Wednesday, May 09, 2012

Кратка история на различната Втора световна война



Има една групичка от хора, които си изкарват хляба, когато покрай 9 май тръгват да обикалят телевизионните студия и с хладен поглед да громят Червената армия и да твърдят, че всъщност датата не била нищо особено – един тоталитаризъм бил победил друг. Това е особено ефектна поза за хронично алкохолизирани интелектуалци, чието най-голямо житейско постижение е, че успяват да изкарат до 9.21 часа сутрин само с две малки водки. Вън от черната шега именно опитът да се приравни силата спечелила Втората световна война със силата, която я е загубила е част от опита за тотална деморализация на света. Не казвам, че той е умишлен, точно обратното – мисля, че това е индивидуален опит на всеки от вечните телевизионни мърморковци да оправдае себе си. В свят в който всички са лоши, собствената ти неморалност няма да лъщи като храчка на измит тротоар, а ще се претопи в общата сива маса на един изравнен от мръсотията свят.
Обругаването е любим спорт на огромна част от телевизионните маниаци, защото само така могат да заличат своето виновно минало. Но, разбира се, трагедията им ще е пълна, защото историята винаги намира начин да покаже кои са добрите и кои са лошите.
Заради всички, които обичат да живеят в отрицание на историята обаче реших да си направа следния експеримент. Да напиша кратко помагало по алтернативна история. Нека да си представим в свят в който не руснаците, а германците бяха спечелили Втората световна война. Какъв ли би бил той?
Нека да видим:


1945 г. - Хитлер разгромява Русия. Сталин се закопава в землянка и става зомби. Година по-късно - ракетите разрушават напълно Лондон. Чърчил се записва в нацистката партия. Целува дясната обувка на Фюрера и става заместник-комендант в Аушвиц. Безполезните руснаци за ликвидирани. Останалите добиват уран.


1949 г. - Германия прави обсада на Северна Америка. Труман подписва капитулацията на САЩ. Хитлер посещава „Макдоналдс” в Ню Йорк и заповядва сандвичите там вече да се правят с хамбургски вурстчета.


1950 г. -  Доктор Менгеле става губернатор на Северна Америка и пуска атомна бомба над Тексас, за да провери експериментално дали негрите издържат на радиация. Издава и книгата си - "Концлагери for dummies. Как Германия спаси света".


1951 г. – Ото Скорцени става президент на Италия след като Мусолини умира от преяждане със спагети. Младите италианчета започват да пият хапчета за промяна на генетичният им код.


1952 г. – Хитлер превзема цяла Африка. Адолф Айхман става върховен комендант на Мадагскар. Започна последната част от Окончателното решение. Оцелелите евреи от Европа насилствено са транспортирани там и Райхът започва научна програма дали могат да оцелеят само с по 51 грама хляб на ден.


1955 г. – Алберт Шпеер завършва грандиозните си планове за Берлин. Берлин става музей в който може да живее само Фюрера, който обича да се разхожда по широките булеварди, да си пее „Лили Марлен” и да се чуди коя страна да превземе още, за да захрани концлагерите.


1960 г. - Бийтълс записват първия си хит: "Обичам те колкото обичам Фюрера". Млади германки пишат на Менгеле, че искат да превърне Пол Макартни в истински ариец.


1961 г. - След 40 неуспешни опити да пратят негодни славяни в космоса, най-накрая Вернер фон Браун и Райхът успяват да изстрелят косъм от мустака на Фюрера в околоземна орбита.


1965 г.  - Пробив в европейската наука - учените откриват начин да клонират Хитлер. В България легионерите правят традиционният пролетен лов на евреи в чест на Богдан Филов.


1969 г. - Айн Ранд пише своят бестселър: "Как Хитлер направи неолиберализмът еротичен. Атлас най-накрая го вдигна".


1970 г. - Първият клонинг на Хитлер поема властта, след като оригиналът умира след тежка оргия.


1972 г. – Холивуд е изпепелен до основи след като в един филм се е мернал актьор с еврейски нос.


1978 г. – Български интелектуалци пишат мегаселърът – „Хитлер е пряк потомък на Аспарух”.


1980 г. -  Вторият клонинг на Хитлер обявява тържествено Европа става Четвъртия райх.


1982 г.  Вторият клонинг случайно пада в пещта в Дахау докато се опитва да натика там малко ромче. Европа потъва в траур.


1983 г. – Третият клонинг на Хитлер унищожава Австралия с атомна бомба от скука.


1990 г. – Райхът обявява мащабна програма за колонизация на космоса. Започва проект „Валкирия 17” с цел Марс от червена да стане кафява планета.


1995 г.  – Акциите на Уолстрийт рухват при вестта, че Фюрерът си е прехапал езика докато е обядвал. 170 брокери са разстреляни.


2000 г. – В България издигат паметник на Хитлер. Архитектът е разстрелян, защото мустачките на монумента били с 1,4 милиметра по-дълги. Следва процес срещу всички, които са виждали паметника в неправилна форма.


2001 г. – В чест на Фюрера самолет разбива няколко небостъргача в Ню Йорк. Хитлер недоволства – искал повече жертви.


2005 г. – Арабският свят е прочистен от долните раси. Фюрерът има толкова петрол, че започва да го пие на закуска, за да се справи с огромните доставки.


2008 г. – Хит в САЩ става книгата на известен нацистки сатирик за това, че чернокож става президент. Критиците определят творбата като забавна, но твърде невъзможна.


2012 - Лейди Гага пее на рожденния ден на четвъртия клонинг на Хитлер...:))))) Той я обявява за бъдеща наследница на Райха...Точно тогава пророчеството на маите се сбъдва.

No comments: