Tuesday, October 27, 2015

Господари на хаоса
Хаосът в "Арена Армеец", взимането на членове на секционни избирателни комисии за заложници на липсата на организация, както и тоталното опорочаване на вота в София едва ли са изненада за тези, които помнят 2011 г. ГЕРБ влязоха в сценария на Бритни Спиърс и нейната песен "Упс... Направих го отново".
Изборите през 2011 г. останаха в историята като най-слабо организираните, най-сериозно манипулираните и тотално опорочените. Стотици членове на секционни избирателни комисии викаха "Мафия!" в зала "Универсиада", защото обработката на протоколите се бавеше подозрително дълго. Двама депутати от ГЕРБ бяха засечени да носят чувал с бюлетини, без да имат право да бъдат на километър от ОИК.
Аматьорската тренировка през 2011 г. днес е перфидна организация по кражба на избори. Абсолютният хаос по предаването на протоколите доведе до заложническата ситуация в "Арена Армеец". Лъсна безпомощността на властта да се справи с кризисното състояние или поне да организира някаква помощ. Вместо това ГЕРБ се отдадоха на любимата игра "да обвиним миналото". Виновно за хаоса било лошото законодателство, оставено като бомба със закъснител. Шменти-капели. За хаоса в "Арена Армеец" няма как да е виновен какъвто й да е закон. Вината е в липсата на организация. В умишлената тактика на ГЕРБ да създават хаос в изборния ден, за да нагласяват резултатите спрямо виждането си за победа.

Нещо повече. Свидетели сме на системния провал на ГЕРБ в организацията на избори. Или става въпрос за умишлено саботиране на процеса? Дивашка некомпетентност или целенасочен хаос? И в двата случая проблемът се нарича ГЕРБ.
На този фон повече от цинично е изявлението на шефката на ОИК в София Диляна Иванова, че хората в "Арена Армеец" били симуланти. Подобно изявление може да роди само провален бюрократ или озлобен чиновник, спипан на местопрестъплението. Провалът на изборния процес в София е очевиден. Изборните резултати са повече от съмнителни, след като само приемането на протоколите се проточи два дни. Виновна за това се оказа... Мая Манолова. Престъпно самосъзнание. Управляващите просто започнаха да гласят алибито си, защото отпечатъците им са навсякъде.
Направиха го отново. Мафията не обича да променя сценариите. 
Този път обаче от всички нас зависи дали родната "Коза ностра" ще успее да напусне с ореол мястото, където бе извършена кражбата на вота.


No comments: