Wednesday, April 10, 2013

Еднополови страсти




Решението на Франция да узакони еднополовите брокове предизвика вълна от иронични забележки из безкрайното интернет-пространство. Като тази, че на фона на законодателното решение тримата мускетари започвали да изглеждат все по-подозрително. Тази гей-тема почва да става модна из Европа все едно навън не бушува икономическа криза и направо социална война.

В цялата международна схема за разрешения на еднополови бракове нещо се губи българската политика. Чудно е как така тази тема все още не е повдигната у нас и как така не се е намерил някой бодър проевропейски политик, който да обяви, че поставя остро тази тема на обсъждане.
Темата за еднополовите бракове със своя патос, заряд и конфликтност ще осигури безкрайни месеци икономически толеранс на новия кабинет. България обича да води безсъдържателни спорове по такива теми и тогава народът трудно забелязва сриваща се икономика, увеличени сметки за ток, корупционни сделки на всеки ъгъл.
Време е България да се върне в естественото си състояние на безкрайно пререкаваща се страна, че този бунтовен консенсус срещу системата направо почна да омръзва. И заради това е чудно как никой не се е усетил за взривоопасния потенциал на темата за еднополовите бракове. Как е възможно да изоставаме така от европейските тенденции? Къде спи българската гей-общност, известна с това, че постоянно виси по екраните на телевизиите, въпреки че все се оплаква как е пренебрегвана, потъпквана, дискриминирана и изолирана?

България се движи с няколко години след света, но трябва да сме готови за разплискването на тази тема и у нас. Тя ще отмени цялата политика и ще потопи България в безкраен скандал. А скандалите са гадни, защото човек не смее да се пошегува вече дори.
"Момчета, защо мразите гейовете, та те ви обичат", гласеше друга популярна шегичка покрай тази световна новина. 
Светът се смее най-добре, когато заради един виц могат да те обвинят, че си нетолерантно чудовище.



No comments: