Tuesday, July 04, 2023

Лакеи ентусиасти

 

 

Българската политика най-много си пати от кретените.

Те са навсякъде. Незаобиколими като незаконно сметище и усърдни като спъната в краката камериерка, която уви не се отказва да носи най-скъпите и драгоценни кристални чаши. С предизвестен резултат.

Поредна експлозия на това явление видяхме покрай парламентарните конвулсии на всяка цена да бъде гласувана декларация за приемането на Украйна в НАТО.

Няма нищо по-опасно от надъханият да работи некадърник. По-страшна от невежеството е само илюзията за знание, беше казал Умберто Еко и днес виждаме как старият мъдрец от Болоня определено ги е разбирал нещата.

САЩ бягат от темата за членството на Украйна в НАТО, но нашите некадърници и слагачи както винаги искат да са по-големи светци от папата.

 България трябва да направи точно обратното - да стои далече от този конфликт, в максимален неутралитет, защото темата е коварна и дели сърцевината на българската нация. Слагаческото заиграване с тази тема е като да си запалиш цигара в барутен погреб.

Което не пречи на нашите политически смърфове да се опитват отново и отново да изпреварват силните на деня, а резултатът от такова кретенско вдъхновение винаги е някаква форма на катастрофа.

Сега пак сме се запътили натам.

Аман от ентусиазирани лакеи.   

 

No comments: