Monday, November 18, 2013

Моралните есесовци




"Безмозъчни типове", "цигани и турци", "говеда", "престъпници", "гадове", "мръсници", "мошеници", "картофи", "тъпанари", "убийци", "маргинали", "зеленчуци".  Това е малка част от обидите, които представителите на висшата небесна интелигенция тези дни изсипаха във виртуалното пространство срещу БСП и нейните симпатизанти.

Мастит телевизионен продуцент запенен от бяс обяви, че заради "заради 1 000 000 бедни, заблудени и манипулирани хора (електорат на БСП)", останалите българи изгубили мечтите си. Забележете само презрението към "бедните". Те бъркат в здравето на тв-продуцента и развалят крякащото му щастие. Съпружеската половинка на този мастит телевизионен "интелектуалец" пък като аристократка обяви, че не можела да гледа "червената слузеста маса" по Орлов мост и искала да прегази някой.
Журналисти, които иначе се саморекламират като връх на политическата толерантност и свобода, изведнъж се превърнаха в интелектуални есесовци и почнаха да виждат в хората на митинга само "цигани и турци", сякаш това само по себе си е обида. Самият патетичен стил, че беличките богаташки момченца, които разиграват сценки в университета са биологически и обществено по-важно от разни други с тъмен цвят на кожата е като изкарана от брошурка на Ку-Клукс-Клан и така на бял свят като гной потече узаконеният двоен стандарт, приетото за норма мракобесие на много хора.

Езикът на омразата е вид политическо безсилие. Той е израз на политически страх и спотаен ужас. Искат да газят, убиват и арестуват само нищите духом, които не знаят как по друг начин да изразят мрака на собствените си съзнания.
БСП е толерантна, голяма, спокойна и мъдра партия. Но тази лексика на потенциалните коменданти на концлагер е абсолютно недопустима. И смятам, че БСП трябва да реагира моментално.
Не може разпенени богаташчета, презрителни медийни аристократчета, разпенени интелектуалчета с нежни китки да си упражняват мракобесието върху стотици хиляди хора. Този език да си го ползват от тях. Апартейдът на псувните да го прилагат върху децата си, ако обичат.
Когато доведеш едно общество до ръба на интелектуалната лудост, само, защото едно крякащо малцинство не може да наложи политическите си тези по демократичен път, единственият останал изход за тези едноклетъчни хейтъри е омразата, псувнята, злобата, съскащата интрига, газенето с коли, заплахите за концлагер.

Аман от борци срещу комунизма, които по времето на комунизма са си гънели гръбнаците като пластелин само и само да успеят да докопат някоя работа! Няма по-стряскащо нещо от това да видиш как реваншистите са готови да прекрачат всички норми на общественото възпитание и дискусия, защото искат в мрака на обидите да скрият мизериите на собствените си животи.
Очевидно е, че този език на омразата няма да бъде посочен от политическите субекти в дясно, които се давят в същото море на тъмна лудост. Не само няма нищо срамно - гордост е да си социалист! Не може някакви довчерашни лакеи и днешни телевизионни сноби да всмукват като вакуум обществения диалог. Те вече не определят дневния ред на обществото и това само ги прави още по-злобни. Защото за първи път в тази държава здравият разум издържа на атаките на лудостта. 
А това действа на лудите като електрошок, защото след него ще трябва да се събудят от мрака на собствения си живот и да видят, че затънали до шията в собствените си морални нечистотии. 

No comments: