Thursday, November 14, 2013

Румънските студентски лузъри




Тия румънски студенти са пълни лузъри. Вчера го научих. Вдигат се на многохилядни протести, моля ви се, за да искат пари за образование. Пфуу, комунисти и болшевики! Искали парите за образование да станат поне 6 на сто от БВП. Пълни психопати!
Те не знаят как трябва да се протестира и заради това се занимават само с глупости. Нека да видят в южната си съседка България как се протестира истински. Протестира се за морал. За неща, които не можеш да видиш и пипнеш, но винаги могат да те излъжат за тях. Какви са тия комунистически измишльотини да се бунтуваш за нещо, което реално може да се измери, види и пипне? Пълни лузъри са румънските студенти. И се гордеят, че хиляди студенти са залели улиците в тази битка за права.

Тия май не знаят, че качеството не трябва да е фиксирано в количеството. Качеството е, когато 15 души протестират за морал, а още двайсет дърпат загражденията и стенат всеки път, когато полицай ги погледне на криво. Образование, бабината ти трънкина. Българският студент протестира за висши неща. За метафизични ценности. Парите за образование му се виждат тема мизерна, нерадостна, глупава. Заради това българският студент-супермен фучи ядовито, когато го питат защо няма подкрепа. Той разсъждава за небето, а искат от него такива дребни, незначителни неща като масовост, подкрепа, здрав разум.
А румънските лузъри междувременно правят общност. Защото парите за образование са надпартийна тема, това е битка за бъдещето, а не литературна метафора за прикриване на настоящи политически интереси. Ама какво ли разбират тези смотани румънски млади комунисти? Морал, морал му е майката.
До пълна окупация на здравия разум.

No comments: