Monday, August 07, 2023

Мазният пиар на коалиция "интимна връзка"

 

В България от години тече една перверзна подмяна. Липсата на реална политика се замества с тотален пиар. Там, където отсъстват решения, празнината се запълва с поток от празни приказки и бомбастични тъпотии.

ПП/ДБ са особено ярък пример за това. Тяхното правителство-недоносче, кръвосмесителното ГМО, наречено кабинет "Денков/Габриел" за два месеца не направи абсолютно нищо. Освен да превива гръбнак пред Зеленски и да вземе "епохалното" решение да смени статута на земята под Паметника на Съветската армия.

И цялото това бездействие решиха да го опаковат с думи. Връх на това стана фейсбук-интервюто на пиара на ПП Найо Тицин с премиера Николай Денков.

Осмислете добре - един политически рекламент агент интервюира своя началник. И това трябва да минава за прозрачност, откритост и отчетност. Нито един неудобен въпрос. Нито един опит за стигане до елементарни истина.

Мазен, патологичен пиар, който трябва да маскира очевидното.

Кабинетът на ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС е пълен провал. 60 дни пиротехника и никакви полезни решения. Пълно политическо фиаско, което демонстрира безпомощност, импотентност и липсата на всякаква визия.

Управление на вампирския пиар, изгубило се в своето самодоволство.

След 60 дни, влизащи вече в законовата дефиниция за "интимна връзка", некоалицията доказа, че е дошла на власт за обслужването на външни интереси. Големият губещ от тази сглобка са българските граждани, които бяха забутани в мазето, захвърлени без грижа и наритани като хора, които не осъзнават величавата мисия на управлението.

Направих си труда да видя и какви "успехи" отчитат трубадурите на новата власт. Нито дума за доходи, стандарт на живот, покупателна способност или инфлация. Всичките им фантазии се въртят около някаква битка с митичното руско влияние и фетишът към паметници.

Дори и тези, които се захранват с венцехвалене на интимната връзка нямат какъв коз да извадят от ръкава си.

Точно заради това Денков почна да дава интервюта като невидял. Интимната връзка още отсега знае, че на митичните 100 дни няма да има какво да каже на хората. Защото те не са неин приоритет.

И този фундаментален провал ще бъде запълван с всякакви пиар-дивотии - истерия около домашното насилие, битка с паметници, антируска реторика, фойерверки около войната в Украйна, военна помощ и совалки в Посолството.

Но това няма как да промени основното. Имаме власт, затънала в лъжи, измами и политическо насилие. Заради това прибегнаха до този екзотичен жанр - пиарът на управляващата партия да интервюира своя началник.

Това е прекрасна метафора за хората, които похитиха управлението. Те знаят, че нямат никаква легитимност. Те са наясно, че са издънки. Те прекрасно разбират, че нямат какво да предложат.

Заради това ще ни тровят с токсичен пиар до повръщане.

Но тази технология има срок на годност. Защото рано или късно, когато мъглицата от райски газ се разсее, клоунадата лъсва страховито.

И тогава ще дойде мигът на истината.

 

No comments: