Thursday, September 17, 2015

Законодателната мастурбация на психодясното




Съжалявам за крайните думи и за грубия език, но повтарящите налудничави действия на десните политически субекти у нас и тяхната перманентна фрустрация на тема история, която е опасно близко до гаврата, вече трябва да бъде описана с истинското й име. В парламента тези дни тази екзалтация на измамата доби плът и кръв под формата на закон, който отменя давността на престъпленията, извършени след 9 септември 1944 година.
Този закон се съотнася с правото и историята така, както сексуалната фантазия на млад гимназист за оргия с модели на "Плейбой". Това, че нямало да има давност е една политическа мастурбация на десницата, опит на психодясното за пореден път да излъже избирателите с любимия им фетиш - "колко гадно ви прецакаха комунистите, братче, така че не ни гледайте, че ние станахме част от корупцията, ние всъщност сме рицари на пазарната светлина, които се борят с отвратителния комунизъм". Тази тяхна битка е пародийна и нелепа и прилича на разговор на шизофреник с отделните гласове в главата му.

Кой определя кое точно и престъпление и кое не, например?
Днес масово истеричното психодясно се опитва да изкара Народният съд престъпление, въпреки, че е ясно, че той създаден на база на споразуменията от Ялта и Потсдам. Точно заради това ми хареса изказването на Велизар Енчев, който безпощадно каза истината - този парламент е обзет от криптофашизъм. От една маниакална жажда на старите фашаги да мъстят заради това, че бяха изритани от властта и бяха наказани заради окървавените си ръце.
Ако психодясното имаше какво да съди защо не го направиха в първите години на прехода? Все пак няколко пъти бяха на власт. Или и тогава гадните комунисти са им обърквали мозъците и са ги разсейвали в тяхната историческа мисия? Нали се сещате, че в онези кинжалски години седесарските талибани, ако имаха възможност щяха да изправят пред съда всеки, за да се изкарат герои. Не го направиха. Защо? Защо тогава си налягаха парцалите или просто за тях беше по-важно да опоскат държавата чрез престъпната приватизация и пет пари не даваха за обещанията си и тъмните страсти на електората си.
Сега кого точно ще преследват - тези, които отдавна са в гробищата ли? Кой е останал жив, че да бъде съден? Или ще разравят гробовете, за да произнасят присъди.

Забелязали ли сте в какъв универсален сапун за съвести се е превърнала темата за комунизма. Всички, които са пишели възхвали сега е достатъчно да глътнат грантовия бастун и да почнат да говорят с клишета като "историята на комунизма умишлено не се изучава" или "някой умишлено насажда меланхолия по миналото", или още по-готиното - "трябва да поставим темата за комунизма по един обективен начин", за могат след това да се представят като жертви на ДС, като репресирани страдалци, които са били принудени вместо в петстайни да живеят в четиристайни жилища, защото гадните комуняги не са знаели милост в своето зловещо отношение към свободомислищете бунтари.
Комунизмът е досадното като нов български роман оправдание на десните, че се оказаха пълни издънки и, че вместо да осигурят добър живот на хората, те просто си увеличиха до безкрай банковите сметки. Сега комунистите са им виновни за всичко все едно те са невинни, чисти, непорочни като девици. Но понеже дори и техният електорат от хардкор зомбита почна да се усеща, че има жестоко разминаване между думи и действителност, че май им продават въздух, се стигна до идеята за този закон.

Това, което са приели в парламента всъщност не е закон, а лъжа. Това е дъвка. Розов балон. Поредният мъртвороден текст на хора, които си въобразяват, че законодателството е като писането на романтична гимназистка поезия. Дори прочетох как Мартин Димитров е обявил, че нямало давност за престъпленията на фашизма и комунизма.
Така ли бе, братче? Интересно тогава защо законът е за престъпленията след 9-ти. Преди това нямало ли е такива? Или българският фашизъм не е интересен за антикомунистическите отрочета на комунистическата номенклатура? Защо само след 9-ти. Дайте като сме тръгнали да правим радикален законодателен прочит на историята - да свалим давността и от фашистките изверги, част от които психодясното днес чества като герои. Или никога не е имало отразяни глави на партизани, избивани деца, изтезания с електрически ток в мазетата на полицейските участъци? Това наистина е криптофашизъм. Защото чрез опитът за законодателна мастурбация психодясното дава индулгенция на чудовищата, чийто наследник се чувства днес. Това е лицемерие, което няма да бъде простено. Това е огромна лъжа, която няма да бъде забравена. 

Опитите да използваш историята като политическа бухалка за изборите е политическо действие, което се родее с мутренските времена. Тия са исторически мутри, талибани, които не мислят. Криптофашисти.
Когато използваш парламентарната трибуна, за да чешеш историческата си краста и за пореден път да потвърждаваш пред себе си, че халюцинациите са ти истина, е съвсем нормално да ти викат "психодесен", братче. Защото законът, който си приел показва очевидната ти нужда за по-силни антидепресанти. И поне за една среща с истинска жена. 
Колкото да престанеш с онова другото, дето не искаш да си го признаеш...


No comments: