Wednesday, September 30, 2015

Чуждо българско небе




И така - това, което очаквахме, което разчитахме като страстен блясък в погледа на рицаря, който се бори с Путин и не му остава време за армията - Николай Ненчев, се случи. В полунощни доби кабинетът пусна поправки в закона за отбраната, които разрешават на чужди самолети да пазят родното небе. Опцията не била необходима, а за всеки случай, увери депутат от ГЕРБ, трайно вярващ във философията на собствената партия, че всички българи сме идиоти.

Решението на правителството е признаване на пълен национален крах.
Да не говорим, че май промените са направени така, че да заобиколят парламента, защото управляващите искат да се измъкнат сухи от скандала. Това, че ще пуснем чужди самолети в небето си, е пълен отказ от малкото останала независимост. Ключалката хлопва. И този ход е естествен завършек на политиката на изути гащи, упражнявана от години. Предложението е дошло на срещата в Дъблин през 2014 г., но тази власт не е сметнала за необходимо да ни уведоми какво договаря.
Вместо истината видяхме истеричното геополитическо риалити на Ненчев, гордо размахал юмрук, че ще прати нашите самолети на ремонт в Полша. Въпреки че Варшава няма лиценз за това. И сега ще видите, че военният министър ще обяви промяната в закона за успех, вместо да хвърли оставка, защото и неговите действия доведоха България дотук.

Живеем в подло, нечестно и интригантско време.
На власт са хора, които твърдят, че са жертви на измислена хибридна война, а всъщност те водят такава срещу собствения си народ. И чуждите самолети са най-доброто доказателство за това. В един разказ на ужасите главният герой обръщаше поглед към небето, гледаше самолетите и мислеше: "Иска ми се да вярвам, че ги карат хора".
Ние сега ще гледаме към небето и ще знаем, че в самолетите има чужденци.
Толкова за суверенитета ни.

No comments: