Monday, February 04, 2013

Боговете на лудата част от света



България е страна със засилен мистицизъм. Тук всяка тема е в състояние да се превърне в богословски спор, защото, когато българите спорят те спорят така фундаментално яростно, че сякаш няма друг изход освен планетата да бъде взривена. Тази постоянна истеризация на обществените отношения от една страна е много лоша, но от друга поставя България в особено отношение към света. От тази странна гледна точка на потенциалната истерия целият останал свят изглежда като нещо от паралелно измерение. България е заключена в своята собствена реалност, която се самозарежда единствено по пътя на скандала. Заради това трябва да предположим, че тук или играят съдбовните ръце на някакви различни, доста луди богове или просто ние сме в свят без Бог, защото, ако Бог имаше той едва ли щеше да иска неговите творения постоянно да вдигат толкова шум. Все пак нали сме нещо като съседи.
Фактът, че досието, което се оказа,  че има Бойко Борисов носи името „Буда” също е доказателство, че българската душа се стреми от години към различни от съществуващите богове. Сега се замислих дали има божество на психиатричната помощ?
Той май най-много щеше да ни свърши работа...







Едно единствено нещо ме кара да се съмнявам, че има нещо мътно около казуса "БУДА" - Бойко Борисов не коментира. Той да не коментира?????? Хей, говорим за човека, който би коментирал дори, ако Цветелина Бориславова даде трагично интервю, че го е напуснала, защото четири пъти го е заварвала с Цветан Цветанов в леглото...:)))))))))


---------------------------------------------------------



За първи път (поради стечение на обстоятелствата, липсата на нет, смахваща скука и тъмни суицидни желания) загледах следобедните политически предавания. Май френдс, мислех си, че сутрин политиката е истерична. О, каква наивна душа. Следобедните предавания са само за закалени психопати. Българските телевизии са се превърнали в нещо като зоопарк, който колективно се е друсал с екстаз, а после е решил да превърне клетките в рейв-парти :)))))))))


-------------------------------------------------------------



Заглавие: "Мобилните телефони ни пречат да приемаме сигнали от извънземните, твърди руски учен". Спрете да звъните за момент, бе!!! Спрете! Пречите на марсианците да си намерят и вземат обратно Симеон Дянков. И лейди Гага де.. :)))))))))))))))))))))



---------------------------------------------------------------


Милиционерският будизъм е поджанр на будизма, който очевидно вярва, че няма проблем на този свят, който да не може да бъде решен с полицейска кубинка в лицето. Последователите му вярват, че човек може да получи просветление единствено, когато преброи парите от подкупа или натика опозицията в затворите. Милиционерският будизъм настоява, че светът ще се поправи едва, когато Симеон Дянков освен министър на финансите на България стане и личен счетоводител на лейди Гага...:)))) Вие се бъзикате, ама полицейската наука и богословието имат много общо. Всички се стремят към някакъв окончателен вариант на света :)))))))))


------------------------------------------------------


Времето се мръщи като интелектуалец попаднал в чалга-бар...:))))) Природата всячески се опитва да получи бакшиш за добро поведение тези дни, ама най-накрая разкри истинската си подмолна същност. Да вали така хубаво, а аз да съм на работа? Докога това няма да се квалифицира като престъпление срещу човечеството, а? :))))))))


------------------------------------------------------


Събота в Перник: боговете на карнавала бяха решили, че този път трябва да ни възнаградят с пролетно време и малко вятър, колкото да не навирим носовете много. Но само и единствено в Перник можеш да видиш човек, който е изкарал газово котлонче в центъра, за да грее ракията си от село Косача. Косача е селото на Георги Първанов и пичът ми вика: "Тази ракия е от диви круши. Тя крушата расте в двора на президента, ама си викам да не отива зян. Пък президента като дойде, хора сме, ще го почерпя с ракията от тази дивачка...". Отпих от горещата ракия и все едно някой подпали петрол вътре в мен. Дааа, с президентска ракия в ръката и с карнавал пред очите се живее леко, просторно, необятно...:))))))


--------------------------------------------------------



Цял ден само с един статус??? О, боже мой, как ще докажа един ден, че изобщо съм бил жив? :)))))))))))))


----------------------------------------------------------


Моята социална Библия Космо пак излиза с удивително заглавие: "100 съвета към жените за качествен секс". Прегледах набързо списанието, ама нито един от съветите не започваше с най-важната фраза, така че пак си оставих терен за проклятия. Коя е най-важната фраза ли? Ами как пък един път съвет за качествен секс не започна с ключовото изречение: "Първо му сгответе..." :))))))))


-------------------------------------------------------------



Пет плюса на това да минеш с лека температура и слушалки в ушите през центъра на София.


1. Светлините изглеждат по-ярки.


2. С Рамщайн в ушите имаш чувството, че можеш да превземеш Полша.


3.Дори да си пееш на глас винаги можеш да обвиниш температурата за това музикално престъпление.

4. Спасяваш се от необходимосттта да слушаш за какво си говорят хората.


5. Изглеждаш достатъчно изстрадал, за да си изкопчиш почерпка.



---------------------------------------------------------



Докато се взирах тъпо в дъжда обогатих с нова точка политическата програма на бохемската левица. Програмата, нека да припомня, досега гласи:


1. Окончателно отърваване на света от игото на сутиена.


2. Революционна битка за тридневен уикенд


3. Бира без акциз и стриптизьорка за пролетариата


Новата точка 4 също е развихрено левичарска: "Отмяна на трудовия ден при валене на дъжд. Това е все едно вселената благородно да ти поднася едно малко от благородство, а ти се да правиш на трезвеник и да ходиш на работа" :)))))))))))))


--------------------------------------------------------------------


Ще бъда честен - предложението на Боко за министър на образованието - шеф на БАН и председател на инициативния комитет "ЗА" Белене проф. Стефан Воденичаров не е чаааак толкова голяма изненада за мен. Защо? Защото премиерът е известен с това, че обича да постъпва ексцентрично в такава ситуация. Не се изненадах на предложението, защото чувството на облекчение преобладаваше. Че беше станало толкова напечено, че очаквах Борисов да предложи за министър на образованието направо Азис...:)))))))))))))


-----------------------------------------------------------


Четох вчера, че Великобритания щяла да прави антикампания срещу себе си в България и Румъния. Тия вече съвсем изперкаха. Както казват в Подуяне - пикал съм им на острова, пък и на бирата да ви кажа...:)))) Заради това сега е момента да отвърнем на удара - да направим хубава рекламна кампания на България в Англия. Аз съм готов с примерен текст: "Елате в България - тук бирата е евтина, жените не приличат на коне за разплод, а премиерът ни е шоумен...:))))) Спасете от дивата скука на Англия" :)))))


------------------------------------------------------------------



Нима някой се е съмнявал, че мутрите пак ще почнат да се отстрелват? Да ви припомня - премиерът отстрелва министри за добър ден, а всички знаем - стрелящият пример е направо убийствено заразителен...:)))))))))))


--------------------------------------------------------------


Настоявам учените моментално да захвърлят всякакви дребнотемия (битка с рака, квантови теории за вселената, отговори за смисъла на живота) и да се концентрират по един от най-важните проблеми на вселената - защо има хора, които в момента в който се видят с кафе в ръката си задължително се оливат? Скромно нареждам себе си сред тези научни чудеса. Дали има някаква теория за споннтанното привличане между белите ризи и капките кафе? Тук има някаква мистерия, честно ви казвам :))) И още нещо - ако аз постоянно се оливам, дали пък вселената е създала екземпляри от други вид - хората, които не знаят що е това петно от кафе? Загадки, загадки. Само един живот не е достатъчен да научиш отговорите...:)))))))))


----------------------------------------------------------------



5 констатации за референдума:


1. Разочарован съм. Очаквах да излязат повече хора. Защо не излязоха? Отговорът на този въпрос трябва да си го даде най-вече БСП. Ама буквално веднага. В името на това да се избегне още един черен юли. След юли 2009, един римейк ще ми докара инфаркт...:))))


2. При резултат от 61 на 39 да твърдиш, че хората са казали "Не" на Белене е все едно да твърдиш, че тези, които не са излезли са го направили в знак на протест срещу забраната за оргии на открито. Ако броим гласа на неизлезлите за някаква позиция настоявам гласът им да се брои като протест срещу продължаващото иго на сутиена.
Никога не е добра идея да унижаваш вота на толкова активни граждани с пренебрежение. За десницата е ясно - три-четвърти от нея могат да получат трансфер в психиатрията без никакви проблеми, ама този път чувството за реализъм определено подвежда ГЕРБ.


3. Който си мисли, че въпросът за АЕЦ "Белене" може да бъде свален от дневен ред, нека да се запише в някой клуб за романтични поети.


4. Герберската ЦИК май се превръща в някаква фабрика за системен тормоз. Защо бавят данни? На предните избори направиха същия номер. Наясно съм, че с напредването на възрастта си вероятно Мишо Константинов сигурно не може да изчислява в полза на ГЕРБ толкова бързо, ама хайде да вземат да се кротнат. Опасявам се обаче, че това е само тренировка за начина по който ще гепят изборите през юли.


5. Загрях с пряката демокрация. Настоявам да ми осигурят още поне един референдум до края на 2012 :)))))) Аз мисля, че трябва да направим референдум за данъчното облагане в България. Нека да питаме хората дали тази българска марка плоския данък трябва да остане...:)))



---------------------------------------------------------------



Станишев и Първанов на една маса... Пришълецът срещу Хищникът. Архарът срещу Авджията. Оффф, изпушвам в ЕнДеКа - скоро и политическа поезия ще пропиша... С какво да римуваме референдум - например с - водката къде е , бум...



-------------------------------------------------------------


О, боже на изборите, о, фейо на бюлетините, слушай и ти, о, демоне на избирателните урни, не знам с какво скромният ви фейсбук-раб ви е разгневил в последните години, но, моля ви, спрете вече! Толкова много ли искам от вас - един път да се изкефя истински на избори. Един път да се зарадвам, поне веднъж. Не ви ли писна да ме тормозите с шантави резултати и с Бойко Борисов, а? С какво заслужих това наказание, о, боже на изборите? Нима не възславях блондинките с къси поли и брюнетките без сутиени? Нима скромният ви виртуален поданик не заслужава поне малък миг на радост? :))))))) (До юли напълно ще изпуша, май френдс)...



----------------------------------------------------------


Никога няма да разбера как е възможно в ден в който се гласува някой да събере сили и да не отиде да си пусне гласа. Аз съм политическо същество - живея от избори до избори, чувствам се най-жив в миговете в които гласувам...Заради това ходя да гласувам рано - после цял ден се усещам изпълнен със смисъл и мисия. И ми е чудно, че има хора, които не искат да почувстват това..:)))



--------------------------------------------------------


Да ви кажа референдумите са коварно нещо. Слушах как един кадър говори по телефона пред секцията в която ще гласувам, а кадърът с изпънато лице като редник пред полковник казва: "да, да, да, да, да!". Леле, викам си, тоя е моите - ние сме от Да-то, еваларка, хитър начин за правене на пропаганда е намерил. После обаче същият кадър с още по-изпъното лице започна да вика: "Не, не, не, не, не". Започнах да го гледам с подозрение като марксист девойка, която чете Айн Ранд. В хода на разговора се установи, че пичът говори със жена си. И тогава схванах всичко. Все пак сме в Подуяне - "да, да, да, да, да" означава - "разбира се, че купих хляб", а "не, не, не, не, не", най-вероятно трябва да се интерпретира "те луда ли си, разбира се, че нямам желание да хода в кръчмата"...Изкефих се обаче, че между всичко това подуянецът е намерил път към референдума. Така де - все пак "да"-то му беше първо :))))))))))))


--------------------------------------------------------


Приклещих три от по-възрастните си съседки в магазина. Почнахме с критики срещу Бойко Борисов, но на петата минути вече ги бях убедил, че не само трябва да строим АЕЦ "Белене", но и че веднага след това трябва да почнем още една. Влязоха в магазина като обикновени потребители, а излязоха активни съпортъри на ядрената мафия. България на три АЕЦ-а! Агитирах, та чак пушек се вдигаше в деня за размисъл. Леле, колко е хубаво да нарушаваш активно закона :))))


---------------------------------------------------


Офф, животът е по-силен от литературата. В нощния трамвай за Подуяне (малее, колко ли филма на ужасите биха почнали по този начин) зад мен на седалката седеше някакъв пич, който през цялото време не спря да си тананика религиозни химни, а от време на време прошепваше: "Господи, помилуй ме". Слушах го 5-6 минути, ама образът не само не спря, ами дори засили децибилите, защото, може би, е уцелил вярната космическа вълна и да му се е струвало, че почти е на път да получи отговор. Тогава се замислих богословски - дааа, идеално е да мислиш за вселената в нощния трамвай към Подуяне - че ако аз бяг Бог, нямаше да искам ден и нощ някой непрестанно да мрънка и да ми пее в ухото...Ама не споделих идеята с образа зад мене. Все пак трябва да уважаваме отдадените хора :))))))



---------------------------------------------------


В избирателните списъци има 56 души над 110 години...:))))) А ние си мислехме, че Япония е инкубатор за столетници. Всъщност българският модел за безсмъртие е по-як - вкарат ли те в избирателен списък търговците на гласове ще те държат в него поне до навършване на 370 години...А после твърдят, че медицината не била напреднала. :)))))



-----------------------------------------------


Охх, човек и добре да живее най-накрая в бТВ попада. Така скромният стар репортер утре ще бъде в предаването на Лора Крумова, където ще трябва да защитава възможно най-непопулярната теза в държавата - че делегатите на ДПС имаха своето право да ступат атентатора. Срещу мен са пуснали тежката артилерия - Павел Чернев. Разчитам обаче на вродената доброта на дебелите хора и разчитам спорът да ни остане единствено риторичен, а не да преминe в паравоенен сблъсък на подуянски псувни и ексдепутатски проклятия :))))))))


-------------------------------------------------


Според самопризнанията на Борисов (а те могат да се четат и като психиатрична диагноза) - той вече нямал доверие на никого в Министерството на икономиката, освен на министъра и заради това Добрев всяка вечер спял с оригиналните документи...:)))))) Охх, бедната министерска съпруга - как ли й се отдава да го приласкае след като по спалнята им има толкова много кашони? :)))) Освен, ако, разбира се, Добрев не се е преместил изцяло у премиера...Че нали си имат толковааа голямо доверие, хахахаха :)))))))


---------------------------------------------------------


Да се свети името Му, но да Го видиш рано сутрин по телевизията е като да те събудят с оръжие за масово поразяване от подуянски сън за екзотични мулатка. Предлагам в Наказателния кодекс да се въведе нов член - пет години топла бира за водещи, които поканят премиер в сутрешен блок. Че видът и тонът на нашия премиер напоследък за по-подходящи за филм на ужасите, отколкото за кротка сутрин след края на света....:)))))))))


------------------------------------------------------


Йес - върнали са ми автентичната крушова ракия. Но, мамка му , вдигнали са цената. Какво им дава право да се гаврят така с интелигенциятя. Човек трябва да има някаква стабилност в живота си . Нали?


-----------------------------------------------------


Чета в полицейската хроника: "Хванаха Синбад и Фризьора в Перник". Ееееех, къде останаха добрите стари времена, когато престъпниците си имаха правоверни и показателни имена - Говедото, Маниака, Кръвта....Сега, в новите времена на света, и престъпниците май са го ударили на метросексуалност - Фризьора, разбираш ли? А за това, че Апокалипсиса идва ще разбера, ако видя новина със заглавие: "Хванаха КариБрадшоуто при обир на банка" :)))))))))


-------------------------------------------------------


"Герой обикновено те наричат тогава, когато избиеш толкова народ, че определението "убиец" ти отеснее". Джо Абъркромби, "Отмъщението на Монца". Ако някой някога ви е казвал, че фентъзи-романите не са източник на мъдрост, ви е излъгал като Симеон Дянков за коледни добавки :))))



-------------------------------------------------------------


Чета европейската новина номер 1 - Ангела Меркел и Франсоа Оланд признали, че между тях тече ток...:)))) Дааа, това обяснява много неща. И най-вече защо Германия и Франция искат да превърнат Европа във финансов концлагер :)))) С този ток помежду им те са заградили целия континент с електрическа мрежа. Този път природата на лагерите е променена - комендантите са банките, а пък всички останали, ако искат да умират от глад...


No comments: