на носителите на последната истина, които до умопобъркване твърдяха, че в Украйна наблюдаваме пришествие на великата демокрация, невероятните им лъжи и разпространяването на украинските изперкали медии вече могат да се броят като съучастие в абсолютното фашистко престъпление, което разтърси Одеса.


46 жертви, над 200 ранени даде Вартоломеевата нощ в Украйна на 2 май. Кадрите, които се виждат са свидетелство за мерзост. Нацистите от "Десен сектор" вардят никой да не излезе от горящата сграда на профсъюзния дом в Одеса, а всеки, който намери път навън получава ритници, удари с дървени палки, юмруци, смазване от бой. Фашагите крещят, че е време руснаците да си стягат куфарите. Силите на реда бездействат и се правят, че пред очите им не се извършва масово убийство. Украински активистки като пепелянки съскат от радост, че в Одеса убиват "колоради". А колоради те наричат хората, които носят Георгиевски лентички. За тях очевидно те не са хора.Юлия Тимошенко поздравява жителите на Одеса, а под "жители на Одеса" тя разбира всички, които изпадат в политически оргазъм от смъртта на толкова много хора. Съжалявам за крайните думи. Когато човек види фашизъм е длъжен веднага да кресне с пълен глас. Този фашизъм вече убива и праща армии срещу обикновените хора. И го прави въоръжен с "демократична" реторика. Убиват и крещят, че са невинни. Ритат и се пенят, че вината не е в тях. Удрят с палки и настояват, че не носят отговорност. Палят и веднага сочат с пръст друг. Безподобен, безчовен, дивашки фашизъм.


Най-лошото от всичко е, че го отгледахме със съвместни усилия. Правеха се, че не го виждат. Твърдяха, че "Десен сектор" били случайна и малка група встрани от управлението на Украйна. Казваха ни, че след изборите всичко в Украйна ще се оправи. Махаха с ръка на снимките на които младежи носят тениски с Бандера и учат как да стрелят с автомати. Пренебрегнаха напълно факта, че новата власт отмени честването на 9 май, но разреши почитане на паметта на дивизия от СС.


Случката в Одеса, както много правилно отбеляза Петър Волгин, е класическо престъпление срещу човечеството. Това беше безмилостно масово убийство, инспирирано по политически причини при това извършено от откровени нацисти. После, за да потвърдят перверзията на новите времена извършителите на убийствата качват и клипчета в интернет.
Това е повторение на Хатин, започнаха да твърдят мнозина. Да, така е. В Хатин през 1943 година нацистите изгарят живи хора в църква. Нацистите се познават по това, че винаги ги влече да горят хора. Те друго не знаят да правят. И къде беше правителството на Украйна? Нали ни го даваха за пример? Защо допусна това да се случи?
Давайки власт за убийства в ръцете на "Десен сектор" правителството на Яценюк завинаги раздели Украйна. Тази държава никога няма да бъде единна повече, защото да пролееш братска кръв е не само грях, това е знак, че пет пари не даваш за своите хора. Четох страхотна статия на доц. Дарина Григорова за Одеса. Тя е една от първите у нас, която откровено казва, че Майданът стана символ на разрухата. Но срещу него се формира съпротива, която никой не очакваше, която никой не бе предвидил и която съпротива стана толкова голяма и така изплаши някои хора, че срещу нея трябваше да бъда пуснати фашистите, за да свършат кървавата работа.


А за българските реакции дори не ми се мисли. Никога не съм виждал толкова много душевен мрак. Някои от най-разпенените направо изкараха, че хората в профсъюзния дом са се подпалили дори и то пряка заповед на Путин. Съвестите им, които не можеха да търпят дори една дума накриво за Майдана, изведнъж успяха да приемат не само убийствата, но и тяхната защита. И това ги прави съучастници на фашистите. Пет пари не давам в случая дали някой друг мисли като мен. Знам какво прочетох. Знам как твърдяха, че фашисти в Украйна няма и, че всичко, което виждаме с очите си е измислица. Сега, когато се оказа, че фашистите вече убиват и не искат да спрат да убиват, те пак твърдят, че ги няма. Какво да кажеш за такива хора? Какво да кажеш за хора, които се възмущаваха, че отрядите "Беркут" изблъскват протестиращи хора от Майдана, а сега се кефят като гледат как украинската армия стреля и убива свои сънародници? Какво да кажеш за хора, които са готови да видят как целия югоизток гори само, защото така ще пострадат повече руснаци? Сега си спомних и за една песен на великата група Меник Стрийт Прийчърс в припевът на която се пееше: „If you tolerate this your children will be next” (Ако толерираш това, следващи ще бъдат твоите деца). Песента е посветена на гражданската война в Испания. Пак са замесени фашисти...


На 1 май ми подариха една георгиевска лентичка. Сложих си я на якето. Няма да я махна до 9 май. Ще нося този "колорадски знак" до Деня на победата като мой начин да се поклоня пред загиналите в Одеса. Като мой начин да си напомням, че съдбата на всеки фашист по тази земя е обречена на висш трагизъм. Защото ще дойде време, когато на нацистите пак ще им стане тясно. Светът ще им се види тесен. И така трябва. 9 май ни напомня, че изперкалите фашисти винаги си получават заслуженото. Те трябва също да го знаят. 

3 comments:

flamingo said...

Г-н Симов,много добре разбирате ,че единствените "фашисти" в Украйна са "нашистите" на Путин!!!!Колкото до т.нар. "георгиевска лента" единственото за ,което тя е полезна е да си избършите....С "уважение"
Александър Бекяров

flamingo said...

Какво е общото между руския болшевизъм и фашизма:

Общия генезис на болшевизма и нацизма за работниците ( и оцелелите от „разкулачването”, избивани с милиони най-вече в Украйна селяни) , не е никаква новина, а връщане към корените на общото социалистическо минало на нацизма, фашизма и болшевизма, който приветства фашистките братя със стиховете на Маяковски:

Товарищи фашисты, милости просим.
Вместе власть буржуев сбросим.
Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
Крепите над миром красные объятья.
Пролетарии, стройтесь в единую линию
Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.

Красное знамя борьбы пролетариев.
Сегодня развернуто от России до Италии

Alex Simov said...

Господин Бекяров, в името на спасението на душата си спрете поне да публикувате неща, които не са верни. Нямам против да имате различно от моето мнение, но когато вашето мнение се основава на халюцинации, то не е мнение, а просто видение. Например - Маяковски никога не е писал това стихотворение. Можехте да го проверите само с едно кликване в Гугъл. Но за вас е по-важно да заемете позата на политически месия, нали? Колко струва тя, когато е основана на лъжи: http://wiki.istmat.info/%D0%BC%D0%B8%D1%84:%D0%BC%D0%B0%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B8_%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8_%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC