Monday, January 04, 2010

Епохални признания



Eпохално признание направи вчера министърът на финансите Симеон Дянков. В политико-сапунено изявление той обобщи, че желаел да започне годината на чисто. Ексчиновникът на Световната банка дори добави, че тройната коалиция вече отпадала като аргумент на управляващите .
Нека да припомним обаче, че съвсем доскоро Дянков беше основен идеолог и апологет на идеята, че всичко лошо по този свят може да бъде обяснено с кабинета на Сергей Станишев. А неговият политически бос Бойко Борисов дори бе обяснил, че е натоварен с лошата карма да бъде премиер на "обран бостан".
Обаче трябва да се зачудим и какво ли ново оправдание ще възприемат управляващите като обяснение за своите гафове. След като тройната коалиция отпада като техен аргумент, можем да им препоръчаме други политически оправдания. Например: "трябва да вдигнем цените, защото хороскопът на Бойко Борисов сутринта беше лош". Или - "хе-хе, какво толкова ви пука за АЕЦ "Белене", нали Цветан Цветанов вече планира операция "Наглите 95"..."
ДУМА обаче все още не се наема да повярва на уверенията на Дянков. Даваме 72 часа срок тези думи да бъдат потвърдени и от премиера. Да не се окаже, че в близките два дни финансовият министър ще трябва да даде поредица от интервюта, че е бил разбран погрешно и че Сергей Станишев все още е първи братовчед на дявола и основен враг на мъдрото и изискано управление на ГЕРБ...


No comments: