Wednesday, July 12, 2023

Зеленски като морален вазелин за сглобката

 

Все повече съм убеден, че посещението на Зеленски у нас нямаше абсолютно никакви геополитически задачи.

Демонстрираният слугинаж нашите местни майордоми можеха да го направят и другаде. Те така или иначе са майстори на политическата „Кама сутра“ пред всяко възможно посолство и не се нуждаеха от обекта на своя фетиш, за да покажат гъвкавост на гръбнака и геополитически гюбеци.

Спецоперацията „Зеленски в България“ имаше основно вътрешнополитически измерения.

Зеленски беше необходим като морален вазелин за „сглобката“.

Всички знаем, че "некоалицията" от самото начало издава неприятни шумове като експлозивните нощни газове на чревоугодник и всичко това можеше да приключи скоропостижно с политическа катастрофа.

Заради това доведоха Зеленски у нас.

След неговото посещение политическото пространство бе изпълнено с охкания и ахкания. „Всичко си струваше“, просълзи се един инфлуенсър. „Само заради този миг живея“, изстена друг. „България се върна в Европа“, пролигави се трети. И така вече близо седмица живеем в неистово моралистично удоволствие.

Моралният вазелин сработи…

„Зеленски в България“ остави настрани факта, че правителството не е свършило никаква работа. Че бюджетът още преди да е приет вече предизвиква протести. Че ПП/ДБ и ГЕРБ в своята сглобка погазиха всякакви принципи на прозрачността и превърнаха политическият процес в покупко-продажба. Че Борисов беше изпран, а Пеевски реабилитиран. Че Министерството на отбраната засекретява военната помощ, а премиерът ни се цепи, че Украйна има право да ползва касетъчни бомби.

Какви уникални глупаци, по дяволите.

Но пък омазани с морален вазелин!

No comments: