Wednesday, July 26, 2023

Ротационен кмет

 

Интересна новина долетя от Перник тези дни. Централата на ГЕРБ в града е решила да не издига свой кандидат за кмет на местните избори, а да подкрепи досегашния градоначалник Станислав Владимиров. За мнозина тази информация има ефекта на бомба, особено като се вземе предвид, че на изборите през 2019 година Владимиров беше кандидат на БСП. Очевидно ротационното връткане вече е станало основна мода в раздрания от интриги терен на вътрешната политика у нас.

Подкрепата на ГЕРБ обаче не е случайна. Една партия едва ли може да застане зад кмет, който не изпълнява нейната политика. Или от който не е доволна като управленец. А знаем, че при ГЕРБ основното удоволствие идва, когато някой реализира техни кадри, техни проекти и се вписва в паяжината в която толкова години държаха цяла България, а заради новата коалиция също така продължават да я държат.

Тоест дали случайно или не, дали нарочно или без да искат те разконспирират Станислав Владимиров като кмет на ГЕРБ. Защото, ако не беше, той веднага трябваше да излезе с изявление, че не е търсил такава подкрепа, че тя не му е необходима, че той е независим и не се нуждае от корупционна формация, която да му застава зад гърба.

Трябва ли да припомняме и това, че Владимиров стана кмет основно като разобличаваше политиката на ГЕРБ в Перник, довела града до невиждана водна криза, която заплашваше да се превърне в хуманитарна катастрофа. Вярно е, че още тогава прегръдките му с Бойко Борисов оставяха горчивина в душата, но едва ли и най-разпененият му враг е предполагал, че само четири години по-късно той вече ще е основен избор на ГЕРБ и, че самият кандидат няма да има нищо против такова потупване по гърба и погалване на перчема.

Ротационна подлост.

Казваме това, защото от няколко години насам Владимиров минаваше за глас на различното в БСП, той участваше в обиколки из страната, посветени на свалянето на Корнелия Нинова, на смяната на ръководството. Когато този план изгърмя като фишек, кметът на Перник напусна партията и обяви, че вече е представител на "партията на перничани".

Нямах никакви представа, че партията на перничани се нарича ГЕРБ...

Сега можем само да се надяваме, че самите перничани най-накрая ще се изкажат по тази тема. Защото подобно връткане е това, което прави политиката брутална, кална и подла.

Аман вече!

 

No comments: