Monday, September 02, 2013

Оракулът от "Дондуков" 2




Обитателят на "Дондуков" 2 освен ирландска пастирка в предишния си живот, се оказа геополитически оракул в този. Росен Плевнелиев вчера помпозно обяви, че той първи бил формулирал позиция за Сирия, а малко след това Барак Обама и Франсоа Оланд я подкрепили при това без да се уговарят. Нещо повече според нашия държавен глава много други европейски лидери били в синхрон с тази позиция.
Това е мистерия в стил "шифърът на Леонардо", защото знаем, че Обама и Оланд са май последните ястреби, които са останали в света и единствено те дрънкат с оръжие към Сирия. Другите европейски лидери, за които Плевнелиев халюцинира на глас, изобщо не са в синхрон с тяхната позиция. Очевидно се оформя едно геополитическо трио Обама-Оланд-Плевнелиев, само, където първите двама представа си нямат кой точно е третия.

Самодейните оракулски изяви на президента вече стават основна заплаха за националната сигурност. Позицията на Плевнелиев е в пълен дисонанс и с това, които мислят обикновените хора.
Самоволното нареждане на България до САЩ и Франция без да има ясно формулирана национална позиция е акт на камикадзе, което не знае в каква игра влиза. Драмата около Сирия е твърде голяма, политиката около нея е твърде оплетена, за да може някой да си позволи такива солови акции и то със самоубийствена усмивка на лице. Защото последствията ще ги плащаме всички ние, а не единствено временният обитател на "Дондуков" 2, който очевидно от скука се чуди с какво да запълни дните си.

Преди седмица и нещо Плевнелиев обяви официално, че не е марсианец. Съдейки по думите му около Сирия обаче засега доказателства за подобна теза не са приведени. 

No comments: