Sunday, June 17, 2012

Гневни записки по ГърцияСитуацията в тази страна много ясно демонстрира шизофренията, която тресе цяла Европа. ЕС инвестира доверие и с мащабни медийни манипулации подкрепи партиите, които докараха кризата в Гърция и създадоха гръцката олигархия. Това е все едно след Втората световна война доктор Менгеле да бе станал министър-председател на демократична Германия.


За какъв здрав разум изобщо можем да говорим тук? Гърците имат свещено право на глас и се произнесоха по темата. Проблемът е, че това само временно отлага радикалното решение, защото планът за Гърция е абсолютно неработещ и е създаден само за да спаси задниците на 15 богати европейски банкери.


Нова демокрация и ПАСОК поемат отговорност да бъдат правителство на европейските банки, но не и на гръцкия народ. Вече четвърта година десницата не може да донесе растеж в Европа, Гърция само ще докаже това. Заради това си мисля, че гръцкият отговор предстои. Защото за първи път имаме толкова мощен натиск на банки върху един суверенен процес.

Тепърва ще решаваме: банките или хората да управляват Европа.

Аз ви казвам - банките да духат!

No comments: