Friday, December 02, 2011

Състояние на духа, което не иска да свършва



Един ден хората ще мислят във фейсбук-статуси. Всъщност това не е толкова лошо. Заради новата ера на социалните мрежи, ние, виртуалните същества, трябваше да се научим да мислим с ясни тези, категорични мнения и запомнящи се позиции. Битката на мисли във Фейсбук е по-драматична от средновековно бойно поле. Всяка мисъл е равностойна с останалите. Особено, ако имаш желание да я изречеш и да застанеш зад нея със своите име, снимки и малки електронни тайни.
И понеже сериозната реалност винаги тежи, Фейсбук след всички изразени позиции сам развива свои временни религии. Например – тоталната възхвала на петъка. И упоритото презрение на понеделниците. Ефирната радост в съботите. И купчината проклятия, че неделята е в състояние да свърши. Така всички събития идват пречупени през новия мистицизъм на виртуалните съзнания и оставят следите си под формата на мисли, клипове, проклятия, въздишки, наблюдения и възторг.
Това е поредната моя порция от Фейсбук наблюдения върху световните реалности, както и върху различни аспекти на всекидневния живот. Очевидно е, че имам мнение по всеки въпрос. Хей, не е задължително това да е проблем. Може просто да е състояние на духа, което не иска да свършва....:)))






Видях, че някакъв деветокласник е спечелил конкурс за къс разказ. Разказът бил 1700 знака. Този младеж е талант. Но аз мога да го конкурирам. Измислих най-късия, ама наистина най-късия разказ на ужасите в света: "...И тогава Фидосова почна да се съблича" :)))))))


----------------------------------------------------



От американската метеорологична агенция снощи към 21 часа панически са подали сигнал за водно цунами, което залива центъра на София. По-късно американците са поднесли извинение - просто сбъркали пръските от потта на Веселин Маринов по време на юбилейният му концерт с природното бедствие...:)))))))


----------------------------------------------------


Утре Бойко Борисов ще гостува на Николай Бареков в ТВ 7. По този повод от СЕМ са настояли телевизията да сложи червена точка по време на целия разговор. От регулатора са настояли и студиото да бъде обезопасено допълнително, за да не могат любовните пламъци между двамата да изпепелят декора :)))


---------------------------------------------------


Прасчо никак не обичаше Коледа. Тя го изнервяше. Това, че Мечо Пух четеше книгата "Любими рецепти за коледната трапеза и мезета за греяна ракия" също не му помагаше особено... :))))
А.А. Милн сигурно се обръща в гроба си, но когато кръстиш свой основен герой Прасчо - трябва да си наясно, че той трудно ще буди съчувствие, особено покрай Коледа :)))


----------------------------------------------------


"Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша". Марк Твен. (Искам да попитам нещо - преди Гугъл как изобщо сме си спомняли кога е бил роден някой от известните? Май Гугъл - това е нашата памет в момента) :))))


--------------------------------------------------------



‎"Когато народът въстава, той отменя всички власти, за да ги поеме". Жорж Дантон. Цялата власт в ръцете на хората! незабавно свалете пенсионната възраст, така че Дянков да може да се пенсионира още днес! Премиерът също! Нека да не се безпокоят как ще живеят с ниски пенсии - в затвора поне ще ги хранят безплатно :)


---------------------------------------------------------



От снощи се дивя на един сюжет, който мисля, че разкрива повече за съдебната система, отколкото всичко останало. Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е забременил своя колежка. Дотук - добре, в крайна сметка това, че си прокурор не отменя правото ти да го вадиш на работното място, въпреки че корпоративните правила дават предписание за обратното. Вичев обаче (тук вече е култово!) имал медицинска бележка, че е стерилен. Колежката му го съдила за бащинство. ДНК-тестът показал, че Вичев е бащата, но съдът се доверил на документа и отхвърлил иска. Това е пример за правосъдие по български: имаш ли хартишка, че си стерилен, можеш да надуеш коремите на половин България без да ти пука! А после се чудим защо сме секс-дестинация номер 1 в Европа. Че тя еротиката почва първо от институциите, хаха :)))


--------------------------------------------------------------


Шофьорът на таксито: "С какво съм по-различен от една проститутка, бате? И аз си изкарвам хляба с лизинг и духинг" :)))) А после сбърчи вежди: "Всичко е духинг в тази държава. Всеки те гледа в ръцете и гледа как да му дадеш пари. А пък хората лъжат, лъжат...Ей ги - половината фирми за таксита всяка година регистрират нови дружества и така дават на държавата един голям пернишки...винкел. Не, че и аз не го правя, лъжа постоянно, ама защо трябва да е така, защо???".
Колко пъти сте имали привилегията да се возите при герой на Достоевски? Е, аз вече бях удостоен с тази чест :))


------------------------------------------------------------



Бойко Борисов: "Аз протестирам срещу това, че години наред те не са протестирали – когато е трябвало". Премиерът също така на третата година от мандата си най-накрая разбра, че държавата плаща осигуровки на полицаи, военни и студенти. Чудо. Топ-историята на деня, разбира се, е от Аврен - земеделските производители излезли на протест, но полицаите, които трябвало да ги охраняват ги помолили, горещо ги помолили да си сменят маршрута, защото те нямат достатъчно гориво за патрулката..... Това е реалността в България до 14 часа. Опасявам се, че до 18 часа реалността ще стане още по-подтискаща. А после ме питат - защо винаги го удрям на темата за голите жени. Защото в нея не виждам никакъв повод за песимизъм, ето защо :)))



----------------------------------------------------------------


Тиха, топла, лятна нощ... Две бълхи замечтано гледат звездите:
"Как мислиш, дали има живот и на другите кучета и котки?!" :))))))))))


-----------------------------------------------------------------


Виктор Пелевин, един от най-шантавите и гениални руснаци, които някога съм чел, има една възвишена мисъл. Телевизията - казва той - е опит за колективно небитие. С други думи фактът, че си имаме телевизионно правителство е опит за окончателната смърт на мозъчните клетки на нацията, хахахаа. виждам по новините - днес четирима министри са били в четири телевизии. Това е смъртоносна политическа хватка, нещо като жилване на медийния скорпион. Но пък има изход. Няма смисъл опозицията да се хаби да иска вот на недоверие на кабинета. Медийната отрова не се лекува с политически средства. Просто народът трябва да си изгаси телевизорите...:))) Тогава ше ни остане само един Фейсбук - а във Фейсбук народът знае как да наказва политиците...:)


---------------------------------------------------------------


Бях на уникално заседание на Градския съвет на БСП в София. Мисля, че Георги Кадиев е жив само, защото енергията не стигна да бъде изкормен наживо. Цялата зала беше срещу него. Ако крясъците срещу него имаха сексуален аналог, сега Кадиев вече трябва да е бременен с близнаци. Не, че той е невинен. Оплака се, че част от партията го била саботирала. Обиди се, че му искат оценки на ситуацията. После хвърли оставка. Ама това изостри атмосферата. Въпреки, че официалната оценка отново бе "морална победа", отдавна не бях гледал такава дискусия в БСП. Някои ще кажат, че е канибализъм, ама пък поне издава някакво наличие на живот....:)))) А, да, дискусията приключи с уникален лаф на Мичо Райковски: "Ако не са ви хрумнали мисли, ще предложа решение" :)))


---------------------------------------------------------------


Преди малко схванах нещо, което досега ми убягваше. Симеон Дянков не е демонично чудовище. Той просто е таен еротоман. Заради това е сътворил бюджета така, че всички да се принудят да ходят голи. Това не е бюджет - а просто план как България да стане ходеща версия на "Плейбой"...Ние го мислехме за дегенерат, а той просто се оказа един финансов Хю Хефнър :))


-------------------------------------------------------------------


Футболист номер 1 на България (Бойко Борисов, разбира се, който си и помислил друго име, моля сам да отиде да се предаде в полицията и в Българския футболен съюз) днес съвсем ясно разкри своята управленска тактика. Каза, че ако някакви си там защитници му се пречкат в наказателното поле (протести, недоволни, синдикалисти, гладни, безработни и бездомни), той като съвършен голмайстор просто ще падне артистично за дузпа в наказателното поле...:)))))) Това са особеностите на българската политика - не разбираш ли от футбол, нищо няма да схванеш на премиера :)


---------------------------------------------------------------------


Надвих тв-отвращението си и седнах да изгледам дискусията между Волен Сидеров и Цветанка Ризова. Точният аналог на преживяното е все едно Боинг да се вреже в челото ти. Той: шизофренично сопрано, тя: истеричен алт. Вероятно хората в изгорено от американците виетнамско село са надавали по-малко писъци от Цветанка Ризова в ефир. Вероятно в клиника за масови убийци има повече здрав разум, отколкото в главата на Волен Сидеров. Резултатът е токсичен. Произволно избран порнофилм може да нанесе много по-малки поражения върху психиката на подрастващ, отколкото такава медийна лудост. Само едно не разбрах - белег за какво е, когато цялата психиатрия на ежедневието те бомбардира от всеки тв-екран? :))


--------------------------------------------------------------------


Есента е велик сезон! В него човек винаги може да намери оправдание пред себе си за идеята, че е необходимо да се върне в леглото и да си доспи :)))) Казват, че от сън спомени няма. Хахха, това със сигурност го и казал някой, който не е знаел как да сънува цветни сънища :)


------------------------------------------------------------------


Няма по-велико политическо удоволствие от това да викаш с още 300 радикали от цялата страна: "Бойко - бандит, стига геноцид!" или "Шистов газ - не у нас"! :)))) Уникално усещане е да участваш в пряката демокрация и да се опълчиш на американските шистови капитали :))) Не знам как стана и друго - в края на едночасовото викане изведнъж се оказах сред учредителите на Инициативния комитет срещу шистовия газ, а пък после народа на титанично доверие ме избра и сред седмината, които трябва да представляват комитета пред алчните и корумпирани инстититуции. Отдавам го на това, че моят бас-баритон постигна удивителни висоти във вика "Оставка" и почти го докара до висините на траш-метъл вокал, който вилнее пред настръхнала публика...:)))


----------------------------------------------------------------------


Този път попаднах на таксиджия - антиглобалист. Напрегнато слушаше новините за кризата в Еврозоната и като американски банкер псуваше световните реалности. Оплака се от скъпите цени на горивото, гумите и сандивичите, и революционно се закани на кабинета. После каза, че светът напълно се е скапал. А най-накрая сподели и рецептата - всички европейски политици в урановите мини да копат полезни изкопаеми. Видях, че е визионер и реших да не противореча. Трябва да спазваме етикеция в постмодерните времена - човек има право на своите политически видения и лична утопия без някой да му противоречи. Дори не ми надписа сметката заради това, че го изслушах. Абе, има полза от това да си дипломат :)


-----------------------------------------------------------------------------


Калина Крумова напусна парламентарната група на "Атака". Ех, съдба! Сега Волен остава само с една камара капути и Деница Гаджева. Има нещо в "Атака", което не задържа красивите жени в тяхната група. Вероятно липсата на твърдост...в убежденията ги гони :)))) Кажете ми - нима светът щеше да бъде същият без безвкусните, сексуални шегички с българския фашизъм :)


----------------------------------------------------------------------------


Аз ли съм единственият тук, който смята, че здравната реформа в България беше не само успешна, а дори много повече от успешна. Ако е така, значи изобщо не разбирате нищо от политика. Властта не можеше да си признае, че иска да строи концлагери, заради това реформираха болниците да заприличат на такива...:))) Реформата успя - почти нямаш шанс да излезеш жив. Нима това не е успех? :)


-----------------------------------------------------------------------------



Абе, разбрахте ли - българин оглави ПЕС! Другарят Александър Симов стана лидер на Партията на Европейските Супергерои! Възможностите му да пие безкрайно количество бира и да пее песни от всички краища на континента спечелиха сърцата на супергероите от Европа и те единодушно го номинираха за свой лидер. Др. Симов прегърна каузата, защото подочу, че на лидерът му давали безплатно пиене и танцьорки...:))))))


---------------------------------------------------------------------------


ПОДКРЕПЯМ СТАЧКАТА В БДЖ! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ БЕЗ ДЯНКОВ, МОСКОВСКИ И БОРИСОВ, НО БЕЗ ЖЕЛЕЗНИЦИ - НЕ!


-------------------------------------------------------------------------


Наричат четвъртък "малкият петък". Това име много ми харесва, защото в идеалният свят седмицата щеше да се състои само от петъци (петък е само на ден разстояние от уикенда и настройва душата по правилен начин). Заради това предлагам всеки ден от седмицата да получи подходящо название: Понеделник - махмурлийския петък! Вторник - биреният петък! Сряда - абе що се бави този петък! Четвъртък - малкия петък! Петък си е петък! Събота и неделя - афтър парти след петъка!


------------------------------------------------------------------------


‎"Боже, какво мъчение! Наколо гъмжи от голи жени, облечени чак до шията." Станислав Йежи Лец. Ех, истинските философи винаги се вглеждат под привидностите :))))

No comments: