Tuesday, March 08, 2016

Забранете Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев!




Преди три или четири години, още преди психодясното у нас да изпълзи като зомби от меката пръст и да потърси нови доказателства, че е живо, гледах едно легендарно участие на американския комик Бил Мар при Джей Лено. Мар, който е невероятно цапнат в устата, има изключително дар слово и може да ражда бисери, които режат като стъкло, падащо от небостъргач. Та разсъждавайки за това как Републиканската партия е преминала от крайно дясно направо в лудницата, Мар обяви, че признак за това е как тяхната политика може да ражда само безсмислени, нищо не означаващи каузи, които те истеризират до самия възможен край. Комикът дори прогнозира, че следващите битки на републиканците няма да са за икономиката, работните места, външната политика или доходите, ами ще си измислят все по-мелодраматични битки като "да поставим лика на Роналд Рейгън на банкнотата от 1 долар" или "нека да не правим секс в коледната нощ". Публиката посрещна с много смях прогнозите на комика, но се опасявам, че неговата диагноза за републиканците всъщност е диагноза за всяка една партия по света, която дотолкова е скъсала връзките с проблемите на хората, че съществува като някакъв политически призрак, който реагира единствено на крайни стимули.
Сетих се за тази история след като прочетох новина за поредната реформаторска медийна бомба, този път продукт на вече станалите професионални бомбаджии Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев. Очевидно това е карнавалният отряд на психодясното, тримата конници на травматичния антикомунизъм, теменужките на посткостовизма. Тези тримцата предлагат закон, който да предвижда затвор за комунистическа пропаганда. И, да, става още по-готино. Триото Славов, Димитров, Андреев искат поругаването на знамето и химна на Европейския съюз да се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 3000 лева.

Ето как се отговаря на хибридната война! С ритник в лицето на комунягите! Всякаква антиевропейска сволоч - да гние в затвора! Гордите бг-демократи няма да допуснат някакви си комунистически гадове да си развяват коня по жълтите павета, запазената марка на умните и красивите!
Ето как ще оправим България. Всеки, който е заловен с петолъчка трябва да бъде арестуван на място и да бъде пратен в изолатор, където ден след ден да гледа избрани речи на Жан-Клод Юнкер, Кристалина Георгиева и Иво Инджев. Като тръгнем да преследваме потайните комунисти, които искат равенство, справедливост и доходи държавата най-накрая ще може да си отдъхне от това вечно комунистическо иго, което предизвиква перманентен махмурлук в реформаторската душа.
Само не разбрах това за комунистическата проганда и със задна дата ли ще важи, защото тогава цялото психодясно трябва да бъде арестувано на място. Понеже всички знаем, че биографиите им са пълни с кариеризъм по време на тоталитарното минало и с лизане на не едно и две началнически бюра.
А пък това за поругаване на знамето на ЕС е много яко. Толкова поезия в един закон рядко се е случвала някога. В България, която се фука, че е последният остров на еврооптимизма, се въвеждат драконовски мерки, за да си подсигурят някакви политически еднодневки, последният си източник на легитимност. Пълна пародия! Можеш да изгориш знамето на България без последствия, но гавра с флага на ЕС, о, нее, как може. Изобщо тоя фетишъзъм към знамената, който се развива в бг-десницата е интересен от психиатрична гледна точка, но просто не знам къде ще завърши.


Забелязвате ли обаче каква е дефиницията на малоумната десница у нас. Тия се занимават само с мракобесни каузи. На един му пречат паметниците и иска да ги боядисва и премахва. На друг му пречи комунистическата символика и обикаля като клошар града да гледа по коя сграда е оцеляло нещо. На тия тримата конници на шизофренията сега всички комунисти колективно им пречат и най-демократично искат да ги вкарват в затворите. Така де - защо да вкарваме там крадците, мошениците и олигарсите. Най-големият проблем на страната са младежите, които рисуват сърпове и чукове! В затвора такива гниди, които пречат на икономическият растеж.
Как един път не видяхме десен да предложи някаква стратегия за откриване на работни места например, или за повишаване на доходите, или за икономическо развитие. Нашата десница е като наркоман, който се е пристрастил към най-некачествените дроги и ръцете й всеки път треперят като остане без тях. Заради това тя системно ражда такива политически недоразумения като Славов/Димитров/Андреев, които са готови на непредставимото само и само да избягат от истинските теми на един политик.
Те не могат да приемат, че в съзнанието на човечеството комунизъм и фашизъм никога няма да бъдат еднакви термини. Просто няма как. Вечният човешки стремеж за различен свят не може да бъде убит със закони или пък хвърлен в затвора, за да може психодясното да стои в своето блато и да пуска мехурчета радостно, че е свършило тъмната си мисия.
И е крайно време да признаем и една друга икономическа истина. С хвърлянето на хора, които носят тениски с Че Гевара в затвора България не само няма да дръпне напред, ами ще се срине в пламъка на своето пълно безумие. Виж, ако се приеме закон за вкарването на Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев в затвора, тогава отечествено рязко ще отлепи от дъното. Понеже нали знаете - като махнеш паразита от тялото, то се съвзема и се изпълва с порив за нов живот. Така че, законодатели помислете върху идеята ми. Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев в затвора. Звучи като поезия. Тоест те би трябвало да го оценят положително...


No comments: