Tuesday, September 22, 2015

Ода за независима България




Горд съм, че България е независима държава. Сърцето ми пее. Душата ми скандира. Мозъкът ми прави манифестация. 
В последните 25 години България не само доказа, че е независима, ами отиде толкова напред в независимостта, че днес вече може да се обърне и да покаже среден пръст на другите лузърски държави, които още циклят в миналото. Душата ми скандира (опп, това вече го казах), добре де - капачките на колената ми стенат от възторг!
За толкова много години преход България:


1. Гордо и независимо унищожи индустрията си. Независимите държави не се нуждаят от икономика.

2. Абсолютно независимо затвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", защото независимите нации разчитат на милостта на вселената да ги топли и грее.

3. Прелестно и много независимо се отказа от АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александропулис" и от всички големи инфраструктурни проекти. Това е гордо, независимо, прелестно дело, извършено без абсолютно никакъв, ама никакъв, повтарям никакъв натиск отвън. Честит празник, нали така?

4. Абсолютно независимо прати войски в Афганистан и Ирак, защото нали така правят независимите държави - помагат в побъркването на света.

5. Геополитически независимо привика тук сирийската опозиция, а след това си даде полигоните за изпитание на умераната такава. Справка в речника показва, че за умерена опозиция в Сирия минават хора, които хуманно след като убият ти режат само ушите, но човечно ти пощадяват рязанато на главата.

6. Напълно независимо пусна американски бази на собствена територия и то дори без да им иска да плащат наем. Независимите са щедри, ей!

7. Тотално независимо остава третостепенни дипломатически чиновници да й се бъркат в правенето на закони и да дават акъл от всеки телевизор. 

8. Като горда независима нация българската научава всяка важна новина от чуждите медии, а не от собствената си държава. Понеже независимите трябва да са над нещата, а не да се заяждат лузърски за всяка лакейска подробност на елита.

9. Взе абсолютно самостоятелното решение, ама напълно независимото, по-независимо няма накъъде, да спре руска хуманитарна помощ за Сирия.

10. Абсолютно независимо като горди представители на независима държава с кристален суверинитет представителите на целия й елит свикнаха да се отчитат първо не пред народа, а пред американското посолство.

И, за да ни стане още по-гордо, тези дни се изясни, че Македония е протестирала пред Украйна заради включването на свои журналисти в забранителен списък. Пълни лузъри. България пък мълчи. Защото така правят независимите, нали? Снишават се и треперят.
Голямо нещо е да си независим! Душата ти пее. 
Или пък стене. 
Дявол я знае вече тази душа...


No comments: