Sunday, November 17, 2013

Моралният крах на виртуалните хейтъри




И като ревнаха тия гръмогласни витии, тия тъпчещи камшици на морала, тия кресливи клакьори на никога не идващото ново време, тия бесни и протестни псувачи на свободна практика, тия манипулативни истерици, където все им се струва, че света свършва, вечните анализатори със стомашни спазми и хейтърски мозъци, три дни човек място не може да си намери. А тия грохотят, бучат, пенят се, стенат, попържат, крякат, пищят, анатемосват, кълнат, кривят пръсти, пръскат слюнки, ръмжат, слобоблудстват, заклеймяват...


Единия трепери от злоба все едно червеи му прояждат мозъка: "Казах , че моята толерантност свърши!...Отговарям на някаква жена , която ми написа ,че никои няма право да обижда електората на БСП. Така е. До днес! Заради 1 000 000 бедни, заблудени и манипулирани хора(електорат на БСП), 2 000 000 Българи живеят в чужбина и още 6 000 000 мизерстват в България! Заради 1 000 000 не мислещи и манипулирани от собствените си лидери, 8 000 000 изгубиха мечтите си, живота си, вярата си. Никои нямал право да обижда привържениците на БСП!?!?! Напротив! 8 000 000 Българи имат това право"


Как тоя небесния, осъждащия, крякащия Маги Халваджиян направи тази сметка е знание, което вероятно притежават само в Карлуково, а дори и там не е сигурно, че го владеят в детайли. Спътничката на същия този, една телевизионна снобка пък, пак във ФБ, преди време като есесовка се чудеше и маеше как можело все още да се раждат комунистчета, разбираш ли. Защото вероятно според нея - роди ли се комунистче направо трябва да бъде оставяно на магистрала "Тракия" тирове да минават върху него и да се храчи постоянно върху родителите му.



Други почнаха да проклинат и кълнат на едро. Сайт излиза със заглавие, и то написано точно така с големи букви: "МИТИНГЪТ НА БСП - ЦИГАНИ и БАБИЧКИ НА УМИРАЧКА!". Стожерите на морала, разбираш ли, видяха в огромното море от знамена само цигани. В което, дори и да беше вярно, няма нищо лошо, но тук сме вплетени в спиралата на пъшкащия двоен стандарт. Тия клеймящите се имат за колоси на толерантността, което никога не им е пречело да се отнасят презрително към две трети от българите. А комунистите, о, боже, покажи им комунист и те ще измислят псувня, която не може да се роди дори в мозъка на мутра, ще намерят хиляди начини да кажат, че тия комунягите трябва да бъда разстреляни, избесени, изколени, насадени в лагер, да бъдат накарани да ядат пръст.
После - пак тези същите - ще търсят начини да изчисляват колко комунисти могат да се съберат на квадратен метър, ще сравнят снимки по цял ден, ще пишат гнусотии из ФБ-то, само и само да си докажат, че тяхната лудост е по-силна от всичко и, че те не могат, просто не могат да живеят в страна в която има българи, които не мислят като тях и не искат да се съобразяват с техните психопатщини.


Аз от опит знам едно - почнат ли да изчисляват колективно колко души могат да се съберат на едно място тези, които все се брояха през лятото, значи БСП все пак е направила нещо правилно. И не, че БСП е съвършената партия. О, боже мой, тя си има повече кривици отколкото псувни в съзнанието на бесен антикомунист, но тази партия оцеля във вълните на прехода, хората продължават да гласуват за нея, и, по дяволите, това така вбесява някои, че ги кара да изпадат в слюноотделяне по-голямо от потоотделянето на Веселин Маринов. Наличието на БСП в политическия пейзаж всекидневно и ежечасно напомня на твърде много хора за тяхното собствено преобръщане, за предишните им животи, където те са се домогвали като лакеи за постове, за това, че има хора, които си запазиха идеите, независимо от всичко. И ето как тъмната мътилка на политическия хейт блъвна като лава от вулкан, защото много хора не знаят как да живеят със своята лудост, ако не оползотворяват единствено и само разрушително.


Заради това умишлено си причиних потапяне в морето от лудости. Направих го с цел, за да се види, че в края на деня здравият разум вече е лукс. Изчетох десетки дописки за митинга на БСП в събота. О, кой ли не е упражнил перото си върху него. Доста либералстващи журналисти са захвърлили окончателно позите си на демократи, разровили са мрака на своите съзнания и са описали митинга като член на Ку-клукс-клан госпъл хор от афроамериканци. Това цигани, турци - всичко е обрисувано с такъв расистки език, че човек може да повърне дори като вдиша само две изречения. Защото половината от писачите не познават правила, не признават норми - те искат само да заклеймяват като бесен пастор пред порносписание.
А ето, че аз, освободен от този гняв ще ви опиша само един плюс от това, което БСП направи. В дните, когато националистите навдигат глави, фашаги се разхождат по софийските улици, а протестърите твърдят, че ултрасите били излезли с уникално национално-отговорна декларация по повод митинга на БСП и ДПС, въпреки, че в нея се казваше, че феновете на ЦСКА и "Левски" не харесвали турци и цигани, да събереш на едно място българи и турци, да направиш нещо уникално, си е истинска крачка напред. О, да, знам, сега ще ме залеят злобни потоци от злъчен хейт, от истерясала реторика, от конспиратори на свободна практика и алкохолици на половин ден, но фактът е факт - БСП и ДПС изнесоха урок по толерантност. Не само на думи, а на практика. Може това правителство да ви обръща червата, може да не можете да гледате Станишев и Орешарски, може всяка вечер да четете трудовете на Айн Ранд и да сте си направили църква на свободния пазар, но поне това трябва да признаете. Ако не го признаете проблемът вече е изцяло във вас. Прегледайте се за пристъп на фашизъм.


Много мислих на какво се дължи цялата тази злоба и най-накрая стигнах до извода. Много хора се страхуват от БСП. БСП понякога е неуверена в себе си партия, прави много глупости, действа на сляпо, не си изпълнява обещанията, но когато реши да действа все още достатъчно на брой хора почват да вият на умряло. Съмняваха се, че тя съществува, казваха, че вече е на прага на умирачката, когато БСП свика митинг и заля Орлов мост с червени и български знамена - ох, майкоооо, тия, които мислеха, че я няма, че тя няма право на живот почнаха да пищят, че това било агресия, тя, БСП нямала право и какво ли още не. Човек се чуди да се смее или плаче като чете всички тези излияния.
Както и да е - признаците за живот бяха очевидни. Можете да ги разпознаете и по следите на тези, които още съскат и няма да спрат да съскат скоро. 


Най-накрая в една агенция се опитваха да обобщят: "БСП загуби битката за Орлов мост". Ооо, бедни десни, защо не останахте в 1997 година, когато всичко ви изглеждаше непоклатимо и освен хейт понякога раждахте и някоя и друга свястна мисъл. БСП никога не е искала Орлов мост. Тя не е партия, която е искала да си приватизира времето или пък площадите. Не е настоявала, че нещо е нейна собственост. Защото историята си каза тежката присъда - онези, които бяха излезли на Орлов мост през 1990 година после наказаха и посякоха жестоко лъжците. Наследните на лъжците днес се опитват, ама така и не успяват да докретат до парламента. Пък за БСП хората продължават да си гласуват.
Нещо да кажете, а?

No comments: