Wednesday, September 05, 2012

Подуянски несъгласия и възторзи




От едно стихотворение на Едгар Алън По ми е останало подозрението, че ние сме само „сън в съня”. Това е нещо като отражение на отражението в огледало. У човека винаги ще съществува подозрението, че неговият живот е нереален, измислен и фантазират. Съществата обречени на край винаги раждат такива идеи, защото смъртта изглежда неестествен и странен изход от всичко, което си преживявал до момента. Ако си „сън в съня” цялата идея за познание също става абсурдна и смешна, защото можеш да опознаеш докрай халюцинацията, но това няма да промени факта, че живееш в измислица.
Вероятно заради това вечно подозрение човек не бива да се взима твърде насериозно, защото тогава светът ще стане подтискащ, а това би предизвикало събуждане на Спящия (който и да е той) в звездната галактическа нощ. Ето защо в тази част от своите фейсбук-откровения съм събрал нова доза летни мисли за положението в света, културата, космоса и други части на обитаемото пространство. Човек трябва да се стреми да има широк поглед и мнение за всичко.
От тихото Подуяне се стремях да изградя от себе си световна личност и това е моят опит да видя дали съм успял.




Подуяне в края на лятото е възхитителна гледка. Децата тичат из парковете. Другата част от народа стои по пейките и тържествено подпийва. Духа лек вятър, ама само за малък романтичен привкус, без да става блудкаво. Лаят бездомни кучета. Дърветата шумят. А на небето бляска звезди. Ех, такива звезди, че направо приличат на рекламна листовка на дизайнерските умения на Аллах в създаването на правилни вселени...:)))))))))


---------------------------------------------------------


Виц от епохата на студената война, вече ще си правя колекция от тях:


Слагат тялото на Сталин в мавзолея до Ленин. Но ето ти и чудо. Всеки ден сутринта намират тялото на Сталин изхвърлено от ковчега и бутнато на пода. И така няколко месеца подред. Мистерия голяма. Тогава решават да поставят таен пост вътре, който да подслушва какво точно се случва. Идва вечерта. Изгасят осветлението и тогава какво да се види. Става Ленин от ковчега хваща Сталин, изхвърля го на пода и недоволно мърмори:
- Абе, пичове, тука да не ви е общежитие, бе! :)))))


--------------------------------------------------------------


Плаша се. Фейсбук упорито ми тика за приятел Симеон Дянков. Не е справедливо. Когато вселената ти праща извънземно, тя е длъжна като минимум да ти осигури и лазерен бластер с който да му изпепелиш веждите...:)))) А фактът, че ФБ ми вади статии отпреди няколко дни на главната страница със заглавието: "От оралния секс може да се забременее" дори не искам да го тълкувам. Просто виждам как психолозите от бъдещето ще натрупат яки кинти лекувайки цяло едно поколение, питаещо силни подозрения, че не е заченато там, откъдето трябва :))))))))


---------------------------------------------------------------


Чета заглавие "Изнудват Шакира за $300 000 заради секс с Пике". От дописката се разбира, че бившите прислужници на Шакира я изнудвали, че ако не им даде кинти, щели да шитнат еротичната касета на медиите. Не мога да им се начудя на богаташите, честно. Тия не разбраха ли, че вселената функционира по еротичен начин? В момента в който решиш да си направиш порнокасета, трябва да си наясно, че само до
няколко месеца тя ще е в ръцете на медиите, дори и да я изхвърлиш в сейф, а него да го бутнеш в Марианската падина :)))) Защото всъщност цивилизация не е еволюирала заради труда. Напротив. Цивилизацията е тръгнала напред единствено и само да подсигури на бъдещите поколения бърз и качествен достъп до порно...:))))


-------------------------------------------------------------


И така днес започва новият политически сезон...Честно казано като личност световна, която дълбоко протестира срещу свършването на август и в сърцето си меланхолично предусеща край на сезона на минижупа, аз нямах никаква представа за това. Но понеже Велизар Енчев ме покани тази вечер в неговото предаване от 20 часа в СКАТ, просто нямах сърце да откажа. Вярно е, темата няма да бъде за удължаването на женските крака в епохата на глобалното затопляне, но пък какво от това? Чудотворецът Цветан Цветанов също е идеален като обект за стрелба в новия политически сезон, както и премиера, както и кабинета...Абе, мамка им, всички са идеален обект за стрелба. Обаче леко завидях на слънчевия щат Хавай. Чудя се какви ли теми ги тормозят там в безкрайното лято? В хавай в идеалния свят вероятно единствената политическа тема щеше да бъде от колко до колко да са разрешени монокините на плажа, нали? :))))))


--------------------------------------------------------------



ДСБ щели да консолидират дясната опозиция на ГЕРБ. Хахаха, това е все едно някой да каже, че най-накрая е време да се направи истинска трансексуална опозиция на Азис :)))))))


------------------------------------------------------


Мама му стара, сега схванах, че тази прословута пирамида на Маслоу е вярна и описва защо човек винаги е нещастен. Хапнах малко шоколадови бонбони, а започнах да съжалявам, че уискито не стига. Пийнах едно малко уиски, почнах да проклинам, че няма кой да ми пее руски романси. Пуснах си руски романси на компютъра, почнах да проклинам, че няма танцьорки...:)))) Изобщо човек е обречен да иска повече щастие отколкото е способен да понесе...:)))) Хей, това е оптимистичен завършек :)


-------------------------------------------------------------


Знам, че човек трябва да преброи до 10 преди да псува външната политика на ЕС, а и самият ЕС, но фактът, че Армения и Азербайджан са пред война се дължи изцяло на това, че в епохата на криза ЕС съществува единствено като загриженост за банките и нищо друго. Ако ЕС беше реална политическа сила, Унгария никога нямаше (дори и срещу обещани 3 милиарда) да пусне азебайджанския убиец Рамил Сафаров в родината му (където, разбира се той е посрещнат с овации и почести заради това, че е убил арменец). И, ако утре Армения и Азербайджан влязат във военен конфликт, ще поеме ли Барозу отговорност за това, че не набил канчето на Унгария достатъчно. Че вече правителствата не бръснат никакъв ЕС в името на собственото си оцеляване. А, и както вчера изключително точно и болезнено попита Бойко Маринков - къде е позицията на България по този казус. Значи за Пуси Райът имаха позиция, ама конфликтът Армения - Азербайджан изобщо не ги интересува. Това е стилът на нашето Външно - имат позиции само по теми по които България няма абсолютно никакъв интерес....


-------------------------------------------------------------


О, каква новина! Преподобният Муун е издъхнал на 92 години. Дааа, трябва да зачертая с горчивина още една точка в списъка "Начини да станеш безсмъртен". Очевидно това да се самопровъзгласиш приживе за бог и месия не помага в покера със смъртта...:))))


-----------------------------------------------------------


Стар и универсален сръбски графит: "Ако не знаеш защо папата след всяко кацане на самолета целува земята, значи още не си летял с AlItalia" :))))))


------------------------------------------------------------


Цветан Цветанов обещал, че ГЕРБ ще правят чудеса през втория си мандат. Представям си какви чудеса ще прави МВР например. Делото "Октопод" ще бъде прекръстено на "Кракен", а полицаите вместо с два удара ще чупят ръцете на протестиращите с един, а Веселин Маринов ще напише "Опера за МВР". Хей, никой никога не ви е обещавал чудеса, които ще ви харесат...:))


---------------------------------------------------------------


Нещо съм в радикално настроение, заради това ще споделя радикална идея. Никога няма да успея да разбера медийното преклонение и лиготия пред призрака на лейди Даяна. Днес, преглеждайки съботната преса, попаднах на цяла сюрия от толкова захаросани статии, че щях да хвана диабет. Монархията е като динозаврите - стара, странна, архаична и ненужна. Монарсите са последните търтеи по тази планета, които получават пари само заради ДНК-то си. Аман вече. А от всички монархии по Земята, абсолютно най-дразнещата е английската и винаги е била. Банда от смотянаци, резултат от години на кръвосмешение :)))) Един-единствен човек по тази земя е знаел как трябва да се отнася към английските крале и респект за което. Името му е Оливър Кромуел. Та така за лейди Даяна...


------------------------------------------------------------


Значи луната тази вечер била синя? Казвайте ги отрано тия неща, бе!!!! Аз бях на път да си помисля, че ми е време да отказвам алкохола :)))))


------------------------------------------------------------



Особеното чувство, когато феята на ментовите бонбони ги е откраднала вече всичките и това ясно ти подсказва, че работния петък е на привършване, но пиещият петък едва сега започва...))


----------------------------------------------------------



В петък, ден за поезия и преклонение пред вселената, този път съм подбрал едно уникално, ама наистина уникално стихотворение на руския поет Владимир Соколов. Писано в края на 80-те години на миналия век, то и до днес е толкова хубаво, че човек желае винаги да е петък, винаги да е ден за поезия:


Уморих се накрая от тая
баня кървава - двайстия век.
Аз човешки права не желая,
аз отдавна не съм и човек.
Аз отдавна съм ангел небесен,
щом не моля сломен и унил,
от земята потънала в плесен,
в рая нейде да бъда отнесен,
от един серафим шестокрил.



-------------------------------------------------------------


Сутринта специално си пуснах CNN, за да чуя речта на Мит Ромни пред конгреса на Републиканската партия. Хахаха, това беше най-близкото нещо до роман на Сандра Браун, но написан с политически думи. Цялата американска политика в момента прилича на сапунка. Мама му стара, Мит Ромни отдели повече време на това как е завивал децата си като малки, отколкото на проблема какво ще правят американците в Сирия. Трябва леко да ни плаши факта, че най-силната държава в света избира президентите си като в риалити за попзвезди, отколкото по реални възможности...:)))))))


--------------------------------------------------------------


Сергей Станишев стана вицепрезидент и на Социнтерна. Хей, братле, само да те предупредя! Почетните председателски места на Асоциацията на палавите блондинки и на Партията на революционните стриптизьорки са запазени за мене. Няма да търпя партийна конкуренция по този параграф...:)))))


--------------------------------------------------------------


Понеже постоянно из ФБ щъкат някакви снимки, които ми обясняват какво е България и какви рекорди са поставили нашите кадри, се питам едно. Защо никога по тези снимки няма текст от типа: "На този ден преди 4 години бай Ставри от Подуяне изпи 4 бутилки със сливова ракия, изяде три салати, а накрая гордо си поръча 2 литра бира и изпя хитът на Азис "Напипай го". Рекордът му е до днес не е подобрен. Това е България! Горда и непоклатима нация" :))))))


----------------------------------------------------------


Свалих си една книга на руския журналист Владимир Соловьов, наречена "Путин - пътеводител за неравнодушни" и съм изключително впечатлен. Руснаците са много по-големи майстори в слагането на властта от американците. Защото, единствено руснак, може да напише книга за това колко е готин президента, и същевременно да говори като трагически герой на Достоевски за останалата част от вселената :))) Гледал съм слагачески американски репортажи - американската психика обръща всичко на порно. Руската психика обаче винаги е в състояние на драматургичен възторг. Там очевидно дори и кратко описание на едно дърво може да завърши с разговор за това как се е скофтил света :))))


---------------------------------------------------------


След дълъг политически спор сутринта, най-накрая успяхме да постигнем крехък геополитически консенсус с вселената - аз не си мърдам много главата (и приличам на древнокитайски философ, зачетен в томче на Конфуций, преразказан от Мао), а Тя (Вселената) не нахлува в главата ми като отряд на ГДБОП, който тараши за нелегални цигари...:)))) Пробвайте да се движите без да си мърдате главата - походката се получава изящна и странна - все едно космонавт е кацнал на далечна планета...:))))


--------------------------------------------------------


Долу ръцете от "Ну, погоди", негодяи :)))))) Eгати, ако "Ну, погоди" деградира морално децата, то тогава "Телетъбис" трябва да бъде обявено за токсичен отпадък :))) Струва ми се, че от толкова загриженост за моралния профил на подрастващите поколения, ще си натресем цяла генерация от масови убийци един ден :)))


------------------------------------------------------


Холандският маниак Герт Вилдерс е издигнал величав лозунг за изборите в държавата му: "Българите и румънците - вън от ЕС". Оххх, аз си мислех, че той ни мрази, а пък - ето, човекът всъщност ни желае само доброто...Ние обаче сме каръци, къде го тоя късмет да ни изгонят от ЕС..:))))))))


----------------------------------------------------------


Четох за някакъв пич, който като видял, че Сатурн е в девети дом, а Марс палаво излиза от трети, предсказал три дни по рано земетресението в Перник...Не съм наясно с тази астрология, а и не разбирам защо тези образи са така фиксирани в предсказването единствено на грандиозни злодеяния. Как пък един път астролог не предсказа намаление на цената на бира? Или вместо да се опитват да отгатнат следващото цунами, нека да се опитат да предскажат дали някога изобщо Дженифър Лопес ще се снима в "Плейбой". Така де - ако Меркурий се нарежда в една линия с петий спътник на Сатурн, сигурно има шанс и стриптизьорките поне един да не взимат пари за услугите си! С други думи - време е за астрология в полза на народа! Долу буржоазната астрология на бедствията! :)))


-----------------------------------------------------------


Охх, искам, не искам, трябва да споделя една философска притча във ФБ. Историята е следната - питат руската режисьорка Валерия Германика (авторка на сериала "Кратък курс за щастлив живот", руският еквивалент на "Сексът и градът", сериал в който се появява фразата: "Не бе, аз не съм курва, просто в Москва няма какво друго да се прави"), как ще отговори на обвиненията, че е завършила първия сезон на филма си с хепи-енд. И тогава тя отговаря: "Нали все пак нещо трябва да се скапе във втория". Изумителността на тази мисъл от цял час ме държи във философски възторг...:)))))))


------------------------------------------------------------


Понеже днес твърдо съм решил да не безпокоя душата си с политически теми, ще обърнем внимание на големите въпроси във вселената. Четох в "Тема" една статия, че икономическите чудеса вече не били възможни. Някакъв янки споделил, че сме надраснали епохата на "икономическите тигри" и оттук-нататък всички ще тънем в банална бедност, докато американският президент се чуди какви точно боксерки да си обуе - с платинени или диамантени нишки. Очевидно е, че янките грешат. Проблемът на икономиката като наука е, че всички мислят за пазарите и никой не мисли за пролетариата. Винаги съм се чудел - как става така, че нелегалните кооперативи за джойнт излизат все на печалба, а куките никога не успяват да уловят всички тях. Защото народът бачка това, което обича - грижи се за растенията, а растенията след това го правят щастлив...Очевидно е, че няма как да си щастлив във фабрика за производство на ракети "земя-въздух". Но, питам аз, някой да е чул работник във фабрика за презервативи да се оплаква, а? Трябва ни хедонистична икономика...Охх, много говорих, някой да ми подаде една бира :))


No comments: