Sunday, June 10, 2012

Лятото на виртуалната лудост




Всяко емоционално състояние си има свой сезон. Есента е меланхолична. Зимата е леко мечтателна. Пролетта е за ентусиазъм. Лятото е време на лудост. Човешкото тяло подсъзнателно ненавижда лятото, защото то изважда всичките му слабости на бял свят - тялото трудно стои в жегата, поти се, изморява се по-лесно, постоянно си мечтае за сладолед и други студени екстри. И мозъкът веднага реагира като талибан - започва да произвежда екстремистки мисли, които да разнищват света като знак на протест срещу лятната страна на вселената.
Ако помислим поетично обаче - нашето лято е изключително ценно. Имаме една огромна вселена с минусови температури. А ние си имаме лято, сезон, който намеква за вечност, дори и прекарана в състояние на лудост.
Като знак на почит към тази страна на света тук събрах част от налудничавите си статуси. Част от тях са леко цинични, защото лудостта в своето самоопознаване не търпи граници и приличие. Но лятото идва като вестоносец на вечното щастие и заради това аз, дори и насила, трябва да се наслаждавам на своята лудост.
Тя поне е честна.






Меглена Кунева щяла да учредява официално своята партия днес. Ето заради това не харесвам неделите. На вещиците им доскучава и започват партийно строителство....:))))))))


------------------------------------------------------------



6 часа на "Позитано" - красива тръпка и изтощителна емоция. Емоция от чакане де. Защото изненади - никакви. Или аз вече познавам твърде добре БСП или тя не е в състояние да ме изненада, но моята социална библия "Космополитън" твърди, че когато една връзка стигне до състояние на пълна предсказуемост, тя вече доскучава и се появават опасностите от забежки встрани. Аз няма да тръгна да изневерявам на БСП, но пък очаквам БСП поне да се научи да ме съблазнява по-качествено политически, че иначе взаимната скука ще ни унищожи като Фидосова кюфте в чиния. И последно - как така Янаки Стоилов се нави да бъде заместник-председател? Къде се е чуло и видяло Карл Маркс да бъде заместник? :))


---------------------------------------------------------------------



Абе, този холандец е направил от руснаците истински футболен танк, направо ракета "земя -въздух". Велики!!!!


-----------------------------------------------------------------------


Чета, че Дженифър Лопес щяла да идва да пее в България. Сериозно, много ми е чудно дали има някой човек на тази земя който да се интересува от горната част на Дженъфър Лопес? Както се казва, ако имаше начин тя да прати само задника си насам залата й щеше да бъде дваж по-препълнена...:))) (нали тази шега не прозвуча много сексистки, защото, ако е така се извинявам, но но оттеглям показанията си).


---------------------------------------------------------------------------


Стигнах до едно политическо прозрение след като прочетох, че има историческа теория, че нашите корени са от Иран. Прецакахме достатъчно нашето сегашно място от планетата. Може би е време да емигрираме обратно към корените си - да се върнем в пищния и китен Иран. Така решаваме много наши основни проблеми - веднага ставаме държава с нефт и с потенциал да стане ядрена сила. Да не говорим, че развихреният Махмуд Ахмадинеджад може да сложи в малкия си джоб ББ, ако реши да се прави на циркаджия. Така че нищо няма да изгубим, само ще изкярим от геополитическата си телепортация :))))) Иранците са 75 милиона, като им се тръснем още 6-7 милиона отгоре, те почти няма да го забележат :))



--------------------------------------------------------------------

Вчера прочетох за първи път разтърсващият, ама наистина размазващ разказ на сирийският писател Закария Тамер "Тигрите на десетия ден". Това дори не е разказ, а уникална социална притча. Сюжетът в нея е съвсем прост: един дресьор хваща тигър и го поставя в клетка. Тигърът е горд, ръмжи и не се подчинява. Но дресьорът е коварен - дресировката започва с измъкването на признанието от тигъра е, че е гл...аден. И така всеки следващ ден тигърът е принуден да прави нови и нови неща, за да заслужи храната си - да лае като куче, да реве като магаре и дори да се научи да ръкопляска. А най-накрая Тамер завършва разказа си с вледеняващите изречения: "На десетия ден всичко изчезна. Нямаше ни дресьор, ни ученици, ни тигър, ни клетка. Тигърът бе станал гражданин, а клетката - град". Кръвта ми се смръзна. Един сириец ме накара да видя по нов начин цяла България...:)


-----------------------------------------------------------------



Виц, който просто трябва да бъде споделен:
Борисов пътувал в самолет с Обама и Путин. Станала обаче авария и трябвало да скочат от самолета. Проблемът бил, че имали един единствен парашут и решили да гласуват и който получи повече гласове - да вземе парашута. ББ спечелил, дръпнал парашута и скочил.
И тогава Путин попитал Обама: "Абе нали тука бяхме само тримата, той как така получи 14 гласа?" :)))))


----------------------------------------------------------------


За първи път възнамерявам да викам на Евро 2012 спрямо политическите си, а не футболни предпочитания (да не говорим, че футболните ми предпочитания са предимно идеалистични, а не реални). Според този светоглед - моят абсолютен фаворит и любимец е Гърция. Надявам се гърците да размажат нахаканите европейци, да им скрият топката и да ги унижат точно така, както западните политици се опитват да унижават Гърция. Това естествено означава, че съм фен на крилатият отбор на Португалия, защото мразя банките да ми определят коя страна в Европа е готина и коя не. Да живеят още Испания, Италия, Хърватия, Русия и Украйна. Останалите - надявам се да врат във футболния ад :))) И също така смятам, че е време политолози, а не футболни спецове да коментират мачовете. Така допълнително ще успеят да насъскат публиката...:)))))


--------------------------------------------------------------



Последното социологическо (социолъгическо, социолизко) изследване на НЦИОМ нарежда така топ 8 на одобряваните политици у нас (дръжте се, че друса): Йорданка Фандъкова, Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Николай Младенов, Меглена Кунева. Дааааа! Сега вече съм убеден, че НЦИОМ означава Национален институт за извършване на опитни минети. А повярвайте ми това е трудно. Думите много трудно заместват въртеливите движения на езика, но изследванията на НЦИОМ успяват да се справят със задачата...:))))))))


-----------------------------------------------------------------


Два пернишки бисера. Първият е шега, която не бях чувал: Какво е перничанин с различна сексуална ориентация? Ами перничанин, който не пребива жена си след секс :))))) За вторият лаф също се твърди, че има пернишки произход: "жена ми е толкова грозна, че като я водя на зоопарк животните започват да я хранят!" Viva la Pernik! :))))


----------------------------------------------------------


От сутринта чета някакви линкове из Фейсбука за това как краят на света наближавал. Ужасяващи бедствия щели да разтърсят мирозданието по заповед от най-висшите небесни инстанции, а някаква група от закалени нацисти, наречена Шестата раса щяла да идва тук и да прави концлагер, защото се предвиждало населението на планетата да се редуцира до 144 хиляди души, но правоверни кармично и с божествен блясък в погледа. Не е лесно, казах си аз, като представител на неуточнена по брой раса, как става така бе, мама му стара, че унищожителите на света никога не носят поне малко пиене, за да почерпят. Няма ли в кармичния етикет правило, че ако ще остяваш на света само 144 хиляди души, дължиш на останалите поне по една бира на изпроводяк. Заради това нещо не ме кефят шестите раси, седмите поколения - не стига, че ги пророкуват да бъдат като масови убийци, ами и стиснати бе, мамка им, стиснати....:))))))


---------------------------------------------------------------------



"И последната мисъл от страна на Том:
„О, мистър Саван, ще престанем ли НЯКОГА да се страхуваме от нощта и от смъртта?“
И мисълта отвърна:
„Да, когато достигнете звездите, момчето ми, и заживеете там завинаги, тогава всички страхове ще изчезнат и самата смърт ще умре.“
Рей Бредбъри, "Дървото на вси светии". Самият Бредбъри вече стигна до звездите...


---------------------------------------------------------------


Има мигове в които човек иска да е вечен. на мен това ми случва, когато се сблъскам с безстрастността на астрономическото време. Венера мина пред слънцето и още 105 години човешко око няма да се наслаждава на тази гледка. През 1986 година успях да видя Халеевата комета и сега трябва да водя здравословен и природо съобразен живот, ако искам да дочакам 2061 година, когато ще имаме отново шанса да видим тази комета-скитник сред звездите. Изобщо - вселената е устроена твърде нецелесъобразно - 20 милиона година са кратък миг в нея, а пък на нас са ни отпуснали някакви 70-80 години. Нечестно е. Заради това още отсега ви казвам - ако доживея до 2117 година, когато Венера отново ще мине край Слъцето, ще дам голям купон за възхвала на цялата астрономия. Чу ли, Вселено? :))))))))


------------------------------------------------------------------------


Чета по сайтовете, че България вече се прочува из западния свят с археологическите видения на Божидар Димитров за вампири и други кръвопийци. Ако продължава така България ще бие с две обиколки Трансилвания, защото нашите вампири са не само древни злодеи, но според видението Димитрово са и пиянки. Значи всички екстри са натрупани в едно. Вампирът - това е новият символ на България. Хахаха, а някои от вас се съмняваха в мъдростта на делегатите на БСП, които избраха за шеф на Контролната комисия Мая Манолова. Очевидно е - хората са гледали да са в крак с модерните тенденции :)))))


--------------------------------------------------------------


Ако приемем формулата на Тери Пратчет, че всеки човек се ражда с две големи назад (тоест на всеки индивид в тази част на галактиката са му необходими две големи питиета просто, за да стане нормален), то значи аз съм изпил само две днес (две, за да доплувам до нормалността и две, за да се развеселя и да почна да плюя президента и кабинета). Следователно - пледирам за невинност по всички останали обвинения и поставям големия въпрос, който левицата не може да си позволи да пренебрегва повече, че е крайно време човек като си поръча ракия, мезето да му го сервират безплатно. В крайна сметка ние за съвършен свят ли се борим или за половинчат такъв? :)))


------------------------------------------------------------------


СДС днес си избира временен лидер и е срамота, ама срамота ви казвам, че никой не ме потърси и помоли да заема мястото. Да, вярно е, не е лесно да управляваш партия от 15 души, но пък аз отдавна имам някои прогресивни идеи, които могат да възродят СДС като теменужките на Иван Костов. Първо - това Съюз на демократичните сили е бахти архаичното. Докато виж Симпатизанти на Демократичния Секс вече издава нови посоки на деснота, които ще грабнат вниманието, ако не на електората, поне на издателите на "Плейбой". И това лъвче - пфууу - време му е да се пенсионира, въпреки, че сърцето на истинския десничар трябва да кърви, ако някой се пенсионира преди да е навършил 95 години. Мисля, че тук също има с какво да допринеса за десницата. С консерваторите - поне така се говори - се случва политическо чудо, когато открият секса, така че вместо лъвче - емблемата става мис "Юли", която е вдигнала два пръста нагоре. Казвам ви - пълен съм с идеи. Дайте ми само един месец да бъда временен лидер на СДС и в края на 30-ия ден, останалите 10 седесари до един ще ходят с тениски на Че Гевара и ще скърцат със зъби срещу порочния неолиберализъм...:))))


-------------------------------------------------------------


Прибирайки се в китното Подуяне видях, че парламентът пред входа заседава в обичайния си състав - 15-тина стари жени, които обаче имат влудяващо разнообразие от теми - от последното развитие на ситуацията в "7 часа разлика" до това кой може да спечели изборите в Гърция. Парламентът ме призова на бърз отчет и скоростно ми зададе въпроси за международното положение. Наплюх премиера и го нарекох "абсолютен идиот". Народът закима одобрително с глава, но после преобладаващото мнение стана, че в момента няма кой да го смени, защото "всички вече станаха идиоти". Поговорихме и за скока на цените и за прекупвачите бяха казани неща, които биха наракали дори и алчен брокер от Уолстрийт да пребледнее като киновампир от ужас. А най-накрая, точно на тръгване, дочух две от жените от народа да се оплакват от митичната Палава съседка от 8-ия етаж, която била вдигнала шумен купон в събота и по този начин не дала на народа да си почине...Тръгнах си цъкайки от парламента. Не би ли трябвало да има закон, който да задължава палавите съседки, когато правят шумен купон никога да не пропускат да поканят и представителите на скромната творческа интелигенция, а? :))))


---------------------------------------------------------------


Кратък наръчник за чуждестранни туристи със заглавия от пресата:


"Созополският вампир бил монах пиянде"


Това подготвя душата за неописуемото историческо минало на страната - гордо, величаво и тръпнещо.


"Двама кукувци се клаха в психото"


Заглавието описва политическият живот на отечеството, разпалените страсти на ежедневието и бурният вътрешен живот на обикновените граждани


"Вече няма нещастни кокошки в България"


Това вече рекламира активната социална политика на кабинета и бодрата работа на МВР


----------------------------------------------------------------


Според едно проучване, което прочетох българите се оказаха най-големи традиционалисти в област в която човек може да прояви безгранична фантазия и творчество - извиненията да откажеш секс. Жените използвали основно "боли ме главата", а мъжете залагали на "проблеми в работата". Това подсказва, че у народът наистина е унижен и оскърбен след като не иска да мисли за ориганални обяснения за бягства от секс. От мъжка гледна точка има поне 3 подхода за лъжа: 1. Отвлякоха ме извънземни и трябваше да доказвам потентност пред юпитерианките. Заради това сега ми се спи. 2. Дянков ми оряза заплатата. Мислиш ли, че ми е до секс? 3. Секс? Това някакъв нов вид мусака ли беше? :)))))


-----------------------------------------------------------------


Мернах из агенциите някакво шантаво изявление на една от главните вещици на Републиката Капка Георгиева, че България се нуждаела от "прагматичен национализъм". Прагматичен национализъм??? На мен това ми звучи като умерена оргия. От годините прекаране в изучаване на проблема е станало ясно, че в момента в който оргията почне остава твърде малко място за умереност. Та същото е и с национализма. В момента в който заболяването се появи, прагматизмът изчезва като последен косъм от темето на Бойко Борисов :)))))


-------------------------------------------------


Пролетен дъжд праска в Подуяне. Какво да ви кажа? Дори природата плаче от ужас пред слуховете, че Веселин Маринов ще записва нов албум :))))


----------------------------------------------------------

"Нито едно политическо убийство не е разкрито. Toва е така, защото полицията не се интересува от политика". Нинус Несторович :)))))))))


---------------------------------------------------------------------



Поне половината българска литературна култура напоследък е възникнала като някакъв диалог с Ботел или Левски. Начетох се до втръсване на стихотворения и текстове, чийто автори водят въображаеми диалози с тези две фигури и постоянно им се оплакват колко е кофти в България, колко подтискащо е всичко, как животът се е скапал, как държавата на нищо не прилича, как някакви паразити ни смучели, изобщо м...амата си трака. Мисля, че и Левски, а особено Ботев би ритнал в зъбите всеки, който се осмели на подобен социален хленч. Не, че положението е розово, не, че няма проблеми, но свободата трябва да е активно, а не патетично състояние. Щом държавата не ти харесва, недей да хленчиш, ами излез на улицата и я промени. Щом се чувстваш угнетен, спри да досаждаш с нелепи думи, ами води своята лична битка, каквото й да ти струва това. Като гледам хленченето, жалването и описанията на сивотата, се чувствам изтощен, защото те показват радикално неразбиране на онова, което са ни казвали и Левски, а особено Ботев. Аз, именно, защото се чувствам неразривна част от тази култура, никога не съм се осмелил да изпадна в песизъм. Животът ще бъде слънчев, България ще е лъчезарна държава. Бъдете убедени! :)))

No comments: