Tuesday, April 09, 2013

Време за избор



Контрасти.
В неделя в зала "Арена Армеец" на политическо шоу с кряскащи спецефекти и Веселин Маринов чухме от ГЕРБ единствено кавър-версия на старите им обещания. Лидерът на ГЕРБ държа 35 минутна реч без абсолютно нито една конкретна идея. Речта му беше като политически комикс - елементарни нападки, пълна липса на съдържание и надежда в някакъв мистичен европейски бог на машината.
БСП постъпи по обратния начин.
С обрана патетика левицата представи цял пакет от конкретни идеи, ясни политики, цялостна програма за промяна на България. Без музика и крясъци. Без шоу.

Заради това контрастите са хубави. 
Чрез тях кристализира съвсем ясно пред какъв избор е изправена страната на 12 май.

Можеш да избереш господарите на дебелашката хвалба, полицейските лордове на постоянно слухтене, лъжците по ранните сутрешни блокове, заслепените от собственото си дебелоочие, самовлюбените, които натикаха България в блатото, послушковците на своя лидер.
Другият избор не обещава моментални чудеса. Но поне не твърди, че ще остане същия. Другият избор е изборът на промяната, на новия живец в политиката и в икономиката, на хората, които имат конкретни идеи, а не неясни корупционни мисли в главата.
Изборът можеше и да е по-голям, но пък сега поне е очевиден, ясен и непоколебим.
И това не е пресилен контраст или пък някакво партийно пристрастие - това е самата реалност. 3,5 години страната живя в някаква политическа лудост, която вече иска да минава не за болест, а за нормално състояние.
Време е някой да й противопостави малко здрав разум.


No comments: