Wednesday, September 19, 2012

Крайно време беше



Когато човек лъже с цел изгода, това е мошеничество. Когато човек лъже просто защото му идва отвътре, това е лудост. А когато човек лъже, комбинирайки изгодата с генетиката, тогава най-вероятно говорим за виден представител на ГЕРБ във властта.
Срещу повечето от тях отдавна трябваше да има не по едно, а по много дела. А едва вчера чухме за първото дело - Румен Овчаров дава на съд шефа на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов. Крайно време беше!
Политическата лъжа е като силна дрога. ГЕРБ почнаха с малки дози - за асансьорите в парламента, за размера на фискалния резерв. И като не видяха ответна реакция, започнаха да лъжат като литературни герои. Лъжите така отровиха обществената атмосфера, че в един момент истината като че ли престана да съществува. А версиите на ГЕРБ заприличваха все повече на трилъри, родени от болен мозък. Механизмите на модерната лъжа са стряскащо силни - тя започва от устата на министър и се усилва до истеричен крясък от дежурните телевизии.
Тактиката на перманентната лъжа може да бъде прекъсната само със силни съдебни удари. Овчаров дори трябва да съди не само шефа на АЕЦ, но и неговите политически началници, които са автори на тази пошла и странна интрига. Само съдът може да спука всички герберски балони. Защото, нека да припомним, ГЕРБ досега не са доказали нито едно свое обвинение към предишната власт. Ама нито едно. А това вероятно ги изнервя и ги кара да лъжат още повече.
Крайно време е на лъжите да бъде поставен край.
Съд до дупка!



No comments: