Friday, April 08, 2016

Дресьорът на умните и красиви болонки




Бойко Борисов притежава едно качество, което трябва да му бъде признато. Той знае великолепно как да разиграва умните и красивите и то по начин по който цирков дресьор кара лаещи болонки да скачат и джафкат по негова команда.
Поредният медиен фишек, който Борисов пусна накара цялата виртуална десница мигом да забрави, че до вчера го му се нахвърляше като вампир на кръв и да почне да ръкопляска на изявленията му, че нито той, нито Цветан Цветанов ще бъдат кандидати за президент.
Много е трудно да се каже дали Борисов говори истината или просто милва десните си болонки по перчемчетата, за да ги приспи до мига в който президентската надпревара стане наистина ожесточена. Да се довериш на изявление на премиера е все едно да тръгнеш с превръзка на очите из минно поле, но българската десница е умна само на думи, докато в политическия смисъл на думата интелектът е сравним с този на буболечките. Точно на това разчита Борисов, когато стартира всяко свое медийно шоу.

Тук маневрата има ясни очертания. Борисов сваля огъня от себе си, натиква Цветанов зад гърба си и пуска адреналиновата инжекция на десницата, която ще подскача няколко дни като първолак предозирал със захарните продукти. Понеже всички знаем колко е единен Реформаторския блок следващите няколко месеца в дясното пространство ще започнат граждански войни за президентската кандидатура. В крайна сметка след като в РБ се натровят от миризмата на политически кръв "единно" ще стигнат до три или четири имена, около които ще има допълнително битки. И точно тогава ГЕРБ пак ще изплуват на сцената, когато решат да извадят от тъмнината на европейското безвремие Кристалина Георгиева и да я поднесат като лакомството на изтощената от битки десница. Това, че тя е просто една кукла на конци няма да има никакво значение. Болонките ще са доволни, ще махат с опашки и ще джафкат. Някои от тях пак могат да почнат да пишат хубави статуси за Б.Б. 
Тъмно и неясно нещо е любовта. 

No comments: