Friday, May 17, 2013

Изборният карнавал в центъра на Балканите




Като гледах какви страсти се развихрят около предсрочните избори на 12 май главата ми беше пълна само с музика от филми на Кустурица. Единствено циганската музика може да изрази тази политическа емоция – истерична смес от кресчендо, крясъци и мистерия.
Тези дни се опитах да синтезирам накратко всичко, което се случи в един текст, но мисля, че не успях.  Сюжетът стана толкова сюрреалистичен и объркан, че ако чужденец го прочете, най-вероятно ще помисли, че авторът е бил дрогиран. Особеният привкус на фатална лудост идва най-вече от арогантното поведение на ГЕРБ – единствената партия в психиатричната история на прехода, чиято основна функция е да произвежда лъжи и вербално насилие.
Този демон на ниското чело и на безкултурието така е наложен вече в България, че страната ни се нуждае не от премиер, а от екзорсист (тази идея смятам да я развия в отделен текст). Заради това тук съм събрал политическите статуси от последната седмица. Не съм убеден, че само след година и аз ще си спомням за какво съм ги написал, но събрани така те станаха остросюжетно четиво. Виртуално отражение на обществената лудост.
Или просто малко карнавална музика от центъра на Балканите.
Само, където карнавалът е политически.









Представители на "Берое" днес били на гости на Боко Б. и му казали, че купата на отбора е и негова. Гледах снимки на които експремиерът стои и гледа благо като му ги казват. Прави ли ви впечатление - при него ходят основно футболисти и свинари и никой друг. Да вземем най-накрая да го направим треньор на националния отбор по футбол, та белким се укротяса...Въпреки, че от друга страна като гледаме как управляваше България скоро ще кара националите да му дават по 40 процента от заплатите си и ще назначи финансов директор на отбора, който ще твърди, че е грехота футболистите да се пенсионират на 35 и ще ги кара да играят поне до 73 години...:)))


-----------------------------------------------



От гражданската авиация на китната държава Свазиленд тези дни издадоха заповед, която забранява на вещиците да летят по-високо от 150 м. Питам аз - имат ли право така тези свазилендски комунисти да ограничават правото на движение на Люба Кулезич, а? :)))


-----------------------------------------------



За Тодор Живков навремето казваха, че бил полулегален преди 9 септември - той се криел, ама никой не го търсел. По аналогия можем да наречем Б. Борисов - полупремиер - той иска да управлява, ама никой не му дава :))))))


----------------------------------------------


ГЕРБ най-накрая видяха какво е критична журналистика и неудобни въпроси. Не мисля, че им хареса...


----------------------------------------------


"За разлика от моя разпит, разпитът на Корнелия Нинова мина тихо...". Бойко Борисов. Какъв разпит бе, бате? Нали беше само разговор на по кафе...:))


-------------------------------------------------


Ааааааааааааааааааааааааааааа! Това е феномен! Политическа екзотика! Абсолютен уникум! За първи път в политическата история на човечеството партия, която е спечелила изборите иска тяхното касиране! Култово!


----------------------------------------------------------


Eгати ти държавника е Б.Б. - за него циганите, необразованите, бедните - не са хора, защото не гласуват за ГЕРБ. Също така за хора не бяха признати селяните, жителите на малките градове, половината области. В погледа на Боко - това очевидно е негоден материал...


-----------------------------------------------------------------


ВСС (конструиран по мисъл и дело Цветаново) прие декларация с която осъди атаките на Цветанов срещу прокуратурата. Йес! Цветанов заслужава да преживее и това. Как ли да го кръстим, как ли? "Отмъщението на манафите" например :)))))


---------------------------------------------------------


I (сърчице) България! Само тук победителят от изборите се крие като Бин Ладен в Тора Бора, вторият реди кабинет, а третият и четвъртият се мразят, но все пак биха участвали в правителство. Само тук главният прокурор е телевизионна звезда, президентът е комедиант на свободна практика, а професор Юлиян Вучков основен глас на народа. Каквото й да ви говорят - купон е. Как беше - "Я другой такой страны не знаю, Где так вольно дышит человек". Е, разбира се, свободно си дишаме само ние. Американските рокзвезди - видя се - като подишат малко от нашия въздух стават кекави. Йеее :)))))


-----------------------------------------------------------------------------


Какво ли трябва да означава за една държава, когато пресконференция на прокуратурата става най-гледаното политическо шоу? Аз лично съм за това със закон да се задължи прокуратурата да дава поне по една пресконференция дневно...:)))))))


-----------------------------------------------------------------------


Коя ли е прокурорката с очилата? Изведнъж започнах да гледам на правото романтично...:)))))

P.S Прокурорката се оказа Ася Петрова, любимката на Цветанов....Да естетиката понякога ни води и до полето на врага


-----------------------------------------------------------


Ако Борисов беше биологически вид, който подлежи на натрупване на знания щеше да разбере как драмата между него и Цацаров е урок за въпиющата, направо трансцеденталната нужда от демокрация и демократично мислене.
Първо: Цацаров той сам си го избра. Красиво е, твоята собствена марионетка да развие самостоен живот и да те подкоси, точно, когато си мислил, че си наредил държавата по свой образ и подобие. Ако изборът на главен прокурор бе станал наистина демократично, днес нямаше Б.Б да хленчи и да се оплаква.
Второ: "Достойни прокурори" пишат анонимка в защита на Борисов, но без да представят нито един документ, който да доказва тезата им. WTF? Откога Цветанов се изживява като достоен прокурор? И какво се случи с въображението на величавия автор на поетични операции като "Дупетата"?
Трето: Именно тоталитарната психика в момента работи срещу ГЕРБ. Те отчаяно се опитват да отговорят на интригите с интриги. А това е все едно да затъваш в плаващи пясъци и колкото повече затъваш толкова по-неприлични звуци да издаваш :))


--------------------------------------------------




Аааа, присъствах на жесток политически разговор в трамвая към Подуяне. Трима подпийнали, но държащи се прилично кадъра се качиха и започнаха усилен спор къде ли е в момента Бойко Борисов. Единият от тях (очевидно комунистът в компанията) предположи, че той се сврял в толкова цинично място, че обикновено сериозните вестници слагат сериозни многоточия вместо да го изписват. Другият (най-вероятно фенът на Б.Б) се засегна от това обосновано предположение и разви цяла теория за това, че сега Той не спи, а мисли върху състав на ново правителство. Първият възрази срещу тази хипотеза и предположи, че Борисов не само е на циничното място описано по-напред, ами най-вероятно прави такива неща върху Цветанов, че дори по еротичните канали ги цензурира. Фенът на Боко отвърна с псувня на това и страстите се нагнетиха все едно е предизборна кампания. Тогава се намеси третият (тези, които взимат думата трети все са центристи, мамка им) спомена, че тяхната спирка идва и кръчмата ги чака. Това мистериозно угаси силата на спора. Тримата слязоха от трамвая пак като приятели...:)))))


--------------------------------------------------------



Simovnews, ексклузивно: ГЕРБ са готови с кабинет на инат. Само тук вижте състава на кабинета, както и голи снимки на пиарката на централата им.


ГЕРБ били готови с кабинет на инат. Единствено Simovnews се добра до състава на новия кабинет:


Бойко Борисов - премиер, дежурен по кухня, килия 123


Цветан Цветанов - министър на културата и СРС-ата, отговорник за труда на наряда, килия 124


Искра Фидосова - министър по прането на затворническите униформи, килия 125


Лиляна Павлова - министър по ежедневните разходки на чист въздух, килия 126


Останалата част от кабинета все още се намираше в съдебна зала и заради това вашият репортер не успя да разбере разпределението на другите ресори :)))))


---------------------------------------------------------------



Не мога да разбера интелектуалната депресия, която лъха от всеки втори десебарски блогър. Останаха вън от парламента и изведнъж все едно светът за тях свърши, обявиха българите за идиоти, изживяват се като мъченици на вселенската простотия, навикват всички, които не приемат страданието им за адекватно. Аз пък смятам, че хроничното кисело настроение и депресия, която лъхаше от ДСБ в последните три години е причаната да бъдат наказани. Хей, животът е достатъчно тежък за хората, че да трябва да гледат политици, които приличат на траурни агенти и на властелини на размахания пръст. Десницата бе наказана, защото постоянно навикваше народа. Хайде, аман! :)))


-----------------------------------------------------------


Някакви кандидат-депутатки с къси поли се мотаят из НДК. Скука, ярост, безвремие...Малко оптимизъм навява факта, че даже милиционерите са се изпокрили. Навън народната любов пали огньове и вика. Еееех, не познавам друга такава страна, където човек може да си полудява кротко :))


-------------------------------------------------------------


Не се отчайвайте. Шоуто трябва да продължи. Тази вечер Бареков като изпадне в абстиненция може да заплаши да се самозапали пред НДК :))) Утре Борисов може да влезе в клиника. Цветанов пък може да реши да дари един от апартаментите си на сираци...:))) Не ме слушайте какво пиша - аз просто тъгувам. Още поне няколко месеца ще трябва да търпя ГЕРБ - това ме изпълва с лепкав ужас


-------------------------------------------------------------



ГЕРБ са първа политическа сила. 2 извода:

1. Свиквайте да ядете асфалт, защото това ще е единственото нещо, което ще видите в близко време...


2. Аз пак съм сред моралните победители. Ама поне един път искам да взема медал, пфууу


-----------------------------------------------------------




Чета едно мнение на Мишо Константинов, който глобално (вероятно математиката го е изпълнила с геополитическо самочувствие) обяснява случващото се в България с опит да се отслаби Южния фронт на НАТО, разбирай - гадните руснаци, Москва, лично Путин и неговата дългобедра секретарка, както и Алла Пугачова са организирали политическия хаос тук. Ето това никога няма да спре да ме забавлява. Докато ГЕРБ не виждат собствените си грешки, а само дългата ръка на Москва са обречени вечно да катастрофират. Да не говорим, че ако има чужда атака срещу тях, съдейки от атаката на Цацаров към управлението, много по-вероятно е невидимата ръка да е в райета и звезди, понеже дори и на янките най-вероятно им е писнало да имат тук съюзник, чиято твърдост за решения трае само колкото мача Челси - Манчестър Юнайтед...:))))


--------------------------------------------------------------



Лелееееее, ама хората днес четат! Ченето ми падна като видях, че в блога имам 900 четения на последната ми статия! Аллах акбар - очевидно времената са революционни. И не, не се възгордявам, нито се хваля - просто ви говоря, че във времената на политически хаос, народът е готов да чете дори и простотии, ама да чете..:)))


-------------------------------------------------------------



Към Бойко Борисов, един безсмъртен цитат: "Мирише ми на командировка в Софийския Централен Затвор… От мен един съвет: килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри… познавам го лично… Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте млад, ще излезете запазен" :)))))))


---------------------------------------------------------------------------



Този път гласувах с такъв кеф, че за малко щях да помоля комисията да ми дадат да гласувам още веднъж...Сега разбирам изборните туристи - че то си е живо удоволствие да гласуваш по няколко пъти, бе! :)))))))


-----------------------------------------------------------------


Версията на виртуалните гербаджии, че едва ли не опозицията сама е влязла в печатницата на общински съветник от ГЕРБ, за да отпечата 350 хиляди бюлетини е вълнуваща със своя шизофренен романтизъм, но яко намирисва на отчаяние и страх. Това е все едно убиецът спипан на местопрестъплението да твърди, че няма как да е той, понеже е твърде очевиден като заподозрян...ГЕРБ биха всички рекорди по лудост.


------------------------------------------------------------



350 хиляди фалшиви бюлетини?!!! ГЕРБ вярно са в паника, мамка им! Май в деня на изборите трябва да арестуват Цветан Цветанов. Така е честно, както казваха бТВ, нали? :))


-------------------------------------------------------------


"Ако наистина Бог е слово, то хората са просто сън на думите". Попаднах на това свое откровение в един свой стар текст и завистливо си казах, че май е имало период (преди около 300 крушовици и 1000 сутрешни телевизионни блока) в който съм имал някакви заченки на ум и интелект. Ама това е България - еволюцията тече в обратна посока. Раждаш се умен, а най-накрая завършваш почти в приматно състояние, тоест в същество подобно на Николай Бареков в тв-студио...:))))



No comments: