Thursday, February 21, 2013

Отровната опашка на годината на змията




Четох някъде, че според китайския календар (тези пичове са имали поетичната страст да слагат метафори на годините) 2013 трябвало да бъде година на змията. Змията обаче, твърдят пак тези същите азиатци, била кофти животно и заради това било добре вместо змия да се казва Малкия дракон. Аз съм роден през 1977 година, друга година на змията, заради това чувствам 2013 близка по дух и подходяща за безкрайна злоба и ирония.
Тук са събрания „некои” политическо-цинични статуси, които сътворих в последните две седмици. Много от тях, забелязах, клонят към цинизма, но времената са толкова диви, че цинизмът е една от малкото форми да преодолеем тихия ужас. Заради това си ги пускам и се гордея с тях. Част от изразените тук мисли ми навлякоха откровени политически проблеми – висши фактори ми се мръщиха, привикваха ме на разговори, недоволстваха. Но в това свят на бедност човек може да си позволи един-единствен лукс – да бъде свободен, дори и когато плаща за тази свобода с намръщени лица и насочени пръсти.
Очевидно змията си знае работата. Тя пълзи през звездите и ги удря с опашка. И този танц на звездите е постоянно над главите ни, ние го гледаме удивено, опитваме се да го разберем, попиваме блясък в очите си, а когато трябва и почувстваме нужда – просто пишем, за да можем да изясним себе си на вселената.
Май змията иска точно от нас.
Нали?






Никога няма да разбера едно нещо. Чета, че Мирослав Найденов казал, че дебатите му тъпеят. Томислав Дончев туитвал (това вероятно е еквивалента на юношеската злобарка), че не чувал нищо позитивно. А постоянният изнасилвач на българския език Цветанов изсъскал, че дебатите не били смислени. Абе, пичове, дебатите не трябва да са смислени. Все пак не сме на кръгла маса за постмодерното общество в епохата на глобалните дискурси. Това по-скоро е вашата панихида. Никой не очаква панихидата да е смислена. Не съм чувал и мъртъвците да се оплакват, че житото, което поднасят в тяхна чест е разварено...Така че примирите се, бе. Вие си отивате. Преживейте го...:))))


-------------------------------------------------------------




Днес България си казва довиждане с:


- Строителят на магистрали


- Господин "Когато Меркел ми говори, аз слушам"


- Хранещият кучетата с пържоли


- мистър "Станишев е виновен за всичко"


- лорд "Аз ги хващам, те ги пущат"


- Първият художник на републиката


- Възторженият привърженик на свободата в медиите


- Интимният приятел на Николай Бареков


- Боко Тиквата, както го знаят старите му приятели


- Тъпият капут, както го наричат новите му врагове


- Мастера на есемесите до репортерки


- Идеологът на полицейската палка


- Футболистчето от Банкя


- Телевизионният проповедник от сутрешните блокове


С други думи - настоявам за блаженна скука при следващото правителство. Дори изисквам!


---------------------------------------------------------------------------


ахахахахаха! Нека да ги видим колко ще се съберат. Аз залагам на около 15 души. Останалите фенове на ГЕРБ вече не могат да се движат, защото портфейлите им тежат твърде много...


----------------------------------------------------------------


"Томислав Дончев: Не можем да бъдем правителство, което ще остави спомен за разбити глави и за кръв по улиците". Прав е човека. Те ще бъдат правителството, което ще остави за спомен това, че потопиха 3 милиона българи в отчайваща бедност. Не бива да им се разминава с това да бъдат запомняни, че са разбивали глави. По-гадни бяха...

--------------------------------------------------------------------------


Оставка! Оставка, бе! Типично поведение на мутра обаче - като стана напечено се качи на джипа и си би шута! Остави държавата в руини, ама, разбираш ли, важното е на него да му е добре. И независимо от това, че сега вероятно ще стане пет пъти по-гадно, защото служебен кабинет означава тотален опит на ГЕРБ да си замажат следите, сега се чувствам по-добре. Оставкаааааа!


-------------------------------------------------------------------------



България днес ми прилича на Русия след февруари 1917 година. Царят е абдикирал (телевизионното самоубийство пред очите на всички се брои за абдикация, нали), народът се вълнува, на всеки ъгъл всеки гледа кога властта ще започне да се търкаля по улиците, протести от всички ъгли заливат държавата, изобщо всеки момент очаквам да се появят футуристи и имажинисти, за да повярвам, че времето се е върнало назад...Днес на протеста (викахме "Бойко Борисов - педераст, педераст" и "Ушев - курво") имаше поне пет свят събрани в едно - от обикновените комунисти до обикновените хулигани. Изобщо народът вече е отписал Боко, въпросът е кога точно той ще го разбере...:))))


-------------------------------------------------------------------------



Цитатът на деня: Подвели Го да вземе властта, хахахахахах!!!!




--------------------------------------------------------------------


Абе, като я слушам тази Пеловска - тя не искала революция, не искала конфронтация, не искала нищо...Да се чуди човек направо защо са излязли хората по улиците - дали да протестират или да поканят премиера на романтична вечеря...Пфуууу :)))


--------------------------------------------------------------------


"Представителките на гражданското общество" говорят като предварително обучени маймунки с елечета - да не се яхал протеста, да нямало партии, всички да се държат мирно, културно, тихо, кротко, прилежно все едно са ходеще трапистки монаси...Аз усещам някакъв вид страх у властта, да ви кажа...Иначе щяха ли да си положат толкова труд за дресировка...


------------------------------------------------------------------------



Още малко факти от забавната наука. Оказа се, че кълвачите имат най-дългите езици сред птичето царство. Езиците на тия животинки били толкова големи, че били можели да покрият един път и половина тялото на техния носител. Това обяснява и защо кълвачите се занимават по цял ден с толкова досадна дейност като чукането по дървета с клюн и то с постоянството на Азис да участва в риалити шоута. При наличието на такъв език просто си е жива загуба на време да те направят птица, вместо талантлива участничка в порнофилми...С други думи чукат по дърветата от отчаяние. :))))))


------------------------------------------------------------------


Бях там. Макар и накрая. Повиках малко. Оставкаааааа! Оставкаааааа! Колко можеш да знаеш за себе си, ако никога не си бил на протест....:))


---------------------------------------------------------------------


Дянков да е подал оставка? Това е все едно комендант на концлагер да се запише в манастир! Вече си представям заглавието: "Бунтовете отнесоха дясната топка на кабинета" :)))


-----------------------------------------------------------


Факт от интересната наука. Оказа се, че в света има повече от 10 милиона видове бръмбари. Тоест почти, колкото са избирателите в България според централата на ГЕРБ. Ако човечеството успее един ден да строи всички животински видове в една редица всяко пето създание ще е бръмбар, твърдят от Асоциацията на изперкалите учени със странни прически. Това, което специалистите не искат да споделят с народа обаче е, че има интересни видове бръмбари с които науката толкова рядко, колкото метеорит с Челябинск. Известен е тайният вид бръмбар финансикус министрус, който всеки път по новолуние опосква фискалния резерв, а после бяга в Световната банка, за да си снася яйцата. Интересен вид е бръмбарът искриус фидосиус, известен с това, че дояжда дори и остатъците от благотворителните коктейли. Напоследък учените са открили и едно особено досадно ципокрило насекомо от Банкя, което жужи всяка сряда на заседанията на Министерския съвет. С други думи - интересувайте се от наука, всяка политическа тайна ще ви бъде разкрита...:)))))))))))))


---------------------------------------------------------------


Любимата ми реплика от филма "Гарванът" беше: "Гаден ден да си от лошите, нали?". Сега не мога да не кажа: "Гаден ден да си отрепка-шеф на ЕРП или Буда, нали?" :))))


-------------------------------------------------



Няма да ми писне да гледам как дясната мисъл следи с огромна тревога протестите... Българският вариант на "Окупирай Уолстрийт" е "Окупирай гадния монополист и шибаната дясна политика"...


----------------------------------------------------


Последно по темата - с оглед на новооткритата любов на БСП към малкия, предлагам следния партиен възглас -КОЙ не скача е с голям....Оххх, изпростях, дано боговете на минижупа да ме опростят.


-------------------------------------------------


Breaking news - Учени доказаха, че това над Челябинск не е било метеорит, а само хапка от сандвича на Искра Фидосова, която последната е изплюла в знак на възмущение срещу учебниците по диетология...А,да, забравих да съобщя и друго - правя нова фракция в БСП - БСП(г) - тоест БСП, но с големи...


---------------------------------------------------------


Станишев призова БСП да се затича... Еееее, нееее, след като се опитаха да ни изгонят нас с големите, сега искат да ни накарат нас дебелите да тичаме..Отивам да сгъна един хамбургер от отчаяние.


--------------------------------------------------------------


С този лозунг - Да мислим първо за малкия - всички в НДК се оглеждаме подозрително и се чудим кой първи ще си го признае...


-------------------------------------------------------------------


Остро несъгласие изпитвам с един лозунгите на БСП: "Мисли първо за малкия". Има ли моралното право левицата да ни гони нас с големите от своите редици, а? :))))) Ох, изпростях, ама боговете на блондинките ще ме опростят, защото знаят, че политическите ми помисли са чисти :))


---------------------------------------------------------------------


Сигурно вече се превръщам в изперкал стар мърморко, който е недоволен от всичко, ама не мога да се зарадвам на социологическите изследвания за това, че БСП вече изпреварва ГЕРБ. Всъщност по-точното е, че ГЕРБ така си го самоначукаха, че паднаха в резултата под БСП. Иначе данните са депресивни - БСП не мърда напред. ГЕРБ и БСП, и изобщо партиите си делят гласовете на една трета от хората. Останалите две трети са потънали в депресивен мрак и високи сметки. Заради това чета данните от проучването като началото на хорър-трилогия в която никой не знае какво ще стане. Свиването на цялата политика в кьошета на обществото е симптом за нещо много лошо. Разбира се, много по-добре е на власт да е БСП, а не ГЕРБ, ама все пак ледени тръпки лазят по гърба ми, защото България ми напомня на барутен погред в който всички небрежно са запалили цигари....


---------------------------------------------------------------------


Навремето много се впечатлявах от една реплика в "Очакване на Годо" в която един от скитниците казваше, че майките ни ни раждали клекнали над отворения гроб - човек се появи за малко на този свят, вижда за кратко светлината и пак се потапя във вечния мрак...Къде е сега Бекет да му изскубя брадата в края на един ден дълъг като магистрала "Люлин", нескончаем като тирада на проф. Вучков, безкраен като лошотията на Симеон Дянков и истеричен като телевизионно риалити с гладуващи манекенки. От определена гледна точка всъщност човешкия живот може да изглежда безкраен. Капитализмът го кара да изглежда дълъг и възмутително истеричен...)))))))))


------------------------------------------------------------------------------



Егати - успях да чета до 4 сутринта и после успях да стана навреме...Потънал съм насред една сага в която коварни извънземни, обитаващи планетите газови гиганти нападат Земята...И както върви май ще я окупират, мамка им, въпреки, че каква ли е прелестта да си окупатор след като не можеш да се насладиш на местната бира? Трябва ли да говори много лошо за мен, България и вселената факта, че извънземна окупация, описана й с целите й абсурдни идиотщини, ми изглеждаше с пъти по-приемлива алтернатива от управлението на ГЕРБ? :))))))))))))))))


-------------------------------------------------------------------------



Не мога да разбера нещо: във всеки вестник, който отварям виждам дълги статии за псуващата преподавателка във Великотърновския университет. Не ме разбирайте погрешно - жената изглежда откровено луда и най-вероятно отдавна е трябвало да потърси психиатър, но пък изобщо не схващам защо това трябва да е централна новина. А и да бъдем честни - като виждаме нивото на младите поколения в университетите е живо чудо, че булката се е задоволила само с псуване, а не е изкарала "Калашник" срещу тях. Как става така, че министърът на културата псува под герба на България, но това е кратка дописка, една преподавателка си изтърва нервите и всички й посвещават по една страница....



----------------------------------------------------



Офф, взех си нов лаптоп след като стария се скапа...Абе, сигурни ли сте, че човек не може да фотосинтезира? Трябва да има начин...:)))))))))))))))))


------------------------------------------------------------


В България само щом думата "национализация" се завърти в общественото пространство се повява цял отряд от икономически зомбита на свободна практика, които са готови да намерят вода и на Марс, само и само да твърдят, че всички, които искат национализация са тъпи, несвободни и отчаяни копелета. За първи път с очите си видях хора да скандират "Национализация", нещо, което дори и по времето на Октомврийската революция не е правено вероятно дори. И тогава ме осени прозрението. Основният проблем на този свят е, че наистина има много тъпи копелета. Толкова тъпи, че със своята безкрайна тъпотия на отричане те няма да превърнат иначе неутралната национализация в ляв инструмент - те ще я превърнат в ултраляв инструмен. И след като национализира ЕРП-ата, народът (някои негови части са радикални) може да се опита да им национализира и задниците, хахахахах :)))))


--------------------------------------------------------------------------


И така - оказа се, че лаптопът ми е отлетял за вълшебната страна, където компютрите винаги имат безкрайна РАМ-памет, постоянен достъп до интернет, харддиск голям като главата на Цветан Цветанов и неограничени пароли за порносайтове... Чувал съм хора да страдат за много неща, но съм убеден, че трябва да направим Дигитална църква на прецаканите лаптопи, където някой Проповедник да ни убеждава, че те ще почиват в дигитален мир и покой...:))))


-----------------------------------------------------------------------


Аз искам да бъда агент "Хю Хефнър"...Предизвикал оперативен интерес на ДАНС заради колекцията си от снимки на голи блондинки и заради "приоритетно еротичния си характер", хахаха :))))


--------------------------------------------------------------------------


Понеже днес ще има пленум на БСП за промени в устава реших аз да изпреваря комисията и да предложа мой собствен вариант за тази работа:


1. Председател на спечелила изборите организация се поощрява като му се взима мнение в анкетата: "Коя социалистка искате да видите гола?"


2. Председател на загубила изборите организация се наказва с публично четене на "Защото сме социалисти"


3. Съвместяване на постовете е възможно, само, ако съвместяващата страна почерпи и прати стриптизьорки на засегнатите


4. Депутат с повече от 4 мандата е длъжен редовно да праща на електората каси с бира, за да успее той (електората) да си изтрие паметта и пак да гласува за него


5. Ако напуснеш БСП в името на кариерата, а след това решиш да се върнеш, прегрешението се прощава само, ако докажеш, че си успял да си легнеш с две герберки едновременно и си ги накарал да прочетат "Манифест на комунистическата партия"... :)))))))))


--------------------------------------------------------------------


Бойко Борисов може да е заслепен от ритника в топките "Буда", държавата може и да лудна от аферата "Хизбула", но ви казвам, че България е пред много по-банална революция. Ходих да си платя сметката за тока (моята обикновено към е към 10 лева, този път съм поздравен с 20) и за първи път виждам толкова гневни, ядосани и откровено бесни хора. Като получиш два пъти по-голяма сметка за ток, вероятно и на тебе ще ти дойде да отнесеш МС с багер. Чух такива думи за кабинета, които дори в порнофилмите биха минавали за цинични. Детайлните описания за това какво би направил народа с шефа на ЧЕЗ ще спестя, защото ми се струва, че част от описаните действия са просто биологически невъзможни, което не пречи на народа постояно да си ги фантазира...Май за първи път у нас ще си имаме бунт от бедност...

No comments: