Wednesday, March 09, 2016

Билборд на шумната лудост на виртуалния гражданин












Време е да го призная. Аз съм стар. Защото съм роден във време при което заглавието "Братята Уашовски станаха сестри" нямаше да има никакъв смисъл. Сега има. Стар съм...

---------------------------------------


Великолепно русофобско откровение на един от психодесните. Ще го цитирам с поетично преклонение, защото е изкуство да самобичуваш мозъчните си клетки по такъв начин: "Александър Невски е бил военоначалник във войни срещу цивилизования запад". Значи тевтонските рицари са били древните носители на евроатлантизъм и цивилизация, а пък проклетия путинист хибридно ги е закопал във водите на Чудското езеро, болшевик и кагебист скапан. Даа, плашещо е, че по тази линия на мислене то и Калоян трябва да го обявим за руски агент, преборил коварно носителят на европейската цивилизованост и финес Балдуин. Кога, питам аз, като един същинский десен интелектуалец с три манифеста в главата си, българската история ще бъде прочетена по правоверния начин, за да изхвърлим всичко путинистко от нея? :))))))))

--------------------------------------------------


Честит празник на всички дами! И на една особено конкретно - Юлия Ал-Хаким. Именно съжителството с нея ме научи на това, че жените притежават тайни суперсили. Та точно от Юлия научих, че една жена е в състояние, подобно на Наполеон, едновременно да пусне статус във фейсбук, да направи зелена салата със зехтин и да проконтролира представителят на противоположния пол да не я метне през прозореца докато тя се разсейва, да прокълне американците за поредната им геополитическа простотия, да преначертае наум границите на Близкия Изток, да състави план за глобалното господство на шиитите, да проконтролира представителят на противоположния пол каква риза да носи, да обмисли популацията на феи във викторианската епоха и да провери представителят на противоположния пол по телефона дали е обядвал, пил ли си е необходимите хапчета срещу грип и да не се мотае ами да пуска статус срешу тия гадове реформаторите, които развалят фън-шуито на Вселената...:))))) Честит празник! Жените са революционна сила в този свят и дано никога не го забравят :)))

-------------------------------------

Ооооооо, Господи! Защо ли се зачетох в интервюто на Ивайло Цветков - Нойзи с Радан Кънев. Някои неща никога няма да можеш да изчегърташ от мозъка си с колкото и високоградусов алкохол да го облееш. За първи път през живота си изпитвам жал към Радан. Бих изпитал жал към всеки, който получи въпрос от типа: "Да. Буквално. Той... Как да кажа... Но хайде. Сори за внезапната апосиопеза". Почвам да си мисля, че наративът (хохохохо) на Нойзи е мократа фантазия на всеки десничар. Това е овеществения новговор на градския сноб, който вече е толкова овъртян в лъжите за самия себе си, че му е необходимо да говори като надрусана със странни гъби реститутка, която току-що е затворила книгата "Капитализъм и шизофрения" на Жил Дельоз и Феликс Гатари с неясното усещане, че тия са я обиждали, ама не знае как точно...

---------------------------------------------

Едва сега прочетох защитната реч на Надежда Савченко пред руския съд. За тези, които не знаят Савченко е медийната икона на бандата крадци в Киев, нещо като национална героиня на лумпен-националистите и то само, защото я съдят в Русия. Има две версии как е попаднала в ръцете на руските власти - руска и украинска, но не това е темата. В речта си Савченко обявява, че вече освен да яде, няма и да пие вода. И това заявление щеше да е признак на боен дух и жертвоготовност, ако не беше един маааалък факт. Савченко твърди, че е в гладна стачка от 2014 година. От тогава тя все не яде. Братче, тоя руски въздух верно е чудотворен, ама чак такива вълшебни свойства да има...

-------------------------------------------

"Няма ляво, няма дясно", казват авторите на митичния манифест на гражданята на Републиката. Тези думи зажужаха в главата ми като досадна буболечка, защото ми напомняха на нещо, което ми убягваше, подобно на избиратели от Реформаторския блок. И тогава изведнъж загрях. Ами че това е първановизъм и то класически. Много преди този митичен манифест, още през 2011 година, Първанов пръв се опита да прокара тезата, че "няма ляв и десен изход от кризата". Резултатът от това няколко години по-късно беше АБВ, едно ГМО, политически плевел, който без да му мигне окото влезе в коалиция с ГЕРБ и с Радан, защото нали няма ляво и дясно, значи всичко е позволено...Интересно ми е дали авторите на манифеста ще поканят Георги Първанов да го подпише. Все пак духовния баща трябва да бъде зачетен :)))))

---------------------------------------------

"И на фона на всичко това какво измислиха политиците? Извадиха старите идеологеми и обвиниха всички наоколо в комунизъм и рубладжийство...Същите те извадиха от политическия нафталин антикомунистическите и рубладжийски заклинания и направиха всичко възможно да подменят истинската тема..." Асен Генов, 2012 година. Мигът в който заприличваш на отрицателните герои от текстовете си...:))))

-------------------------------------------------

Честит 3 март! Честит национален празник! Благодаря на всички, които кресливо и гнусно се опитват да отрекат светлината на тази дата и саможертвата на нашите освободители, които вградиха своята кръв и кости в основите на нашата държава. Всички думи и пожелания днес щяха да звучат леко кухо от безкрайното им повтаряне, ако не бяха тези отрицатели. Именно те правят думите на благодарност отново жизнени, топли и истински. Обичам България, когато я виждам такава - държава с истинска памет, решена да се съпротивлява на тези, които искат да тънем в амнезия. Честит празник!

-----------------------------------------------


Вероятно дори да ми платят не бих издържал да живея в главата на Иван Кръстев повече от 15 секунди, защото от постоянното виене на свят вечно ще ми е лошо. Някой ден по-подробно ще си поговорим, че е неправдопобно да говорим за един Иван Кръстев, защото има поне двама - един от началото на 90-те години и един от наши дни. Но в поредното му интервю чета забележителна мисъл: "И за все повече хора „промяна” означава да сменят не правителството си, а страната, в която живеят".
Колко е красиво да констатираш като проблем нещо, което си проповядвал в миналото. Защо хората не сменят правителства, а емигрират. Не се ли дължи това на факта, че 20 години им обясняваха, че идеологиите са мъртви, политиката трябва да се ръководи от стерилни експерти, а консуматорския свят е възторжена проява на вътрешна свобода. Правителствата се свалят от политически идеи, от раждането на смислени алтернативи. Да сваляш правителство в името на абстракции в свят лишен от политика е задача почти невъзможно. И бг-протестърите са явно доказателство за това. Как да се бориш за различен свят като ти искаш същия свят, но само правилата да са в твоя полза? Как да опияниш масите с идеята, че ти трябва да управляваш не, защото имаш алтернатива, а защото си по-голяма свежарка и си по-готин? Народите масово вече не се връзват на този номер и заради това предпочитат промяната да минава през терминалите на летищата. Чудно ми е обаче кога ли експертите на статуквото като Кръстев ще поемат отговорност за това, че наливаха в гърлото на хората такъв политически буламач, че на целия свят още не може да спре да му се гади от него? Докато няма разкаяние, революцията на мигрантите няма да спре...А всъщност и разкаянието вече не може да спре нищо. Твърде е късно.

-------------------------------------------

Няма да се изказвам за това дали наистина биячът от "Околовръстното шосе" Георги Близнаков наистина е бил доброволец в ДНР. Много факти не са ясни и напук на цялото психодясно да приемаш думите на Антон Герашченко, доказан интригант, манипулатор и кука е като да нагазиш в плаващи пясъци. Не един и два пъти Герашченко е бил уличаван в лъжа. Давам пример - миналата година той публично обяви, че вероятно най-добрият журналист на Украйна Анатолий Шарий (той живее в емиграция още от времената на Янукович) финансира терористични организации. Шарий се се впрегна от това налудничаво обвинение и организира много яко офанзива срещу Герашченко, докато междувременно цялата украинска преса, която е минала във фентъзи-измерения, с огромни заглавия повтаряше тази лъжа. Най-накрая след около седмица същият този Герашченко, цитиран като огромен авторитет рухна и призна, че това е лъжа, а той я бил казал, за да направи реклама на сайта "Миротворец". Оппп, точно така - същият сайт откъдето тръгва информацията. В България гледам, че представят този проект, че е нещо като центърът "Визентал", но за Украйна. Щях да се сгъна на стола от смях. "Миротворец" е сайт, който е зловещо творение на службите за сигурност на Украйна, камшик на репресивните органи срещу всеки инакомислещ. Миналата година в Киев пред дома си бе застрелян легендарният журналист Олес Бузина, който беше отявлен критик на властта. И само за информация - ден преди убийството адресът му и цялата лична информация за него излезе именно на този сайт "Миротворец". Струва ми се, че българските медии избързват да скочат с двата крака в киевското блато, което не разбират докрай.
Близнаков има пълното ми презрение за това, което направи на Околовръстното. Но вкарването на украинците като чиста монета в този случай кара всичките ми аларми да зазвънят.

----------------------------------------------

Животът в България зорлем ме прави конспиратор, мама му стара. Но един по един всички, които бяха набъркани в аферата "Мишо Бирата" си отиват "внезапно" от този свят. Мишо Бирата почина внезапно в разцвета на силите си. Жената на Мишо Бирата почина внезапно година и половина по-късно, а сега вече и Ваньо Танов не е между живите. Пак внезапно. Ако Някой е решил да излиза в пенсия то той много държи да не остави никакви следи по единствената афера при която го спипаха по бели гащи...

-----------------------------------------

Гледам "Хубава жена" (не ме съдете!) и откривам много интересен икономически детайл, който ми е убягвал преди. Героят на Ричард Гиър е финансов капиталист, икономическа пираня, борсов хищник, който печели от унищожаването на предприятия. Но почва да тъне в угризения. Усеща, че не създава нищо, а забогатява само от въртенето на пари. Разбира се такъв герой може да бъде единствено измислен. Не съществува хищник с етика или масов икономически убиец с принципи. Филмът е романтична комедия не заради любовната история, а заради абсолютно недостоверния капиталист с угризения. Съмненията обаче изобщо не го насочват в антисистемна посока. Успокоява ги като инвестира в едно предприятие и спасява дългокрака проститутка от улицата. Този филм е утопията на 90-те години. Идеята, че икономическият звяр може да има и човешка страна. Че един финансов касапин може да спре себе си преди пълната морална и стопанска катастрофа. Хохохо, колко смешно звучи това днес. Гледам " Хубава жена" не като романтична, а като икономическа комедия :))))

------------------------------------------------

Демократичната природа на душата ми и анархисткото ми усещане за култура ме карат понякога да виждам поезия дори и там, където тя драматично отсъства. Вероятно заради това и до днес се кефя на песента на Пуси Райът от храма "Христос Спасител". Акцията им там беше толкова нелепа, че всеки път като се сетя за нея ме избива на кикот. Казвам всичко това, за да ви въведа в поредната драма на руската опозиция, за която дори и бг-психодясното не знае как да реагира. Новият герой на опозицията се оказа художникът, офф, тази дума е съвсем неподходяща, хайде ще го наречем артистът Пьотр Павленски. Последната му акция заради която впоследствие беше арестуван бе, че изля бензин върху вратата на зданието на ФСБ на "Лубянка" и го подпали. И понеже в Русия е ужасна и тиранична диктатура, разбираш ли, където свободните духове стенат и биват тъпкани из вестниците дори се появиха възторжени статии, за да опишат безподобната естетика на Павленски и откриха в действията му висша политическа символика за това как той бил създал нов образ на входа към Ада и така нататък гоголозановщини...:)))) Нооо, нека да припомня за тези, които не знаят, че Павленски всъщност е много прочут с друга своя акция. През 2013 година същият величествен арт-творец си закова топките на Червения площад пред Кремъл. Да, закова ги като стой та гледай - в нета има снимки и който иска може да се наслади на това постмодерно изящество. Преди това пък си бе зашил устните, а при друга своя величествена акция си отряза ухото. И заради това се чудя на руските власти. Защо им е да го арестуват? Павленски е заплаха за самия себе си и това е ясно от много отдавна. Проблемът е в тези, които точат слюнки пред тази акция. Нелепо и кошмарно е да се използва един болен човек и да му се ръкопляска в опитите му да се самоубие зрелищно, за да получи поредната статия с постмодернистки тъпотии...

---------------------------------------------------

Видях, че и Венета Райкова е прописала романи и подобно на един приятел във ФБ тук и аз почвам да мисля за литературна кариера. Понеже съдбата и немилостивия Аллах ме сблъскъха напоследък с няколко продукта на снобския бг-чиклит вече горе-долу съм наясно със сюжета. Героинята е журналистка. Това е почти задължително. И, разбира се, тя не е от тези журналистки, които по цял ден бъхтят на тръстиката, редактират дописки докато ноктите им не се начупят, късат нерви за щяло и нещяло, трябва да търпят истерични началници и малоумни поръчки. Не, нашата героиня е журналистка, която ходи с минижуп, започва деня си в баровете по "Витошка", а го приключва на коктейл в луксозен ресторант и пише един път месечно по една дописка, която е толкова гениална, че веднага й искат да й дадат пореден "Пулицър". Добре, ама изведнъж журналистката започва да изпитва екзистенциална драма. Първоначално си мисли, че вътрешната й колизия се дължи на това, че не си е купила последния модел айфон и не си е коригирала бюста при доктор Енчев, но после разбира, че нещата са по-дълбоки. Тя се е влюбила в Принца! Принцът, разбира се, не е някакъв си там тъп и обикновен бачкатор, който е хронично недоплатен, гърчат го по 14 часа на работа, режат му от заплатата както си искат и никой не го пита дали има пари да си плати тока. Принцът е бизнесмен, който работи само един път месечно. Прилича на рокзвезда, има мускули като на холивудски актьор, свири на китара, ходи на фитнес постоянно, а междувременно прочита избраните съчинения на Кант без да му мигне окото. Следват едни воаяжи по екзотични страни, едни терзания на журналистката дали той наистина я обича или просто тя е поредната му бройка. Следват едни исторически реминисценции на които любовната история да добие псевдокултурен пласт. Краят е щастлив. Журналистката си хваща любовник, а любовта на живота й си намира млада секретарка. Хепиендът е сигурен. Сега чакам оферти от издателствата.

-----------------------------------------



Има нещо във фентъзи-разказа за ДС, който ни продават "умните, красивите и истеричните, което не мога да схвана. Значи според последният хит в техния мейнстрийм - книгата на Момчил Методиев и Мария Дерменджиева „Държавна сигурност – предимство по наследство“ в ДС е царял " пълен произвол и е нямало никакъв професионализъм". Хахаха, значи така - ДС е банда от тъпаци. Знаех си. Мария Дерменджиева дори твърди, че "тази примитивна и елементарна власт е леко простовата, лишена от цялата митология за някаква компетентност, за тънко изплетени заговори и интриги". Хохохохо, куките на социализма са пълни дебили. Хохохохо, ДС направо означава "дружина от селяни". Йеее...Ама после нещо ми прищрака и се зачудих - след като тия стари куки са били такава сбирщина от идиоти защо днес "най-умните и великолепно красивите" продължават да ни пробутват сюжета как ДС контролирала всичко, плетяла заговори и изобщо машинациите й край нямали. Само бг-десен може да съвмести тези две напълно изключващи се сюжетни линии в главата си. От една страна шепа прости селяци и неграмотници, а от друга - мрачни сиви постпреходни кардинали. На коя история да вярвам, мамка му? На коя? :)))))))

---------------------------------------

Лозанов трябваше да подаде оставка преди да се превърне в карикатура. Да си тръгнеш месец преди края на мандата си не е достойнство. Опит за изпиране на имидж е.

--------------------------------------

Къде блее бг-десницата? Путинистът Зукърбърг за пореден път пропусна да сложи бутон "комунистите са виновни". Без него как ние, членовете на ДСБ, ще се разграничаваме от другите селяни :))))))

-----------------------------------------

Eдна интересна европейска история, която свивам директно от стената на великият, неповторимият и смешния Лев Щарански. И така - всяка година в Женева се провежда среща за човешки права и демокрация. И преди да избършете сълза от очите си в знак на възхищение - тази година на този форум е била поканена украинката Полина Немировская. Тя е дръпнала жестока реч за това как от малка са я дискриминирали, а един път директор на училище в израз на сталинско мракобесие й забранил да се смее високо. Мъченица на демокрацията. Тази Немировска е интересен образ. На 2 май 2014 година, когато в Одеса крайнобесните представители на хунтата изгориха живи хора, тя написа прекрасен демократичен туит и показа колко е презпълнена с уважение към човешките права. Тя написа: "А ещё пошли вы нахуй со своей скорбью по ватникам, это не убийство, а естественный отбор...". Да живеят човешките права и тяхната украинска защитничка!

-------------------------------------

Титанът на мисълта, лордът на реформите, неофитът на опозицията, патриархът на антикомунизма, психодясната емблема Радан Кънев днес е величествен. На въпрос за доклада за КТБ той в изблик на емоционален катарзис споделя: "Изглеждам ли ви на човек, който е прочел 500 страници?". Хехехе, най-накрая го каза, братле. Така е - приличаш на човек, който уви не е прочел и една качествена страница през живота си. Едно време политическите разговори се водеха за това кой колко вагона с книги е прочел. Сега вече го мерим на страници. Много книги са изписани за глобалното затопляне, но ми се струва, че трябва да обърнем внимание и на глобалното затъпяване...)))))

--------------------------------------------

Получих рекламна листовка от магазини "Берьозка". Явен знак, че Петата колона на Мордор ме плаши с убийство :))) Искат да ме удавят в бонбони

---------------------------------------------

Как са искали да Го убият??? Като му пратят да прочете друга книга освен " Винету" ли? :)))
---------------------------------------------------



Случайно попаднах на няколко обяви за работа и там ми направи впечатление нещо, което е ужасно дразнещо и показва колко кръчмарска е по-голямата част от това, което минава за бизнес в България. Навсякъде от кандидатите искат, освен автобиография, да напишат и "очакван размер на заплатата". Ама защо бе, братче? Защо трябва да ви пука колко очаква кандидата? Вие напишете на колко оценявате този пост, пък нека той да си прецени дали да се хваща на хорото. Но, не, защото това е организацията на бг-бизнеса - ако можем да прецакаме този, който е в нужда, това е върховната бизнес-стратегия. Кокошкарска работа, ако ме питате мен. Но натрапчивото срещане на това изискване прилича на някакъв бизнессюрреализъм. И защо, по дяволите, ако питате какви очаквания за заплата има кандидата, никога не го питате какви очаквания има за бюстовете на бъдещите си колежки, а? :))))))))))))

-------------------------------------------

Честно казано, не мога да разбера какво й е историческото на сделката с Великобритания, която бе сключена. Великобритания получава много права и никакви отговорности. Компромисът с Камерън е твърде голям, за да бъде обявен за исторически. Това не е компромис, а прострелване в крака. Сега разбирам колко беше прав Давид Черни в онази своя инсталация "Ентропа", която успя да възмути толкова много хора из целия континент. Ние тук покрай нашето собствено възмущение пропуснахме да забележим, че гаврата с Великобритания, която Черни си направи беше най-голяма. Великобритания просто отсъстваше..

----------------------------------------------

По повод на снимката с метлата, видеовръзките с чистачките и всички други действия на Суперпремиера, искам да ви припомня, че актьорската професия отдавна е слабост на Бойко Борисов, а не се дължи единствено на другарството му по чашка с Христо Мутафчиев. Още през твърде далечната 2008 година, когато беше само кмет на София, ББ се появи като герой в сериала "Забранена любов", където игра самия себе си. Там главната героиня, една смахната софийска буржоазка го попита палаво: "Нали ще ми кажеш, ако решиш да се кандидатираш за премиер?", а той й отвърна, че като реши щял първо на нея да каже. Което е логично де - разбира се, че първо ще сподели с богатите си приятелчета на които е нацвъкал концесии. От тогава обаче съм наясно, че Суперпремиера прибягва до актьорската игра, когато реалността го изпоти. Точно така игра "високо кръвно" в дните преди да го свалят от власт. Сега очевидно са дошли времената да играем закрилник на онеправданите, разваляч на обществени поръчки, Суперпремиера с вълнуващо социално лустро. Страх ме е само да не вземе да влезе твърде много в образ. Богатите му приятелчета го искат за президент. Няма да го избират за патриарх, а!

---------------------------------------------------

Моето приятелство с Умберто Еко започна с книгата "Името на розата". Тя ме изуми. Няма да твърдя, че това е най-добрата книга, която съм чел, защото не е. Но определено е една от най-ерудитските. Смазващо ерудитска. Дълго време дори изпитвах съмнения, че Еко я е писал от почти божествена позиция - "ето, хлебарки, да ви покажа колко много знам и да ви разкажа как вие никога няма да знаете толкова много". Почти хванах мускулна треска от постоянно прелистване на книгата към бележките отзад...Вероятно никога повече нямаше да отворя книга от Еко, ако не бях попаднал след това на "Махалото на Фуко". Там ерудитът пак присъстваше, но книгата бе облагородена от толкова свежо чувство за хумор, от такава готина гавра с теорията на конспирациите, че и до днес се хиля само като се сетя за нея. Разбира се, това не е чувството за хумор на Тери Пратчет, иронията на Еко е много по-остра, на моменти дори като чук, който ти смазва черепа. След това се амбицирах да прочета и останалите му романи. И не съжалявам. Беше едно велико пътешествие. Завиждам на поколенията след нас, които тепърва ще го четат. Няма да им е скучно. Както вероятно на него никога приживе не му е било.


-------------------------------------------------


От Плевнелиев разбрах, че Левски ни бил завещал да сме достойни европейци, да сме търсели път в Европа, а "не невъзможни баланси със страни на Изток от нас"...О, да, Левски направо е родоначалник на ЕС, а скоро ще се окаже, че е казал "И Жан-Клод Юнкер да слушате..." и е имал татуировка на Ангела Меркел. "Пътят на Левски може да бъде извървян само от политици с морал", продължи Плевнелиев. И това го казва човека заради който за поредна година слагат металодетектори край паметника, защото го е страх да се яви пред автентичното отношение на народа си...

-----------------------------------------------

Понеже днес виждам много цитати от Левски държа да уточня едно. Левски никога, ама никога, никога не е произнасял думите: "Който ни освободи, той ще ни пороби"...И е много готино да ги видя цитирани от хора, които иначе все много държат на фактите и достоверността. Обичам иронията в петък следобед.

------------------------------------------

"Като говорим за провал и отделяне от Румъния, искам да подчертая, че отделянето не е на хартия, то не е в доклади, то не е в думите на Юнкер, то е в доходите, в работните места". Радан Кънев. Изненада! Напълно споделям тези мисли. Има само един мъничък проблем - посочете ми колко пъти ДСБ са излизали с план за увеличаване на доходите или с програма за повече заетост в България. Или пък трябва да повярвам, че боядисването на паметници по мистичен начин пълни хладилниците на хората?

-----------------------------------------------


Точно преди три години (не 50, нито 100) на тази дата беше кулуминацията на зимните протести. Никога няма да забравя 19 февруари 2013 година. Вечерта при паметника на Левски в името на защитата на кожата на Плевнелиев трябваше да се минава през метални детектори, защото президентът пазеше лоши спомени как бе принуден да слезе от една платформа няколко дни преди това. Съвсем заслужено тогава заглушиха речта му с освирквания - тези с високите сметки и ниските заплати трудно ще повярват, че един милионер мисли за тях. На следващият ден, вече беше 20-ти, след като една седмица се бе крил в Правителствена болница с диагноза "високо кръвно", Борисов изтърча в парламента, дръпна тежка налудничава реч за това, че има заговор за неговото убийство, предвождан от Ахмед Доган и след това подаде оставката на кабинета. Именно месеците между края на февруари и датата на предсрочните избори считам за най-свободното време, което България е преживявала в своя дълъг, мъчителен и десен преход. Вероятно така са се чувствали руснаците след февруарската революция през 1917 година. На всеки ъгъл се обмисляше бъдещето на България, всеки обсъждаше грандиозни идеи за бъдещето, всеки вярваше, че оттук-нататък животът вече ще стане по-хубав...А после умните и красивите върнаха Бойко Борисов на власт. Сега парламентарната им представителство подкрепи кабинета на своя бащица, въпреки, че уж бяха излезли в опозиция. Толкова по въпроса кой се изгаври с надеждите за промяна...

-----------------------------------------

Охохо! Ще пия една водка в чест на Валенса. Според българското психодясно вече имало и добри ченгета. Вижте колко малко е необходимо на лудите да напаснат шизофренията си към реалността :)))

-----------------------------------------------

И сега какво - Лех Валенса се оказа агент! Егати, един ден в историята ще пише, че демокрацията в Източна Европа е щяла да бъде невъзможна без тайните ченгета :)))))

---------------------------------------------


Съвсем леко тролнах едно събитие, наречено "Споразумението за свободна търговия между ЕС и Украйна" и установих, че Украйна няма кьорав приятел у нас. Ти им говориш за Украйна, а те само Русия, Русия, Русия, Русия, Русия...:)))) С такива приятели на тия пичове от хунтата верно не им трябват врагове
-----------------------------------------


Ще доживея ли някога десничар да поиска освен разсекретяване на доклада за КТБ, разсекретяване и на стенограмата на срещата при президента по темата. Половината истина е всъщност лъжа. Истината си струва, когато е цяла. Нека да видим кой искаше банкови ваканции, кой как се е държал там, кой какви позиции е защитавал...Че да не се окаже като с милиона на ДСБ в КТБ - тия, които най-много викат днес всъщност тогава да са имали други позиции...

------------------------------------------

Всеки път като видя представител на Реформаторския блок или пък техен гласоподавател (които системно със своето гласуване са ни натрисали политически инфекции, зарази и венерически болести, но след това те все са невинни, огорчени и потресени) да пищят какъв злодей и гангстер е Бойко Борисов ми идва да му фрасна един чембер и да го питам: "След като е злодей, пиле шарено, защо гласувахте за коалиция с него, защо му галехте мускула и го облизвахте със сладострастни възклицания как ГЕРБ се е променила като партия, как Бойко Борисов вече е друг, различен, стабилен, предвидим?". Някои хора си мислят, че чрез ярост могат да заличат вините на миналото, което е сравнимо с това проститутка да си сложи нов грим и да смята, че вече биографията й е различна. И е много важно да помним кои клекнаха на Борисов, защото тяхната битка всъщност не е за принципи, а за политически пазари. Тия пет пари не дават за нещо различно извън егото си. И съм убеден, че пак биха подложили гръбнак, ако историческите обстоятелства го наложат...

-------------------------------------

Аз съм фен на Бърни Сандърс. Той е моят човек в САЩ. Но, честно да ви кажа, кефи ме това, че Доналд Тръмп се държи като камикадзе, извадил е картечницата и праска по черепите на Републиканската партия. Например - той срита Джеб Буш (който бе считан за фаворит, но сега се движи пети или шести в предварителните избори) като обяви, че Джордж Буш е излъгал за оръжията за масово поразяване в Ирак. О, да, това целият свят го знае. Тази лъжа и до днес демонично виси над Близкия изток, но в САЩ е тема обект на омерта. Политическият елит е оплетен от недомлъвки по темата, от празни погледи и разсеяни движения в пространство. А Тръмп го прасна като бомба и сигурно в семейство Буш е имало една цяла безсънна нощ. И, да, знам, не е признак на бон-тон да харасваш лудия с пушка, който върви през града и отстрелва всички, но това е по-силно от мен. Сандърс би могъл да поправи Америка, а Тръмп ще я съсипе с апокалиптичен стил. Защо да не си пожелая второто, това прави ли ме лош човек?

---------------------------------------

Интересна новина - Саудитска Арабия била дислоцирала бойни самолети в турската военновъздушна база в Инджирлик или поне така съобщава "Франс-прес". Официалният мотив звучи вълнуващо поетично - засилване на операциите срещу терористите от ИДИЛ. Ама да, разбира се, как ли не се сетих! Пфууу. И Турция, и нейният последен съюзник на тази земя Саудитска Арабия са известни със своята изящна демократичност, политически хуманизъм, евроатлантическа осанка и безкрайна топлота и заради това те искат да помогнат на изстрадалия сирийски народ като го отърват от терористите. Вярно е, това са терористи, които те създадоха, хахахахаха, но кой ти гледа подробности в този развълнуван свят:))))
Вън от шегата, защото темата е сериозна, не разбирам едно фундаментално противоречие в позицията за Сирия на тези, които слюноотделят радостно при идеята, че Турция може да прати войски в битката за Алепо. Да си на страната на Турция означава да си на страната на Саудитска Арабия. Защото да вярваш, че точно тези двете страни ще установят свобода и демокрация в Сирия е като да вярваш, че феята на зъбчетата съществува и носи торба пълна с парички. Аз заради това се настройвам подозрително всеки път, когато някой спомене Турция, Сирия и демокрация в едно изречение. Защото ясно осъзнавам, че ми продават поредната доза лепкав захарен памук за идиоти...

--------------------------------------------

В "Дневник" чета някакъв компилиран анализ за политическата ситуация в Испания, който носи апокалиптичното заглавие: "Испанските социалисти рискуват много в търсене на лява коалиция". Текстът е написан с идеята да се набие канчето на испанските социалисти и да ги накара да се откажат от търсенето на принципна лява коалиция и да направят безпринципна коалиция с десницата. Защото очевидно това изисква политическия мейнстрийм.
Но най-яко е защо лява коалиция е опасна за Испания. Какво се канят да направят тия човеконенавистнически левичари. Ами ето какво - готвят се да отворят вратите на ада: "Както социалистите, така и "Подемос" искат да отменят реформите на пазара на труда, да увеличат минималната заплата и да въведат данъчни и социални политики...". Пфуу, ебахти изродите - искат да увеличат парите на хората, да им дадат глътка въздух. Чудовища! Истински изверги.

--------------------------------------------

От снощи съм се замислил тежко за психодясното така беснее за кандидатурата на Ирина Бокова за ООН. Идеята, че това е автентично антикомунистическо отричане е смешна и недостоверна, понеже част от най-яростните раздавачи на къчове всъщност са деца на хардноменклатурата от едно време и значи може да говорим повече за завист, отколкото за отричане. После в един момент ми светна. Дори номинацията на Бокова, а какво остава за нейното избиране, е светъл знак, че светът пет пари не дава за зомби-битката им с комунизма и за тяхната ежедневна истерия, сравнима с тази на шизофреник, оставен самичък в тъмна стая. На главата си да застанат, вените да си срежат - тяхната карикатурна кауза не интересува абсолютно никой. Светът се усложнява всяка минута, геополитическите баланси изтрещяват, но все пак никой не мръсне нашия доморасъл антикомунизъм. И това е голямата драматургия. Тези, които си мислеха, че комуникират със света всъщност се оказаха в ролята на кварталните пиянки. Тези, които се изживяваха като говорители на Европа се оказаха в ролята на местния луд, който върви и си говори сам. Както се казва - всички паметници в България да надраскат, те просто толкова си могат. Защото не са нашият прозорец навън, а нашата котва, която ни влачи към тинята на дъното. А и нещо друго. За 25 години не си спомням психодясното да е било ангажирано в поне една позитивна кауза "за". Политиката на изкривеното лице, патетиката на вечната ярост от тяхна страна дотолкова се е изтъркало, че чакам следващата им кауза да е: "Да изтръгнем очите и езиците на тези, които са живели при комунизма, за да не може никой да разказва за онези времена" :)))))))

-----------------------------------------

Не тъгувайте, психодесни! Верно номинацията за ООН вече е заета, но пък наскоро ръководната длъжност в Ислямска държава се оваканти...:))

-----------------------------------------

Интересен факт - терминът "шиити" идва от арабската дума за партия. Шиитите - това са партийците в Близкия изток. Следователно сунитите са Протестната мрежа на ислямския свят :)))

----------------------------------------

Случих на жена. Колко мъже на въпроса "Какво правиш?" получават отговор "лайквам трупове на ИДИЛ" :))))

-----------------------------------------

Вдъхнових се от Слави, Марешки и цялата демократична общност, която вижда в техните референдуми начин да се оправи България и заради това аз стартирам моята инициатива за референдум. Само чрез него може да поправим дефектите на политическата система и системното повишаване на киселините в стомасите на две трети от българите. И така, братя и сестри, ето моето предложение за въпроси:

1. Одобрявате ли президентът на България да бъде блондинка?

2. Трябва ли педикюристките да имат по-голямо мажоритарно представителство в парламента?

3. Мислите ли, че тоалетните в държавните институции трябва да бъдат боядисвани в неутрален цвят?

4. Кое смятате, че е по-ефективното лечение за камъни в бъбреците - чай от мечо грозде или хирургическа намеса?

5. Колко дълга трябва да е полата на председателката на Народното събрание?

Отговорите на тези въпроси ще уцелят олигархията в сърцето и от устата й ще потече кървава пяна, защото сме улучили проблемите право в черепа. Ако този референдум се проведе това не само ще промени политическата система, но вече всички депутати ще бъдат ангели, Делян Пеевски ще се запише в манастир, РБ ще почне да си пие хапчетата, а прокурорите нощем ще работят и като социални работници. Няма ли такъв референдум - олигархията ще тържествува! :))))))

--------------------------------------

Охх, сега разбирам колко е важно човек да запазва политическата си невинност поне един ден в седмицата. И чак сега като самолет в небостъргач се сблъсках челно с телевизионните обяснения в любов към премиера на Илияна Беновска. Добре, че не бях закусвал, защото се опасявам, че щях да върна всичко на майката-природа. Не е нормално, просто не е нормално да живееш в страна, където между журналистиката и проституцията да не може да бъде направена разлика или, ако бъде направена, тя ще е в полза на проституцията. Не е нормално да излезе един човек, да застане в героична поза, да се направи на отхвърлен дисидент, а след това страстно да се обясни в любов на Бойко Борисов? Дори и хормонална буря да бушува в душата си, дори и чувствата ти да кипят като в сапунен сериал, дори и да усещаш, че не можеш да продължиш да живееш, ако Боко не ти е премиер, то, по дяволите, самият факт, че принадлежиш към журналистиката, трябва да те спре да се държиш по този слугински начин. След Беновска как изобщо можеш да кажеш с гордост "аз съм журналист"? По дяволите, след такава любовна тирада вече ще твърдя, че съм всичко друго - боклуджия, крадец, мошеник само и само някой да ме свърже с това горещо обожание на властта, което минава рамките на приличието и завършва в тъмните територии на садо-мазо порното...


-------------------------------------
"Абсентът е афродизиак за егото". Граф Дракула

---------------------------------------

Виждам как дясното се е запенило срещу премиера и не спира да ми е смешно. Точно преди една година всички се бяха спотаили като протестъри на държавна служба и пишеха праскаха статуси колко е готино това, че кабинетът на ГЕРБ и Реформаторския блок взима заем от 16 милиарда. Сега изведнъж Борисов им е черен, грозен, дебилен, смешен селяк. А ДСБ са невинни като млада девственица. Все едно никога не са подписвали съвместен документ с Делян Пеевски, хохохохохо. Та мисълта ми е - един ден Борисов наистина ще лежи в затвора. Звездите ми го говорят. Но, убеден съм, половината ДСБ ще лежи заедно с него. Това политическо приятелство трябва да им излезе през носа. Всеки съучаствал на ГЕРБ просто не заслужава друга съдба!

--------------------------------------------------

Вижте сега какво е пропаганда. В момента се води ожестчена битка за сирийския град Алепо. Армията на Асад вече е превзела няколко квартала и дава жега на "умерената опозиция", която май е на път да отнесе голям бой. И точно тогава по БНТ дават сълзлив репортаж за бежанците, които са по турската граница и мнението на някакъв турски управник, че ако Русия и Асад не спрат атаката, бежанската вълна пак щяла да се усили...Брех, да му се не види - как пък тия турци все знаят кога бежанците пак ще нахлуят в Европа...

-----------------------------------------------


И сега какво - оказа се, че Лозан Панов е звънял на премиера в деня в който огласи онова за есемесите. Безсмъртната жажда на българската душа да си има своя рицар от светлина отново бе унищожена. Или значи така е било замислено :)))))

----------------------------------------------

Медийната ситуация у нас е величествена. Прочетете репортажите от срещата на Борисов с българи в Англия в медиите на "умните и красивите". Няма да намерите нито една думичка за това, че студент от Кеймбридж пита Борисов защо бави номинацията на Бокова. Ама нито една думичка. Голямо нещо е свободната, качествена и извисена журналистика! Медиите на Пеевски си имат своя уродлив двойник.

--------------------------------------------------


Грант на стойност 129 400 лева е получил бившият министър на външните работи Николай Младенов, за да се "бори с остатъците от комунизма в България". Ехааа, това борец срещу комунизма вярно вече си става добре платена професия. Нещо като директор на водопад. Строител на замъци от въздух, защото по тези земи, уви, комунизъм отдавна не е забелязван. Точно защото това е толкова сладка и блажена длъжност, натискането за нея е толкова голямо. И фабриката работи на пълни обороти. 26 години са минали от началото на прехода, а сега борците срещу комунизма са повече от всякога. По време на самия комунизъм обаче такива брутално отсъстваха. И понеже в тоя сектор има страшно много кинти, бъдете убедени, комунизмът никога няма да умре. Тия винаги ще виждат заплаха от него, защото иначе ще им се наложи да работят. И правя обоснованото предположение, че след 300 години все още ще има паразити на свободна практика, които ще твърдят, че комунизмът им е виновен и се борят с него. Тази новина обаче трябва да ви подскаже друго - антикомунизмът в България не е идеалистично занимание. Това е добре платена професия и платена любов. И се питайте всеки антикомунист колко ли е взел за пръскането на слюнки. Което ми напомня - днес и Протестна мрежа е излязла с декларация срещу комунизма. Напълно безплатно, разбира се. Нима вярвате, че тия момчета и момичета са алчни грантаджии?

---------------------------------------------------

Иво Инджев е велик. Новата му статия почва с гръмовержен патос и ритник в челюстите: "Някой може ли да цитира поне едно руско изявление, дори и неофициално, дори и в руска медия, в което към България да се предявява претенция по въпроса за корупцията". Да, бе, тия гадни рашки как пък един път не ни набиха канчето за тая проклета корупция, как един път не превишиха дипломатическите си правомощия и не ни се набъркаха във вътрешните работи да ни дават акъл...Пфуу, лузъри! От друга страна пък - ако дори веднъж го направят нали не се съмнявате, че такива като Инджев първи ще подбелят очни ябълки и ще почнат да пръскат слюнки, че хибридната война срещу България в е ход...То заради това лудите са велики. Собствената им реалност е така непробиваема, че дори най-тежките хапчета не помагат

------------------------------------------------

Величествена психотична мисъл на "политолога" Стефан Попов, получил яка трибуна в "Дневник": "Установяването на съд за "военни престъпления" е нелепо за България, тъй като тя не е въвлечена във военни действия, а да съдиш правителство и парламент само за присъединяването към Оста е много съмнителна пропозиция, много...". Йееее, това е все едно да кажеш - да съдиш някой, защото е бил комендант на концлагер, а пък той, бедния, лично не е участвал в убийствата е изключително съмнителна пропозиция...
А пък после твърдят, че атаката срещу Народния съд не било опит да се легитимира прохитлеристката позиция на властта. Просто дай трибуна на психарите - те сами ще намерят начин да се обесят

------------------------------------------

Снощи по БНТ са излъчили филма "Домът на терора" на режисьора Стойчо Шишков. Днес виждам, че психодясното изживява множествен оргазъм от тази творба, която е едностранчива като консерватор, малко преди да бъде спипан в публичен дом. Според нея терорът започва на 9 септември 1944 година, а в годините преди това счупените челюсти, побоищата, мъченията с електричество са били просто нормална демократична практика и знак за хуманизъм на българския фашизъм. Ноо, попаднах в един сайт на биографията на режисьора Шишков и тя ме порази, въпреки, че съм кален боец в сблъсъка с върховното и цинично лицемерие. Днешния разгромител на комунистите Шишков, оказва се, има интересна творческа биография. Бисер в нейната корона е работата му в култовия сериал "На всеки километър". Yep, май френдс, днешният антикомунист е участник в един от върховете на телевизионната комунистическа митология, която за ужас на бесните десни и до днес се гледа, ама яко. Никой никога няма да напише автентична история на българския преход, ако не изрисува именно този процес. Най-безгръбначните, най-кариеристичните, най-надъханите, най-яростните кандидат за членове на БКП, които стъпваха върху трупове, доноси и мръсотия след 10 ноември станаха най-репресираните, най-мрънкащите, най-изобличаващите, най-гръмогласните антикомунисти. Точно заради това антикомунистическата лига у нас се състои от 1000 души, 995 от които, ако палачинката се обърне ще почнат да твърдят, че дори в най-мрачните мигове на пазарното робство, те тайно в мазетата си са чели книгите на Маркс и не се спирали да вярват в светлото комунистическо бъдеще...:))

---------------------------------------------

По телевизията дават репортаж за панихидата за жертвите на комунизма в "Св. Александър Невски". На нея с леко преувеличение присъстват около 11 души, двама от които са Симеон Сакскобургготски и съпругата му. А сега иди да вярваш на тия дето цял ден леят сълзи за жертвите, а се стискат поне по една свещ да им запалят...

--------------------------------------------------

...А междувременно вчера във Варна тихомълком, тайно и позорно са премахнали грамадата от камъни в памет на Пламен Горанов. Така де - новата стара власт не иска да й се напомня за онзи, който се жертва само, защото повече не можеше да им търпи мазните мутри. Сега същите мутри се върнаха на власт и не искат да им тръгват киселини със спомен за онези дни...




No comments: