Thursday, May 30, 2013

Трогателното олевяване на ГЕРБ




ГЕРБ олевяват. При това олевяват с такива законодателни темпове, че човек не може да смогне да се трогне от техните бързи политически превъплащения. Трогателно е например това, че ГЕРБ поискаха вчера увеличението за обезщетение на дете да скочи от 1 юли, а не от 1 октомври.
Трогателно е, защото сегашният бюджет на държавата бе изготвен именно от ГЕРБ, а в него няма и намек за такова увеличение. Но той е правен във времената, когато ГЕРБ бяха озарени от божествената дяснота, която разглежда даването на пари за социални дейности като евангелие на сатаната.

Днес вече партията на Борисов олевява направо с троцкистки темпове. Но е ясно, че все още не могат да се ориентират напълно в новото политическо пространство в което са дошли. Заради това можем да си позволим няколко съвета към новооткритите левичари.
Защо се задоволяват само с това добавките да се увеличат от 1 юли? Можеха направо да поискат да бъдат увеличени добавките за 4 години назад, до 2009 година. Така де - като ще бъдат левичари, трябва да заличат всичките си издайнически десни следи.
В дясното си минало ГЕРБ нито един път не увеличи пенсиите. Сега могат направо да предложат пенсии от 600 лева. Нали самият лидер на партията Бойко Борисов в парламентарната си реч при откриването обяви, че сега вече могат да предлагат такива идеи и били пълни с тях.

Така че скоро можем да очакваме ГЕРБ да призоват за социална революция. Или пък да тръгнат с тениски на Че Гевара. Олевяването им е просто толкова трогателно, че човек се чуди дали да не се посмее.
Или пък да заплаче.

No comments: