Tuesday, August 22, 2023

Дайнов и свети 40 евромъченици

 

От рубриката "Прочетохме ние, за да може вие да запазите мозъчните си клетки".

И така - видях статия на Евгений Дайнов във "Фолкише беобахтер", пардон, в "Дойче веле", озаглавена като ритник в зъбите - "Защо българите не искат да живеят по европейските правила?". Не препоръчвам четенето на този текст, освен ако нямате тайна страст към камшици и не изпитвате скрито увлечение към текстовете на Фон Мазох.

Господин Дайнов се е раздал. В своята статия той прилича на последен  клиент в кръчма, който избухва в проклятия, че отказват да му сервират още една ракия. И гневът му е апокалиптичен. Значи пред България стоели две големи исторически задачи - да се прекрати мутренско-феодалното управление, наложено от "модела Борисов" и да бъде освободена от руски зависимости.

Тук идва трагедията на самотния интелектуалец от елита. Двете задачи не можели да бъдат решени едновременно. Причината пак са простите българи - сред тях нямало мнозинство, което да иска България да живее по европейски.

Тук направо сърцето ми се сви за този европейски елит. В главата на Дайнов той е буден, космически, идеен, пълен с енергия, но българското блато редовно го задушава. Даже, жали се професорът, имало мигове в които "това малцинство е било толкова малко, че е било успешно мачкано и тероризирано от ориенталското мнозинство". 

Дайнов и свети 40 евромъченици.

Текстът очевидно е написан, за да намери точката на баланс в шизофренията на днешното управление. Те искат да се борят с модела "Борисов" като влязоха в коалиция със самия Борисов. Това е все едно да се опитваш да удариш шамар на отражението си в огледалото.

Тоест, ако изчистим тъпата патетика от текста, Дайнов буквално казва - съюзихме се с мутрите, за да ударим руското влияние у нас. Значи мутрите вече са достоен съюзник на европейското малцинство. Защото "историческият им прозорец" бил съвсем кратък и те трябвало да гарантират пътя на България за следващата ориенталска епоха на мрак.

Нямам представа как един човек може да живее с този захарен памук в главата.

Този механизъм не е нов.

Той е използван още от нацистите. Големите палачи не са се изживявали като злодеи, а като хора, които са се пожертвали в името на чистото и светло расово бъдеще. Те, видите ли, са поели страданието на ужасяващото насилие, за да могат другите да не страдат.

Абсолютно същото виждаме и при професора. Съюзът с мутрите обслужва висши цели. А какво точно руско влияние борят остава неясно и мъгливо, най-малкото, защото формулирането му е проблематично.

Не знам колко хора са пострадали от руснаците. Виж отворените рани от мутрите са навсякъде край нас във феодализирания пейзаж на България и в ужасяващите икономически реалности.

Но това вече не проблем. Защото прозорецът им бил кратък...

Резултатът е потресаващ.

Изматата е получила алиби. Лъжата е въздигната до философия. Коалиционната спалня на ГЕРБ е представена като райско ВИП-сепаре. Дайнов е като ръководител на култ, който само след секунда ще поиска от следовниците му да се самоубият, за да може да гарантира европейското бъдеще.

Боже, колко мъка има по този свят, боже!

 

No comments: