Wednesday, August 30, 2023

Мутри под прикритие

 

Съветникът на Тодор Тагарев, членът на Националния съвет на "Да, България" Мустафа Емин нахлува в Шокова зала в "Пирогов" и фалцетно истеризира, че детето, което се лекува там в момента трябва да бъде извадено и да бъде обърнато внимание на неговата собствена дъщеря...

Сюжетът е банален. През годините се нагледахме на самозабравени наглеци, които се опияняват от властта си като наркомани, получили свръхдоза хероин. Не един и два пъти българската публича е ставала свидетел на такива безчестия.

В този казус обаче има нещо ново. Нещо много различно.

Мустафа Емин е от "Да, България".

Тези, които ни казваха, че ще връщат правилата.

Че ще трансформират България.

Че ще възстановяват законността...

Тези, които под път и над път твърдят, че са носители на новото, че са реформатори с пламък в очите, че след тях страната ще изглежда по различен начин.

И заради това изведнъж се оказа, че Мустафа Емин не е поредната самозабравила се еднодневка в управлението. О, не. Това било провокация, Постановка на злите сили, които искали да компроментират управлението.

В "Пирогов" Емин се държал като кротък будистки монах, но подла медицинска сестра от "Възраждане" му организирала целия спектакъл. Разбирай - лично Путин и Митрофанова са били начело на спецоперацията.

Дабългаристът по никакъв начин не бил заплашвал персонала с министъра на здравеопазването. Споменал го само на шега. И може би бил "повишил тембър" заради дългото очакване детето му да получи помощ.

Нали сте наясно какво точно е станало. Властникът е нахлул в болницата и веднага е настоял за приоритетно отношение. Сигурно си е представял, че всички лекари трябва да бият чело в земята щом той, великият съветник в Министерството на отбраната, е благоволил да прекрачи прага на заведението им.

Това е всичко, което ви трябва да знаете за властта.

Лицемери и мутри под прикритие.

А когато тази тяхна лъжа лъсне медийно изведнъж цялата секта започва да тиктака като талибанска бомба. И веднага се минава към антируско оливане. Като например един от представителите на психодясното, който обяви, че е крайно време дерусификацията в България да започне като сменим името на "Пирогов". Откъде накъде болницата ще носи името на руснак, а?

Хора, абсолютно оперирани от съвест. Брутално убедени, че като са на власт това пак е завинаги.

Най-кошмарното в цялата ситуация е, че няма никакви реакции. Нито от Министерството на отбраната, нито от партията на Емин. Щели да проверяват случая.

Какво точно има да проверяват? Самият Емин си призна, че е крещял. А и да заповяда в света на обикновените хора. Тези, които от години чакат дълго пред болничните кабинети. Тези хора не истерясват, а са махнали с ръка от отчаяние. 

Понеже такива като Мустафа Емин са големите виновници са всичко край нас. 

 

No comments: