Friday, September 11, 2015

Сбогом на виновното минало




Бавно и полека БСП се сбогува и с последното наследство, с последната скрита мина, която Първанов остави в нейния двор. Става въпрос за депутата Георги Анастасов и неговата партия, която от 2001 година насам съществува единство и само, защото получава дежурното си място в левите листи. До депутатското място на Анастасов се е свеждаше целият вътрешнопартиен живот на неговата формация. Битието на един политически паразит.
Вчера стана ясно, че Анастасов, чиято партия на национално ниво има коалиционен договор с БСП, е сключил в столицата коалиция с АБВ за подкрепата на Георги Кадиев. Е, събраха се най-накрая. И покрай Кадиев, а сега покрай маневрите на Анастасов се вижда, че някой е хвърлил много работа и зор, за да спъне БСП в София. Един по един всички агенти на външно влияние оформиха псевдосоциалдемократическа коалиция и категорично ще превият гръбнак пред кандидата на ГЕРБ.
А за това, че има външна намеса говори шизофренното поведение на самия Анастасов. Забележете - само ден преди решението да подкрепи кандидатурата му като кмет Анастасов е гласувал за изключването на Георги Кадиев от групата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Интересно какво ли се е случило през тази една-единствена мрачна нощ, която е преживял преди да се събуди на другия политически бряг? Дали тя е била финансова подплатена или пък изпълнена с призраците на неясни заплахи? Този отговор всъщност вече не интересува никого. 
Махнете с ръка за сбогом на виновното минало и да се надяваме, че бъдещето ще бъде светло. 

No comments: