Tuesday, August 01, 2023

Промяната им Пеевски, реформите – пералня, загрижеността им - ала бала.

 

Още от момента в който под звука на сладострастни медийни вувузели ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха своите промени в Конституцията, беше ясно, че българското общество за пореден път е брутално измамени от аналога на телефонните мошеници в политиката...

Те ни уверяваха, че ще трансформират България както през 1989 година, а в крайна сметка предложените промени се оказаха дребни, незначителни, тежко безсмислени, повече показни, отколкото с някаква дълбока идея. 

Още тогава, когато Пеевски се изяви като най-виден конституционалист, стана ясно, че корабът на управлението е пробит. Че промените се ползват като спасителен пояс за удължаване на политическото време.

И така корабът беше разклатен, а само седмица след тържествено обявяване на посланията, "Правосъдие за всеки" обяви, че скъсва своето споразумение с ПП/ДБ и запплаши с протести. Защото в тях видяха тъмните сенки на ГЕРБ и на Пеевски.

Далеч съм от мисълта да героизираме представителите на инициативата. Тяхното изявление обече е сигурен знак, че "Титаник" потъва и сега тече яростна битка кой ще се попадне в спасителните лодки.

Истината обаче е болезнена. Партии, които се добрата до властта с лъжа, няма как да направят промяна в държавата.

Промяната им Пеевски, реформите – пералня, загрижеността им - ала бала.

No comments: