Wednesday, September 19, 2012

Територия на внезапната есен




Тази есен, есента на мрачно пророкуваната от маите 2012 година, годината в която цялата вселена може да отиде по дяволите и всички банкери да пукнат по два пъти от ужас, че толкова хора ще си отидат без да си платят заемите, започна със звезден блясък. Памела Андерсън влезе в къщата на ВИП-брадър. Преди 5 или 6 години щях да имам интелектуална енергия да си пусна телевизора и да проследя приключенията на една русокоса сексбомба по земите български, но сега дори не си пуснах телевизора да я гледам. Памела Андерсън долетя в моя новинарски поток като информационна сянка – един каза на друг, той на трети и така до мене...
Това е съдбата на виртуалния емигрант в епохата на телевизионната истерия. Човек се оттегля в своето едничко електронно пространство, но там всеки миг е заобиколен от тълпа от коментиращи и хейтърстващи хора. Нека да отдадем това на внезапната есен, която дойде в Подуяне неканена като данъчен в митничарска къща. Нахлу наоколо, докара дъждовете, доведе далечните ветрове и остава рабът свой виртуален отново да си мечтае за далечни страни, да сънува далечни градове и да участва в есента единствено с налудничавото си чувство за хумор...








Оставка на кабинета, ако пусне Памела Андерсън да си отиде! Един път сме докопали американско национално богатство, грехота е да им я връщаме! Оставяме я в България, продаваме я на Иран за два ядрени реактора на ниски цени и почваме да развиваме ядрена програма и ние, за да плашим македонците, че ще отнесем централния площад в Скопие...От Памела Андерсън - към велика държава! :)))))


----------------------------------------------------



Случат с Мит Ромни и това, че нарече половината американци лентяи и паразити е доказателство за това, че уравнението на демокрацията все още работи. А това уравнение гласи, че един политик няма абсолютно никакво право да обижда хората, които смята да управлява. Докато народът може да нарича съответния политик постоянно "шибан капут", "смотан идиот" и "абсолютен малоумник" и това да е гражданска позиция, която заслужава поне каса с бира :)))))))))))


------------------------------------------------------------------


Ако Черната Златка някога е претендирала за интелектуалния потенциал на Айнщайн, щях да разбера иронията към нея. Ама момето никога не е имало амбиции да става академик. В областта в която Черната Златка претендира да е експерт, а именно плеймейтството, очевидно все пак я бива. Че иначе щяха ли да й се лепят всички футболисти и биячи...:)))


----------------------------------------------------------------


Памела Андерсън избягала бясна от къщата на ВИП-брадър! И то по най-българската от всички възможни лоши причини на този свят - авария в Нови хан и липсата на топла вода в банята. Ето виждате ли какво се получи - климатът в България е абсолютно непоносим за южните американски блондинки...:)))) Не са калени те, кекави са...:))))) Сега разменяме Памела за три голи шведки от отбора по синхронно плуване :)))))


-----------------------------------------------------------



Надявам се, че сегашните събития в арабския свят, най-накрая са успели да пречупят красивата като кокаинова халюцинация идея, че "Арабската пролет" била продукт на социалните мрежи, свободата на блогърите и неустрашимия дух на арабските девойки да носят прозрачни тениски...Не съм наясно как стана така, че американците повярваха в своята собствена лъжа за процесите и така проспаха атаките срещу американските посолства (дори в Тунис ги атакуваха, в Тунис!!!, където доскоро само бяха чували, че някъде по света имало ислямисти), а тези атаки са сравними с 11 септември, дори смятам, че сега ударът е три пъти по-голям. Защото сега американците имат един основен проблем. След 11 септември, за да укроти гнева си Буш нахлу в Афганистан, после превзе Ирак. Сега обаче Обама трагично няма кого да бомбардира...А, американците, забелязъл съм, стават трагично безпомощни, когато няма кого да атакуват...И всичко това, защото повярваха на красивия си сън за Фейсбук. Ееех, дори геополитиката е склонна да се отдава на мечтания...:)))


------------------------------------------------------


Главният редактор на ирландския вестник "Дейли Стар" Майкъл О`Кейн e бил уволнен волнен заради публикуването на голите снимки на съпругата на британския принц Уилям - херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън. Да ви кажа - началствата на журналиста са били прави да го уволнят. Истинският журналист не постъпва така. Истинският журналист би креснал на фотографите: "Мамка ви, защо не ги снимахте докато се шибат" :)))))))))))))))))


-------------------------------------------------------



Фейсбук към настоящия момент ми предлага да стана приятел с няколко интересни профила: Тодор Живков, Йосиф Сталин и Председателя Мао. Това дали означава, че Небесатанай-накрая са прекратили задгробната си цензура и са разрешили на неспойконите духове да се запишат във Фейсбук? Чудно ми е дали скоро ще се появят групи от типа: "Аз не приемам ангелите да са с предимство за готините облаци", "Да съберем 5 милиарда души срещу еднообразната музика в левия ъгъл на Рая" или "Юда е невинен, върнете го, за да си допием" :))))))))


--------------------------------------------------------------


Сръбският премиер Ивица Дачич: "Майната му на такъв ЕС, за който гей парад е входен билет". Не коментирам дали е прав или не. Обаче ми се ще и ние да имаме премиер, който поне един път да покаже среден пръст на ЕС за нещо. Това е. :)))))


----------------------------------------------------------


Реших да си изпиратствам първа серия на прословутия и скандален турски сериал "Великолепният век", заредих се с пуканки, със солидна доза патриотично възмущение, за да громя турските исторически вандализми към нашата история и за всеки случай с една чаша кафе (историята често може да бъде по-скучна, отколкото подозираме). Хаха, честно обаче - вместо историческо вероломство, аз гледах сериал за едн
а любовна история. Този филм е много повече концентриран в отношенията султан - харем, отколкото в каквото й да е изопачаване на историята. Ето това е проблема на Балканите, мама му стара, много по-сериозни сме отколкото трябва. Турците са намерили начин да направят от историята си любовно кино, а това, че са послъгали за историята - нека безгрешните да хвърлят първия камък...От филма разбрах едно обаче - дори и най-железния султан не може да се опре на много жени едновременно...:)))))


-----------------------------------------------------------


Джани Родари е титан. Титаааан!


"Училището на големите"


Учат се малките, за да сполучат,
но и големите също се учат.


В тяхната класна стая голяма
чинове няма, престилчици няма,


ала и те разрешават задачи,
без да разчитат на подсказвачи.


Всекиго питат да отговаря
„Колко е сметката на обущаря?“,


всеки е длъжен да помни урока
„Близък е срока да плащаме тока!“,


и се изплашват всички ужасно,
щом им дадат да решават на класно:


"Как да получим от свойта заплата
дрехи, храна и море за децата?“



-------------------------------------------------------------------------


Леко ръми над Подуяне. Старият репортер размишлява. В събота и Бог би трябвало да си взима почивен ден, нали? Иначе ще е странно небесните инстанции да работят, докато народът масово отдъхва...Дали Раят си има своя собствена администрация? Ако администрация има, значи има и почивни дни. Ако в този край на вселената намерите чиновник, който не иска почивни дни и журналист на който му се работи, значи сте попаднали в друго измерение...Казах ли, че над Подуене ръми? Хубаво е, мама му стара :))))


-------------------------------------------------------------------


Хубаво е да вали. Човек получава извинение от природата за изострената форма на късен петъчен мързел...:)))


-------------------------------------------------------------------


До всички поклонници на дясната икономическа мисъл, цитирам ви заглавие на интервю с Уорлик: "Борисов е уникален като Рейгън". За първи път виждам нещо от Уорлик с което съм съгласен. Дясната мисъл даде на късо още при Рейгън, тотално изтрещя при Джордж Буш - старши, влезе в лудница при Джордж Буш - младши, а Борисов просто е естествено продължение на процеса....:))) Борисов това е Рейгън днес, хахахахахахаndn


------------------------------------------------------------------


"Въоръжете обикновените хора, призова Ангел Джамбазки". Хахаха, ето пример за идея, която няма как да се обърка...(колко ухилени човечета трябва да сложа, за да си проличи иронията). Българите - оказва се - са изключително изобретателни да се избиват и без да са им разрешени пистолетите. Българи с пистолети - това ще като нова серия на "Рамбо" в която продуцентът не е пестил кинти за спецефекти...:)))


------------------------------------------------------------------


Обземат ме едни вечерни политически мисли. Прочетох някъде, че двамата кандидати за президент на САЩ са похарчили общо 350 милиона долара за телевизионни реклами само в един ключов щат - слънчевия Охайо. После проверих обаче и истината се оказа малко по-различна - 350 милиона са изхарчени за реклама, не в един, а в 9 щата. И все пак това са много пари. Представете си само всеки от тях е дал приблизително по 170 милиона долара за това. Колко много пари са изсипани в двамата! Тези пичове са заложници на големите кинти още като кандидати, каква промяна могат да очакват хората от тях? Начинът по който се правят тези американски кампании направо напомня на криминално престъпление - големите пари взимат за заложници двамата кандидати и не ги пускат до края...:)))))


---------------------------------------------------------------------


Любими извадки от мрежата днес:


"Кон загина при неправилно пресичане на жп линия".
Кога най-накрая конете ще бъдат обучени на правилата за движение по пътищата??? Кога???


"Короядът настъпва към резиденция „Бояна”
Дори и бръмбарите са привлечени от дървената тиква на премиера...


"Никой който гледа тези тъпотий или слуша чалга няма право да се нарече Българин". (националистически вопъл в мрежата срещу турските сериали.).
Добре де, не е ли готино в изречение в което показваш какъв голям българин си да правиш правописни грешки. Отдавна съм забелязал - патриотизмът и правилното писане никак не се обичат :)))))


---------------------------------------------------------


Либертарианецът Калин Манолов: "Логиката, че човешкият живот е по-важен от правото на собственост е социалистическо разбиране"!!!!! Говорете ми после, че либертарианството е хуманно. То е различна форма на фетиш към вещите, но не и към хората...:)


--------------------------------------------------------------


Много ме кефят заглавия от типа: "Проевропейски партии спечелиха изборите в Холандия". Проевропейски? Аз винаги съм бил на мнение, че е хубаво една партия първо да е прохоландска и чак тогава всичко останало. С което не искам да кажа, че съм фен на Герт Вилдерс и неговите маймуноподобни действия. Просто отбелязвам факта, че "проевропейското" вече е само едно етикетче, което нищо не означава. О, сбърках, означава - да си проевропейски днес очевидно означава да поставяш интересите на 15 големи банки пред интересите на цяла Европа...:))))


------------------------------------------------------------------


Делян Добрев ме кефи. Чух го да казва, че от началото на април България работела по план Б за отношенията с "Атомекспортстрой". Ехеее, държавата имала не само план А, но, разбираш ли, и план Б, а министърът щедро сподели, че имало и план 3 :))) Ти да видиш! Това сигурно е някаква нова пропагандна кампания, която да ни убеди, че в ГЕРБ могат да мислят... Аз обаче се добрах до трите плана на кабинет
а и сега ще ви ги представя:


1. План А: Бойко пали свещ в храм на Харе Кришна с идеята руснаците да получат амнезия и да не му търсят пари


2. План Б: Кабинетът обявява, че има план Б и разчита Путин да получи инфаркт от ужас


3. План 3: Слагане на Фидосова една седмица на гладна диета и пускането й след това с парашут над Москва :)))


---------------------------------------------------------------



Чета една статия за 10-те признака за събудения човек. Претърколих се през идеята, че ако знам, че целта на всичко е контрол над планетата значи съм буден като първолак в 7 часа сутринта. Но съзнанието ми се заплете в следното твърдение за Събудените. "Събудени сте, ако
разбирате, че има езотерични сили, влияещи на физическия свят. Без значение дали сме религиозни или духовни, търсещи научно обяснение или просто любопитни, има доста теории за невидимата сила, която влияе на всеки от нас. Ясно е, че не може да бъде доказано какво точно представлява тя". Ехааааааааа, значи никой никой никога не може да докаже тази сила, но тя все пак си съществува. Пфууу, защо ли "Пфайзър" навремето се тормозиха да създават "Виагра"? Че то било просто бе - човек просто ще твърди, че е в ерекция, въпреки, че отсрещната страна нито я вижда, нито я чувство. То е ясно, че някои неща просто няма как да бъдат доказани...:))))


----------------------------------------------------------------



E, не, това вече е конспирация. След като миналата седмица ФБ ми тика по цял ден Симеон Дянков за кандидат-приятел, сега от два дни насам ме кара да ставам фен на Преслава. Не е ли редно обаче фолк-певиците да имат по два профила във ФБ - Облечената Преслава и Съблечената Преслава. Аз бих станал приятел с втория профил, защото, уви, облечената Преслава не ме интересува почти по никакъв начин. И кви са тия мизерии? Значи Азис може да се съблича и да го поставят по ранички, а Преслава не? Къде е справедливостта тука? Всички реват срещу съблечения Азис и с право. Но една съблечена Преслава върху раничка спокойно може да мине в рубриката "сексуално възпитание за подрастващи" :)))))


No comments: