Monday, March 14, 2016

Коя Татяна Дончева е автентична - която се целува с Борисов или която се конти с ДСБ?


Очевидно е време да заговорим за един подценяван инстинкт в политиката. Инстинктът за самоубийство.
Сега негов изразител стана Татяна Дончева, която се е появила на сбирка на ДСБ. Снимката на госпожата с надпис"Демократи за силна България" зад нея ще остане в политическите анали като апотеоз на йолоденевското поведение.
След като миналата година публично се гушна с Борисов, сега Дончева продължава да копае дъното, като се прегърна с Радан.
За човек, който е принадлежал към лявото пространство и все още разчита на хора, които разпознават себе си като леви или поне социални, прегръдката с кукундрелите на България е епохален гаф.
Аз съм наясно, че бълнуването за това, че няма ляво и дясно, а е само гражданите срещу мафията, е заразно като ебола, но безумието трябва да има граници, братче, иначе усещането за психиатричност ще предизвика гадене в стомасите на всички, които са запазили известен реализъм.
Коя Дончева е автентична - тази, която се целува с Борисов или тази, която се конти пред ДСБ?
А самите ДСБ са отделна тема. Дончева беше едно от лицата на основния враг-БСП години наред, дори и във времената на така мразената "тройна коалиция"? Сега тя получава голямата дясна прошка. Тоест да разбираме, че утре Радан Кънев ще напише статия във възхвала на тройната коалиция ли?
Тази политическа микстура почва да прилича на някаква вещерска отвара, която бълбука, бълбука, бълбука и най-накрая ще произведе само гущери и жаби.
Не е необходимо да си врачка, за да го предскажеш.

No comments: