Sunday, July 16, 2023

Пералня за мозъка

 

 

"Въпросът не е кой срещу кого е бил, а срещу какво сме били общо - всички бяхме за законност. Така че не, не сме направили тежък компромис с ценностите ни..."

С това поетично, романтично и мелодраматично изявление Христо Иванов разстреля вчера оредяващата публика на своите вечни тиради.

Твърдението му е толкова сапунено, че човек дори и да не иска ще пусне сълза от умиление. Вярно е, че живеем в общество раздрано от лъжи, интриги, постоянни манипулации и системни кризи, но това няма как да е оправдание за редовното изнасилване на истината в името на конюнтурни ползи тук и сега.

Единственото дисиденство в такава ситуация е да припомним какво е говорил Христо Иванов само преди няколко месеца. Това е механизмът за справяне с перманентната подмяна на действителността с която евроатлантическата групировка се опитва да наложи своя дневен ред. Някой трябва да спре тази пералня на мозъци.

30 март 2023 година.

Няколко дни до изборите. Нашият трибун гордо обявява:

"Втората група сред политическите сили е е на ГЕРБ и ДПС - те са блокът "Назад" или "Отново от същото", те са тези, които не дават да падне и косъм от основните механизми на корупция и осигуряват възможността за безнаказаност".

Къде виждате компромис на ценности? Това е борса - всичко е позволено.

Знаете как е на борсата - брокерите се надлъгват преди да измамят всички останали. Какво толкова, че седнахме на една маса с Пеевски и пазим Борисов като талибани Осама бин Ладен.

Това не е компромис. 

Това е евроатлантическа маневра.

13 февруари 2023 година. Лидерът обобщава:

"От години ГЕРБ и ДПС са се запънали като магаре на мост и не допускат нито една реформа да се случи в прокуратурата. Изпитвам болезнено чувство на срам, слушайки борисовите неадекватности".

Това изявление има моралният патос на бомба. Пред нас все едно стои бивш министър на Бойко Борисов, който осъзнава в какво блато е потънал преди и, че никога отново няма да попадне там.

А и какво са тръгнали да се заяждат с ДБ? Нима техните фейсбук-статуси не натираха Гешев в преизподнята? Вярно е, че на негово място дойде Сарафов и с това реформата в прокуратурата ще приключи поне за близко бъдеще, ама вие пак не схващате генералната линия. Важното беше да  се направи правителство, а след това до абсурд да се твърди, че никакви компромиси не са го скрепили.

10 февруари, 2023 година.

"Горанов е част от логистиката. САЩ бият самара, да се сеща магарето. Владислав Горанов е представител на модела "Борисов". САЩ ни напомнят, че изобщо не са били разследвани твърденията на хазартния бос Васил Божков за подкупи, докато за всички е ясно, че тези пари са отивали към Бойко Борисов"

Е, сега човекът към когото са отивали парите е шеф на Външната комисия, но това не е тежък компромис. Какво искате - да влезем във война с корупцията, за да може Русия да превземе ул. Шишман и да върне глутена във веган-мъфините?

Нима не разбирате стратегическата цел, а?

Целият този гръмокипящ коктейл идва от човек, който твърди, че ще трансформират България както през 1989 година.

Не знам - да не би да са решили да връщат социализма, а? 

Че както не правят никакви компромиси - направо като гледам това ще е следващата голямата безкомпромисна цел.

 

No comments: