Friday, March 25, 2016

Джихадизмът на Столична община и гилотината на билетчето




На фона на взривовете в Брюксел, на дирижираното медийно леене на сълзи и рисуване на усмихнати човечета, въздигнати в ранг на основна антитерористична операция, никой не забелязва класическият тероризъм, който ни подготвя Столична община. Джихадистите парализираха Брюксел с автомати и бомби. Кадрите на Фандъкова и на Бойко Борисов са на път да парализират цяла София с новата висока цена на билетчето за градския транспорт. Това е озъбеното истинско лице на тероризма. Тероризмът на богатите копелета, които не са ползвали градски транспорт от 1991 година насам и които смятат, че обикновените столичани са нещо като ходещи портфейли, предназначени за постоянно издояване.


Но нека да не бъдем голословни, а да опишем театралният терористичен сюжет, който разиграват пред очите на зомбираното население, което е докарано дотам, че дори не може да се вдигне и да потърси правата си. От няколко дни насам из медиите пълзи най-вероятно контролирано изпуснатата информация, че билетчето в София ще стане 1,50 лева, което си е 50 на сто увеличение. Никой не обяснява на каква база ще стане това, особено като се има предвид, че цените на петрола на световните борси падат яко от много време насам, а пък постоянно слушаме как управлението на София се фука, че Центърът за градска мобилност бил на печалба. Защо тогава трябва да има увеличение? За да може шефът на ЦГМ да се услажда на закуска с хайвер и шампанско? Защо?


"За да се постигне качество трябва да се плати цена", обяви този митичен шеф на ЦГМ на име Симеон Арнаудов, когато съвсем реално представи идеята на дружество за увеличение на билетите. Вместо 1,50 обаче, той поиска цена от 1,60. 60 на сто увеличение! Такива темпове на нарастване на цените има само при дрогата и то в миговете в които правителствата се сетят да дадат гърч на наркопласьорите.
Арнаудов така и не уточни обаче за кого точно ще е качеството. Най-вероятно за кожения салон на служебната му кола. С високи цени на билетчето ли ще стимулираме ползването на градския транспорт? Защото София отчаяно се нуждае от такава кампания. Всички знаем в какъв град живеем - замърсен, запрашен, нечист, с огромни задръствания. Сега при новите цени на билетите дори и тези, които се бяха прежалили да пътуват с градския транспорт ще се върнат на колите. А какво да говорим за хората с ниски доходи, които ще останат заклещени по кварталите или просто ще се принудят да бъдат гратисчии.
И тази глупост за качеството на транспорта да ходят да я разправят на децата от детската градина. Столична община е толкова некадърно управлявана, че е натрупала огромни задължения и сега те ще направят и невъзможното да изсмучат като вампири тези пари от обикновените хора. И нека да не забравяме друго. Тон за този шокиращ скок на цените даде лично премиера Бойко Борисов, който веднага след местните избори събра кметовете и им кресна: ""Може ли 50 цента да е пътуването с метро в София? Във Виена, Мюнхен таксите са други", заяви тогава Борисов, разбира се, без да отчита, че във всички тези градове доходите са много, ама много по-високи.

И именно, защото Борисов е набъркан в тази схема още отсега мога да прогнозирам как ще се развие сюжета със секирата на билетчето. Центърът за градска мобилност ще иска цена 1,60 лева. Нежното лице на столичния тероризъм Йорданка Фандъкова ще излезе и ще каже, че тя не приема такова шокиращо увеличение и цената 1,50 лв. и се вижда много по-приемлива за столичани. Най-накрая ще се яви Борисов като спасител и супермен и ще каже - 1,40 лева. Това ще е сценката, именно по този сапунен начин ще се опитат за пореден път да одерат софиянци на живо и да ги направят икономически заложници на едно провалено и терористично управление, което вече не вижда друг начин да удърлжи своя престой на власт освен чрез откровена кражба от доходите на всеки, който има нещастието да обитава София.

България е най-бедната страна в Евросъюза, но очевидно има най-лакомите местни управления, защото в друга европейска столица след такава шокираща стъпка, вероятно вече щяха да са насрочени нови избори за кмет. Но софийкият елит принципно е доста глупав, а и се състои от хора, които не слизат от колите си и заради това градският транспорт, превозното средство на лузърите никак не ги вълнува. И няма да видите някой умен и красив на протест срещу увеличението на цените и тероризма на Столична община, защото както каза един път президентският кадър в СЕМ Мария Стоянова " да се говори за гладните и босите е толкова популистко, толкова соц". Именно заради това тероризмът на Столична община е възможен. Защото той е насочен срещу тези, които нямат глас и не могат да се защитят. И вече е време да го наричаме с истинското му име. Това е война на богаташите срещу обикновените хора. Класическа класова война. 

No comments: