Thursday, February 04, 2016

Длъжност: платен антикомунист




Грант на стойност 129 400 лева е получил бившия министър на външните работи Николай Младенов, за да се "бори с остатъците от комунизма в България". Сумата съвсем естествено се осигурява от печално прочутата организация "Америка за България", която като раков тумор е пуснала разсейки във всички обществени сфери и създава поколение след поколение от грантови храненици.

Но, ехааа, това борец срещу комунизма вярно вече си става добре платена професия. Професионален антикомунист. Нещо като директор на водопад. Строител на замъци от въздух, защото по тези земи, уви, комунизъм отдавна не е забелязван. Точно, защото това е толкова сладка и блажена длъжност, а натискането за нея е толкова голямо.
И фабриката за промиване на мозъци работи на пълни обороти. 26 години са минали от началото на прехода, а сега борците с комунизма са повече от всякога и се множат като нови десни партии.  По време на самия комунизъм обаче такива брутално отсъстваха. Най-запенените антикомунисти днес задължително са рода с някоя тежка номенклатура от миналото или са били най-активните доносници, за да се доберат до заветното членство в БКП. Сега обаче палачинката се обърна. И понеже в антикомунистически сектор има страшно много пари бъдете убедени комунизмът никога няма да умре. Тия винаги ще виждат заплаха от него, защото иначе ще им се наложи да работят.

И правя обоснованото предположение, че след 300 години все още ще има паразити на свободна практика, които ще твърдят, че комунизмът им е виновен и се борят с него. Тази новина обаче трябва да ви подскаже друго - антикомунизмът в България не е идеалистично занимание. Това е добре платена професия и платена любов. И се питайте всеки антикомунист колко ли е взел за пръскането на слюнки и истерично размаханите пръсти по телевизията. Което ми напомня - тия днии Протестна мрежа е излязла с декларация срещу комунизма. Напълно безплатно, разбира се. 
Нима вярвате, че тия момчета и момичета са алчни грантаджии?



No comments: