Friday, May 18, 2012

Рекорди


Братя Ружеви

На читателите на ДУМА е известно, че България е страната на рекордите в Европейския съюз.
Имаме и световни рекорди. Подчертаваме, че става дума за нашите читатели, защото другите вестници почти нищо не пишат по въпроса как страната ни се представя във всички възможни състезания - като почнете с доходите, минете през инфарктите и завършите с консумацията на пчелен мед.
Ние разбрахме, че авторитетната европейска социологическа агенция Bespatter.news, изследваща партийния негативизъм, ще замери колко време ще бъде отделено на конгреса на БСП за персонални критики, нападки, подмятания и внушения. 
На последния конгрес на лейбъристите в Англия агенцията отчете 18% отделено време за негативизъм, а на последния конгрес на Френската социалистическа партия - 22%. Сегашния рекорд държи македонската Партия за социален прогрес - 33%. 
Днес на БСП й се предоставя възможността да подобри този рекорд. Нима ще оставим някакви европейци да ни изпреварят? Не е ли време освен национален да поставим и партиен рекорд? Ако едни социолози не можем да удивим с умения в конгресни баталии, за какво изобщо се събираме в залата?
Социолозите на  Bespatter.news са сред журналистите. 
Можете да ги разпознаете по значка на ревера, изобразяваща свит юмрук с палец надолу.
Ние, Братя Ружеви, също ще наблюдаваме процесите много внимателно. А нашето име е милион.

No comments: