Tuesday, November 20, 2018

Историята се повтаря като патриотичен фарс


Иронично е. 
През 2008-2009 година младата тогава партия ГЕРБ посвети всичките си медийни усилия на това да разобличава Тройната коалиция. И най-вече заради това, че властта била парцелирана, феодализирана, защото гадните комуняги така правят, нали знаеш...
Днес целият ден медиите се занимават с една противна и отвратителна сделка за също такава парцелирана власт, която се разиграва като домакинско риалити за истерични патриоти и алчни гербаджии. Б.Б бил заключил Сидеров и Симеонов в кабинета си докато се разберат. Имало совалки, нашествие на депутати от НФСБ в Министерския съвет, караници, скандали, клетви за вярност, любов и стабилност до дупка. В крайна сметка абсолютно измисленият вицепремиерски пост за Валери Симеонов ще премине в ръцете на шефката на кабинета му, госпожа Анонимност или както й да и е името наистина. Ако имаше начин Симеонов щеше да сложи чучело на креслото си само и само да не пусне депутат от своите да го замести. НФСБ е крещящо лидерска партия и втори център на власт в нея щеше да я отнесе като ядрен взрив. Но всичко това се разиграва като позорна търговия. Властта като борса. Парцелчета от лични интереси и собствени властови паяжини. Измислените постове за нашите хора.
Тройната коалиция обаче донесе просперитет на страната - невиждани инвестиции, увеличаване на пенсиите, икономически рекорди. Днес имаме повторение на парцелирането, но в ситуация на наближаваща криза. Имама алчни егоманиаци, които толкова ги е страх да паднат от власт, че биха продали душите си на дявола само и само да си купят още малко политическо време. И цялата тази покупко-продажба става пред очите на хората. Патриот се римува с идиот. Вече виждам знамение в тази рима. След абсолютно същото упражнение ГЕРБ оставиха безжизненото тяло на реформаторите да се въргаля в канализацията на историята. Сега се случва същото, само жертвата е различна. И ГЕРБ също влизат в капана. Те парцелираха властта, разделиха си я като мафиотски кланове и решават спора за нея като сделка в престъпния свят. А после казват, че протестите нямали смисъл...Имат, имат. 
Ето те вече успяха да покажат нечистото лице на управленската сделка и озъбената мутра на стабилността. 
Изобщо не е малко.


No comments: