Thursday, July 13, 2023

Измама на пълни обороти

 

"Чуйте записа! Чуйте целия запис! В него няма нищо от което се срамуваме. Това е един откровен, емоционален и болезнен разговор. Така се прави политика"

С този медиен чук по черепите ни ПП се опитаха да правят кризисен пиар, когато всички станахме свидетели на тъмната, окървавена и грозна кухня в която те редят схеми и начини за легитимация на безчестието.

Днес вече  става ясно, че тяхната опорка е била съвършено вярна. Защото ПП не се отклоняват от записа за нито една секунда. Вчера пералнята на Бойко Борисов беше включена на още по-мощни обороти и лидерът на ГЕРБ беше избран за шеф на външната комисия в парламента.

Но това не е коалиция. Не е съюз. Не е сътрудничество. Това е нещо като нищо друго на света. Това е аналогът на телефонните мошеници в политиката. Те дойдоха на крилата на антикорупционен патос, а днес вече са част от паралелната държава и нещо повече - чувстват се прекрасно в нея.

Сглобката бе смазана евроатлантически. И днес ни управлява крайно дясно, екстремистко правителство в което ръка за ръка са Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски. ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС.

Ръка за ръка през вековете...

Подмяната днес доминира в политическия живот на страната. ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС си разпределиха порциите в парламента и узакониха изпирането на Борисов.

Това е брутален знак към всички избиратели. Няма значение как гласувате, няма значение за каква България мечтаете - паралелната държава винаги взима надмощие. Паралелната държава създава и собствени инженерни политически творения, които в крайна сметка се оказват проекти за смазване на всяко желание за промяна.

Още в записа на ПП това стана болезнено ясно. Там нямахме автентична политическа дискусия, както се опитват да ни убедят замесените в аферата. Там имаше разговор за това как да бъдат измамени избирателите и как алчно да бъде изконсумирана властта.

ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС ако искат до утре с пяна на уста да твърдят, че това не е коалиция, няма как да избягат от истината.

Дали ще го нарекат сглобка, ситуационен съюз или просто сделка, пред очите си имаме брутална гавра с демократичните принципи и с волята на избирателите.

Това е отвратителният механизъм на паралелната държава. Хората гласуват с надежда, но в крайна сметка пак получат Борисов и Пеевски. Ухилените физиономии край тях се сменят, но резултатът е един и същи.

Излъгани надежди, корупция, кражби, геополитически слугинаж, безнадеждност.

Всичко това го дължим на новото управляващо мнозинство.

"Чуйте записа!" - призоваваха ни те истерично.

Е, чухме го. Те са точно това, което чухме тогава.

Политически търгаши без капка морал. 

И с Бойко Борисов на шията.

 

No comments: