Monday, January 12, 2015

Титанът на свободното слово




Новият Бойко Борисов (след обяви, че първо ще се консултура със спецслужбите) специално отиде в Париж да се включи в едномилионния митинг на французите, а след това заяви, че не може да издържи такова посегателство срещу свободното слово като атентата в "Шарли ебдо". Имаме новина! Новият Борисов, оказа се, е ценител на свободата на словото. заради това вероятно прозвънява всички журналисти. За да се убеди дали са достатъчно свободни и да им набие канчето, ако проявяват каквато й да е несвобода. Заради този безкраен стремеж към абсолютна свобода на словото вероятно старият Борисов живееше телевизионно в сутрешните блокове, където даваше акъл по всяка тема във вселената - от това каква да е новогодишната програма до това как е трябвало да рисуват великите майстори на живописта. Новият Борисов в Париж обаче се разграничи от миналото си. Обяви, че новият му подход към свободата на словото е да не говори с медиите. Дори го каза троснато, за да подчертае, че такива въпроси оскърбяват свободолюбивия му дух.

В Париж българските журналисти не спестиха на Борисов въпроса за отношенията им с Пеевски. Интересно - любителят на свободата на словото по никакъв начин не даде отговор на този въпрос. Тези отношения са като древна конспирация за която всички се досещат, но никой няма чак толкова конкретни доказателства. Защото дуото - Борисов - Пеевски и паяжината край тях е най-доброто доказателство за това защо българският премиер няма никакво място на митинг в защита на свободното слово. Новият Борисов е опит за карикатура на стария, но съвсем не е далеч времето, когато истинската му същност ще избие и тогава ще видят всички, които го възхваляваха като променен, различен и смирен.
А дотогава ще слушаме като от латерна как Той е боец за свободата, участник в митинги, целувач на чужди президенти и всичко това в името на свободата.
Новият Борисов - титан на свободното слово! 

No comments: