Tuesday, April 11, 2017

БСП не кляка пред кубинките и магнолиите
Това, че Борисов предлага на Корнелия Нинова председателското място в НС не е жест, а капан,  елементарен трик и инфантилен номер. Това е опит лидерът на опозицията да бъде напълно заглушен и запратен насред административните плаващи пясъци на неясните компромиси и отговорности.
Всъщност Борисов отчаяно се опитва да се разтовари от отговорност. Май е дошъл момента в който сладкия вкус на победата се превърнал в киселата горчилка на осъзнатата реалност. Обаче БСП не е на тезгяха за покупко-продажба. Акциите на БСП не се търгуват на борсата. За БСП гласуваха близо милион души, които си представят България без Бойко Борисов и неговите обичайни номерца, заеми и шмекерии. Заради това господинът е свободен да си опитва номерцата някъде другаде. Борисов обаче прилича на удавник, който иска да повлече всички със себе си към дъното...Това е ефектът "ГЕРБ" - всички трябва да са еднакво окаляни.
Всъщност искам да припомня нещо. Знам, че БСП е обичайният виновник за страшно много виртуален народ, но нито през 2014 година, нито през 2017 година БСП клекна на ГЕРБ. За разликата от много други. Които клякаха и целува кубинките и магнолиите.

През 2014 година фронтът го удържа Михаил Миков, сега го удържа Корнелия Нинова. И отказът за колаборация с ГЕРБ изобщо не труден. Това е идеен и политически отказ. А и на да не забряваме в какво се превърнаха тези, които се гушнаха с Борисов. 
Техните политически трупове вече се носят в бурните извънпарламентарни води и са на път да изпаднат напълно от историята... 


No comments: