Saturday, September 26, 2009

Оцеляване


Вчера "Цената на истината" се качи на политическата сцена. Да припомним - "Цената на истината" е онова предаване, в което хора от народа за някой друг лев влизат в разтърсващи самопризнания за авантюри, грехове и престъпления.
Та вчера шефката на парламента Цецка Цачева направи смайващо признание, от което нас, нейните граждански партньори, много ни заболя. Пред журналисти в Добрич тя каза следното: "От това как ще бъде балансиран бюджетът за следващата година, ще зависи оцеляването на институциите".
Като един съпруг, шокиран от изневярата на своята половинка, и ние сме разтърсени от главното предназначение на бюджета. И започват да ни връхлитат подозрения. Къде в тази политическа класация е оцеляването на простите хора с техните претенции за прилична заплата, пенсия, достъпни лекарства, учебници и прочие?
Истината винаги се превръща в екстремно занимание. Заради това смело можем да предположим, че след "Цената на истината" ще ни се наложи да оцеляваме като в "Сървайвър". Този път вместо в джунглите на Амазонка или в слънчевите пустини в държавата на институциите, които сънуват бюджет, удобен единствено за тях.


No comments: