Wednesday, September 11, 2013

"Качество" втора ръка




Психологията на сектата е черен жанр в науката. Защото сектата е склонна да халюцинира колективно, особено, когато са самоизолира от реалния свят и махне за сбогом на здравия разум. Типично проявление на тази буйстваща лудост можем да открием в думите на един протестър (който сигурно ще се обяви за гражданин, но всъщност е надъхан костовист) Калин Янакиев, който на дискусия обяви следното: "Това е протест на българското качество срещу българското количество".

Интересното е, че дори в миговете в които този човек се самофантазира като част от някакъв небесен елит, който е призван да ръководи простите, бедните, абе количеството, той ясно знае, че аргументът за масовостта не е на тяхна страна. Заради това залагат на това, че са "качество", просто, защото нямат абсолютно никакъв друг източник на легитимност. Те са изолирани до 500 души в центъра на София, но като психиатрия, която е вдигнала бунт поради липса на хапчета, се стремят да концентрират погледите на всички върху себе си. Това е някакъв ментален вирус, комплекс за абсолютна непълноценност и фактът, че някой от тях е в състояние да роди подобно разделение, говори единствено за абсолютен мрак на съзнанието.

Качеството обаче днес е в капан. Защото то отчаяно търси начин да придобие количество, а никак не му се получава. Това е не само, защото живее в алтернативна реалност, но и защото качеството, въпреки, че се сънува като бляскаво и извисено, всъщност е злобно, дребнаво, тесногръдо и най-важното - изключително интелектуално ограничено. Именно липсата на световен кръгозор превръща това, което се смята за качество във фабрика за рециклиране на остарели идеи, предъвкване на скучни клишета и производство на постоянна омраза.
Качеството умира от яд, че няма никакво количество и няма как да го придобие. Пак щели да възобновяват обиколките край партийните централи само и само да изкарат още хора, но очевидно пиар-фирмите яко са го закъсали откъм идеи. Те фалираха откъм смисъл, сега вече приключиха интелектуално.
Това е проблемът на нашето Качество. 
То винаги е било втора ръка.

2 comments:

Ебем блогъри said...

Вашето (на БСП) качество никога не е било втора ръка. Трета ръка и надолу. Нищо не става от вас.

Ебем блогъри said...

Симов, да ти се похваля!!!

Току-що получих следващят транш от Сорос и Костов. Ще ти троля малоумния блог още. Освен това от NSA ми обещаха списък с всичкото порно, което дърпаш. Сега ще пада сеир :) :) :)