Monday, September 10, 2012

Геополитическата мощ на Памела Андерсън



Фактът, че Памела Андерсън ще идва в България, за да вземе участие в предаването "ВИП-брадър" съвсем незаслужено минава в секцията "светски новини". Събитието е радикален преврат в крехката история на българската еротична мисъл.
Тези дни американският посланик Джеймс Уорлик получи от президента Росен Плевнелиев орден "Стара планина" заради "развитието на българо-американските отношения". Това, разбира се, е официална дипломатическа измама, защото няма друг човек, който да е направил повече за лошия имидж на янките по нашите земи. Уорлик със своето поведение потвърди вкорененото у всеки българин подозрение, че ос на злото наистина има, но САЩ са основния й говорител.


Истинският посланик на доброто лице на Америка всъщност е Памела Андерсън. И нейните цици, разбира се, чийто размер варираше в различните геополитически ерохи. Независимо от всичко обаче именно тазди канадка, натурализирана гражданка на САЩ, дори и в миговете на най-чудовищен идеологически терор от страна на американските президенти, няколко тъпи войни и цяла серия от безумия, намекваше, че не всички зад океана са луди. Както и, че там има жени, които могат да оценят колко трябва да сме загрижени за тюленчетата по света и за тяхното биологическо оцеляване. Нека да припомня - Памела Андерсън намери сили да скастри и Владимир Путин за безгрижието му по тази тема.


Ние като цивилизация сме склонни да подценяваме силата на жените, които имат безкрайното желание да се събличат пред камерите. "Голата жена е въоръжена жена", бе възклинал навремето Виктор Юго. Ако приемем, че френския класик е прав, то тогава силата на Памела Андерсън може да се съизмерва с войската на средна африканска държава. Тя пристъпи там, където никога друг път крака на янки не е стъпвал - в моята eдновремешна ученическа стая, където мислите за Памела ме отвличаха от досадното задължение да си пиша домашното по геометрия. Мисля си, че ако съществува еротично подсъзнателно на човечеството, то в него отдавна е влязла картината на тичащата по плажа Памела Андерсън в червен бански костюм и с бюст, който се тресе като Перник при земетресение (не стреляйте по мен перничани, прихванах лека форма на кутевизъм, но ще ми мине). Тази картина промени до безкрай еротичното самосъзнание на човечеството. Тя иконизира тичащите блондинки и създаде романтична представа за една свръхкапиталистическа империя. Ако на янките и до днес им се разминават политическите простотии, които вършат, това се дължи не на огромния им дълг, а на факта, че човечеството все още пази топъл еротичен спомен за бягащата Андерсън.



Памела Андерсън е политическа опозиция на всяка една американска глупост.
Лъжите за Ирак - циците на Памела.
Безсмислените войни - циците на Памела.
Неолибералната икономика - циците на Памела.
Майкъл Джексън - циците на Памела.
С други думи - геополитическото превъзходство на САЩ и до днес се крепи на стихийната голота на една натурализирана американка и изтърваното нейно порно в интернет. Наскоро гледах един филм за развитието на Мрежата и един от специалистите обобщи, че борбата за високи скорости на интернет е започнала в надпревара за това кой доставчик ще може да предложи на потребителите си връзка, която ще им позволи да гледат порното на Памела без засичане онлайн.
Оказа се, че една палава блондинка с доста неуспешна кинокариера, успя да се превърне в символ единствено със своето тяло. Това е достойно за уважение. Голото тяло на една жена успя да победи цялата политика.


Никога не подценявайте голите жени.
Навремето социализмът рухна не заради коварните планове на Роналд Рейгън, както днес са убедени надъханите неолиберали и певците на икономиката, която ни натресе кризата. И друг път съм казвал - тоталитаризмът рухна заради голите снимки на позабравената певица Саманта Фокс. В мига в който човешкото съзнание види гола жена, то е в състояние да забрави за политическите ограничения и започва да мечтае за безкрайна свобода. Именно тази вътрешна еротична свобода катурна социализма.
Именно мечтата за Памела Андерсън доста години крепеше американската идея жива. Човек се опиянаваше от този образ - гола блондинка, много кинти, безкрайна власт и от време на време някоя държава, която да върнеш в каменната ера с бомбардировки. Купон. Америка. Величие. Гола блондинка.


Днес трябва да сме горди, че Памела Андерсън избра именно България за своята лебедова песен като еротичен модел. Защото, нека да бъдем честни, всяка година младите кандидатки за събличане стават все повече, а времето не работи в полза на нашата еротично-политическа героиня. И все пак тя се институционализира в еротиката. Превърна се в непреходен символ. Запази своя статут и сини очи с непокътнат блясък. И дори в епохата на голяма криза продължава да е загрижена за световните тюленчета.
Заради това на мястото на властта, аз щях да съм загрижен за нейното появяване на българска почва.
Памела може да прави това, което нито една българска звезда не умее - да кара хората да мечтаят за нея и да стават еротични и свободни.
Лоши дни за партия ГЕРБ, тоест.


No comments: