Monday, August 29, 2016

Живот в прекрасния и гневен свят II




Силен ход на Корнелия Нинова. Отвърна на картечния огън с изстрел от базука. Дамското токче изпотъпка мускула. Бойко Борисов не функционира добре в режим на персонален сблъсък. Той се опита да вдигне висока политическа топка с тезата за лидерския сблъсък, но сега май трудно ще неутрализира ответната бомбардировка. Самият факт, че ултиматът на Нинова още не е получил отговор означава, че телевизионната му изцепка е била импровизация по някакви нелепи опорни точки. Ако беше убеден в правотата си щеше да излезе на балкона на кабинета си в МС и да кресне, че приема. Сега се поти и се чеше по черепа. Убеден съм. Бойко обича да играе в битки, които са му подсигурили, че ще спечели. В целият този скандал обаче има и друг положителен момент. Когато става дума за битка ясно се видя, че на тепиха са само БСП и ГЕРБ. Всичко друго е част от пейзажа.


------------------------------------------------

Изкарах целият ден на път. От тропическата София до още по-напеченият от слънцето Смолян. Човекът е човек не само, когато е на път, но и когато чете толкова много пожелания за здраве и щастие. Ако вселената има уши, то тя със сигурност ще направи така, че да съм безсмъртен и досадно щастлив...Благодаря на всички, които се сетиха за мен, благодаря за всяко късче радост, която ми дарихте през този празничен ден, благодаря за страхотните емоции, които чувствах като пролетен бриз в жегата :)))

----------------------------------------------

Франция би Германия. Португалия би Франция. Това е Евросъюзът, който харесвам :)))))))


------------------------------------------

Американската версия за снайперистката стрелба по полицаите прилича на фентъзи. В Далас стрелецът бил чернокож самотник. Останалите случаи на нападения над полицаи се дължали на медийното отразяване на първата стрелба и събуждали желание у други такива чернокожи самотници да си вземат пушките и да атакуват органите на реда.
Ако някой наистина вярва в това, значи му е време да потърси психиатрична помощ. Истината според мен е малко по-зловеща. В САЩ вече има елементи на гражданска война. В момента в който един чернокож, пък бил и той озверял самотник, атакува полицията (основен инструмент за насилие на държавата), това е форма на гражданска война. Проучване от 2015 година показваше, че 3 от 5 чернокожи американци твърдят, че полицията се е отнасяла несправедливо към тях и то въз основа на расата им. Всички опити за създаването на красивата приказка за нацията преодоляла етническите проблеми се сблъскват с грозната реалност. Почвайки от размириците в Лос Анджелес през 1992 година стигайки до снайперистките атаки в Далас - можем да проследим кървавата следа на едно постоянно клокочещо напрежение. И заради това по никакъв начин не изключвам всички тези стрелби да са координирани, подобно на акциите на "Черните пантери" от 60-те и 70-те години. В страната в която Мартин Лутър Кинг е издигнат в култ, май все повече стават активните фенове на Малкълм Екс.
И последно. Смятам, че конфликтът в САЩ съвсем не е само на расова основа. Това е и класова война. Чернокожото население е по-засегнато от кризата, основно то обитава гетата за бедните. Тези гета наистина са източник на престъпност, но и са обвинение към начина по който функционира корпоративната машина на Америка. А тя винаги ще се отнася с подозрение към бедните и ще ги тъпче полицейски, защото едва ли е забравила това, че лузърите могат да бъдат сила на промяната, която дори и полицейските палки не са в състояние да спрат...

-------------------------------------------


Забелязах, че част от "моралните съвести" на нацията са сложили на кориците официалната снимка на лидерите от срещата на НАТО във Варшава...Представяте ли си???? Потрети на тия бастуни бе, братче! Точно така навремето в кабинетите висеше портрета на Тодор Живков, хохохохоохо :)))) И не ми говорете, че сега времената са други. Превиването на гръбнак се оказа извънисторическо явление

-------------------------------------------


Германия играе футбол точно както Меркел управлява Евросъюза - много мускули, много пози, много тестостерон и претенции, а пък най-накрая отварят вратата за всички :)))))))

-------------------------------------------

Абе защо се изпълвам с еврооптимизъм, когато Германия страда?!! :))))))

-------------------------------------


Имейлите на Хилъри Клинтън се оказаха вълнуващи като трилър за геополитическата прислуга и нейната роля в американския свят. Оказа се, че и България е замесена в този сюжет. Схемата е описана добре - в писмо до Клинтън зам.шефа на нейния кабинет й предава информация от Ричард Морнингстар, който по онова време е специален пратеник на Държавния департамент по въпросите на енергетиката в евразийския регион. Морнингстар от своя страна разказва, че е получил обаждане от тогавашния външен министър Николай Младенов, който му се обадил скоростно, за да рапортува, че проектът АЕЦ "Белене" е спрян. Дори и само това е повод за национален срам. Само забележете - американската марионетка у нас няма право пряко да се свързва с висшия началник, а действа през двама посредници. Това ясно показва всъщност колко ниско са българските политици в хранителната верига. От информацията става ясно, че при посещението на Хилъри у нас именно "Белене" е била основната тема на разговорите. Очевидно е - Вашингтон са направили максималното да прекратят единственият високотехнологичен проект, който България се беше опитала да развива. Това много ясно показва всъщност колко точно им пука за развитието на България. Те се интересуват от територията, от нейното геостратегическо положение, ама пет пари не дават как ще живеят хората тук. То заради това във външната ни политика постоянно изникват антропологични клонинги на Младенов - безсъдържателни костюмари взети на външно управление, безмозъчни марионетки, чиято единствена задача е да рапортуват дали са изпълнили правилно поставените задачи. Всичко останало е само някаква илюзия за самостоятелно управление и суверинитет. И този имейл трябва ясно да бъде закован на вратите на апартаментите на всички, които стават и лягат с идеята, че Кремъл коли и беси у нас. Сега ясно се вижда истината. Тя е грозна и безпощадна.

------------------------------------

Наистина е време за закон, който да задължи Росен Плевнелиев да мълчи до края на мандата си, защото вече действа като оръжие за масово поразяване. Налетях на следното откровение от него днес: "Мандатът на правителството на Пламен Орешарски беше еднозначно определен от анализатори като период с най-голяма степен на завладяване на държавата. Системата от трайни корупционни отношения стигна до ниво, което доведе до арогантна и непоносима за обикновените граждани злоупотреба с власт".
Даа, на президентът на ГЕРБ все Орешарски му е виновен. Но неговите думи имат по-дълбок смисъл. Това е подписване на индулгенция на Борисов-2, мащабен опит за оневиняване на сегашното управление, затънало до ушите в корупционни нечистотии.
Орешарски ли взе заем от 16 милиарда с неясна цел? Орешарски ли сключи съмнителната сделка за МиГ-овете? Орешарски ли взе заложници в зала "Арена-армеец"? Орешарски ли удължи срока на концесиите почти до безкрайност? Орешарски ли се опита да въведе скандалната схема за отпечатъците в болниците? Орешарски ли превърна матурите в полицейщина? Орешарски ли вдигна пенсионната възраст? Орешарски ли превърна ремонтите на пътишата в безкрайна печатница на пари за наши фирми? Орешарски ли превърна парламента в ковачница на лобистки закони? Защото днес Иван Бакалов правилно е подчертал един от тях - закона за адвокатурата, който прави така, че всеки контакт на обикновен гражданин с НОИ да минава през адвокат. Това е типичен пример за управление в името на лобитата. Същото това управление искаше да забранява и споделените пътувания, защото "нашите" автобусни фирми са ненаситни за пари. Пред нас не стои правителство в името на хората, а в името на корпоративните интереси. А на Плевнелиев все Орешарски му е виновен. Защото през цялото време на "Дондуков" 2 ние имахме една политическа марионетка, празно пространство, командвано отвън, човек без съдържание и мисъл. Но за това сигурно също Орешарски е виновен. Няма начин да не е той.

-----------------------------------------

Немския химн звучи така все едно килограм болтове се изсипват върху череп...:))) Адзуриииии, длъжни сте да смажете това престъпление срещу естетиката :) Само Италия!

-----------------------------------------

От една седмица насам постоянно попадам на гневни либерални анализи за това, че Шотландия има правото да се отцепи от Обединеното кралство, защото не приема политическите резултати от референдума. При това подобно мнение ни се съобщава гръмогласно с буреносни морални оттенъци.
Така ли, мамини сладки?
Значи Шотландия има правото да се махне, а Крим - не? Защото Крим е огледален случай на Шотландия. Кримчани бяха вбесени от преврата и отказаха да приемат резултатите от него. Хората там просто казаха, че не искат повече да си имат работа с луди...:))) Ама е прекрасно да видиш как интелектуалните съвести се пържат в блатото на собственото си лицемерие.

--------------------------------------------

Според данните на турските власти, основен организатор на взривовете на Истанбулското летище е чеченецът Ахмед Чатаев. През 2011 година тази нещастна жертва на мракобесния режим на чудовището от Кремъл е задържан у нас. Русия иска неговата екстрадация, защото го издирват за тероризъм. В България се надава правозащитен вой. Чатаев бил борец за свобода и имал статут на политически бежанец в Европа. Съдът отказва да го екстрадира...Така де, защо да не спасим един терорист от лапите на Путин? Но все пак не забравяйте - "Нощните вълци" са най-голямата заплаха за България, американските грантове, евроатлантическите ценности и младите внучки на престарелите реститутки...

------------------------------------------

Брекзита отприщи много интересен процес в Лейбъристката партия. От няколко дни блеъристите, които са основна част от депутатското тяло почнаха един по един да искат оставката на Джеръми корбин и да го призовават да се оттегли. Това не е новост. От ден номер 1 депутатите се намират в конфронтация с Корбин, която не можеха да реализират медийно, защото той бе избран пряко от членовете.
Очевидно в политическката криза след Брекзита блеъристите решиха да направят нов щурм по връщане на партията в техни ръце. Днес вече гледам, че в битката се е включил и "Гардиън", който иначе е смислен вестник, но Корбин им бърка яко в здравето. "Въпросът вече не е дали г-н Корбин да продължи да ръководи, а дали на практика изобщо вече ръководи", размахва пръст вестника в статия озаглавена "След експеримента"
Интересно обаче е друго. Във фейсбука на "Гардиън" под тази статия няма нито един коментар, който да подкрепя тезата на медията. Ама нито един. Точно обратното - читателите възприемат написаното като част от безкрайната и жълта медийна кампания срещу Корбин, която всячески се опитва да го отстрани от председателското място. Нали си спомняте - Дейвид Камерън, човекът, който с политически маневри доведе до Брекзита, обяви, че Корбин е заплаха за националната сигурност. Хохохохо. Преди няколко дни същото обяви и Блеър, човек, който в други времена би бил съден като военнопрестъпник на чиято съвест тежи огромна лъжа и живота на над 500 хиляди души в Близкия Изток.
Това разделение между елит и избиратели вещае буреносни времена за лейбъристите. Защото ако битката на блеъристите завърши с успех, това гарантира разцепление на британската левица. Блеъристите имат власт, но ще останат без избиратели. Но все пак има нещо много странно в това една лява партия да се гърчи от това, че е оглавена от автентичен социалист...

---------------------------------------------

Ако има нещо по-гнусно от нелепите опити англичаните, които са гласували за Брекзит да бъдат изкарани малоумници, идиоти, непросветени дебили, селяни с по една мозъчна клетка, прикрити путинистки клетки и абсолютни тъпанари, то това са хората от другия полюс, които драматично подхълцват каква трагедия за ЕС е отделянето на Великобритания. Типичен пример в тази посока е статията на ексслужебния министър Юлиян Попов, която е кръстена хленчещо "Какво сгрешихме с този съюз, та да накараме Великобритания да си тръгне?". Ох, майкоооо, каква трагедия! Каква шокираща футболна драма! Скочи ли процентът на самоубийствата в анализаторската общност, а? Такова леене на сълзи сигурно не е имало от последния сезон на "Листопад" насам. Ама то са едни тръшкания, едно късане на ризи, едно болезнено усещане за несправедлива вселена. Смятам, че едните и другите реакции имат общ извор - разпадът на удобните обяснения за света. Когато те си тръгнат остават единствено хленчовете. И разбитите сърца :)))))

---------------------------------------------

Йорданка Фандъкова днес намери мястото си в пантеона на десните божества, населили небесното пространство на управлението в София. Ето какво казва тя: "Цената на билета наистина е висока, но всеки може да има алтернатива и да не го ползва". Това пак е екстаз на божественото дясно. Логика от различен астрал. Все едно Мария-Антоанета с нейните пасти се е преродила по нашите ширини и е получила кметски стол.
Алтернативата на скъпотията, значи, е да си стоите всъщи. Или да ходите пеш за здраве в адските жеги. Толкова е простичко. А вие, лузъри такива, мрънкате срещу управлението и само знаете да се оплаквате. Сега разбирам, че Прошко Прошков съвсем не е сам в своето аристократично презрение към бедните. Нали си спомняте какво бе споделил "златният пръст на ГЕРБ" в София - че градският транспорт не бил убежище за социално слаби. Е, сега Фандъкова надгражда тази дясна логика. Бедните да ходят пеш. И, ако обичат да не се мяркат по центъра, че да развалят гледката на управленската аристокрация. С тази логика наистина утре билетчето може да стане 5 лева. Защото имате алтернатива - може да не го ползвате...

-----------------------------------------

Радан Кънев е един експлозивен ум, чиито анализи за света звучат като песен на Джорджано. Отварям, за да видя какво е написала дясната мисловна школа за Брекзита и попадам на развихрени разсъждения, пълни с леко съскане и пиянски мечти, които все пак са по-добри с една степен от обичайното, защото Путин е оставен на мира и не посочен като идеен ръководител на вота във Великобритания. А след това налетях на следното готино изречение: "Накратко - трябва смело лидерство на национално и европейско ниво. Лидерство, каквото не е имало от началото на 90-те години". Замислих се за това, че в началото на 90-те години на европейско ниво лидер беше социалистът Жак Делор, който днес е на 90 години и сигурно с ужас наблюдава как последователно два десни мухъла като Жозе Мануел Барозу и Жан-Клод Юнкер разказаха играта на ЕС, а в комбинация с Меркел това се оказа нещо като самоубийствен коктейл за Европа. С други думи - доживях да видя костовист, който да лее сълзи за ляво лидерство на ЕС. Ама няма лошо де - току-виж наистина му е дошъл акъла...

-----------------------------------------

Гледах една реклама на кренвирши, която носталгично обявява, че вкусът им е като от "от онова време". Хахаха, вече има и кренвирши ретро..:))

-----------------------------------------------


Много се замислих тези дни защо сплотената и истерична грантова общност реагира на Брекзита така болезнено сякаш Манол Глишев е останал насаме в една стая с Хирурга от "Нощните вълци" и на километри околовръст няма жива душа...После обаче ми просветна. Вижте - членството на България в ЕС в годините на прехода не бе представяно с рационални аргументи и икономически доказателства. Не, пламенните комсомолци, които бързо станаха фанатични антикомунисти много настояваха да наричат това "цивилизационен избор". Голяма работа, схващате ли - балканските питекантропи се завръщат в цивилизацията си, какъв кеф просто.
"Цивилизационният избор" беше класическото оправдание за всяка безумна реформа, за всеки удар срещу работещите и именно той роди в България прокълнатото словосъчетание "От Брюксел така казаха". Как да се противиш на цяла цивилизация?
С Брекзита обаче стана ясно едно - в самото сърце на Европа, в топ 3 на страните от ЕС има една държава, която отказва да припознае ЕС като "цивилизационен избор" и пролетарски негодува срещу някакви дреболийки, които така вбесяват грантовата общност, свикнала да се тревожи единствено за това дали ще си получи парите навреме, а ето че небето й стовари такива проблеми, че даже сьомгата ще им загорчи. И заради това сега същата безумна ярост ще се стовари върху обикновния англичанин - той ще бъде изкаран малоумник, дебил, кретен, тъпанар с два пръста чело, путинист, дъртак със склероза, тесногръд ксенофоб. И то защо? Защото ЕС е икономически съюз, а не цивилизационен избор. Лъжата на прехода започва да се пропуква. Нас ни тикаха уж към цивилизацията, а се оказа, че са ни натикали в някаква закусвалня за бързо хранене, където готвачите стачкуват, клиентите изкрейзват, а мениджърите се чудят дали точно сега не е моментът да се хвърлят от прозорците. Вотът на англичаните беше грешка. Точно както беше грешка да ни описват ЕС като някаква Аркадия, където световните тегоби са решени окончателно. ЕС можеше и да стане нещо хубаво, но откъде, по дяволите да знаем, че ще дойдат времена, когато Ангела Меркел ще минава за голям политик, хохохохо :)))))

-----------------------------------------------

Евроатлантикът в мен бе разтърсен. Днес минах покрай наблюдателницата, а след това покрай къщата на дядо Ильо войвода и още хълцам от ужас. Дядо Ильо, оказа се, е бил древен български ксенофоб, който се е отказал от принципите на толерантността и е водил терористична дейност срещу нашите съжители от Османската империя...Пфуу, още ли не сме изхвърлили от учебниците тези смутители на древния бг-европеизъм???? :)))))

-----------------------------------------

Свивам нещо от Явор Дачков, което е култово: "Постовете на протестърите във ФБ приличат на физиономията на Тодор Живков от 10 ноември 89 г." :)))))))))

------------------------------------------------

Противно на всички смятам, че изобщо не е толкова важно дали Великобритания ще остане или ще напусне ЕС. Този въпрос е драматичен, емоционален, но не е достатъчно важен. Важният въпрос е - какъв е произхода на това недоволство от Европейския съюз, какво в тази тежка и бюрократична конструкция (която си има своите предимства) дразни масово хората из целия континент.
Даваният днес отговор е напълно неадекватен, защото масово виждам мнения как недоволството срещу ЕС е едва ли не продукт на хибридната война и коварен план на кремълските чудовища. Ех, колко щеше да е лесно Путин да е виновен тук! Според мен най-виновни за състоянието на Евросъюза са тези негови трубадури и бардове, които не даваха дума да се издума за това, че Европа може да бърка. Онези негови певци, които превъзнасяха стратегическия гений на Меркел и мигаха мазно с очи, когато пред очите им този колос на глинени крака се срути в прах и писъци. Именно това комсомолско ожесточение към всеки, който се опитваше да гледа трезво, явление, което далеч не е само българско, днес се завръща под формата на клокочещо недоволство. И заради това британската кампания анти-ЕС е пълна с емоции, кипящи страсти и откровени глупости. Защото много време самият разговор за ЕС беше стъпкван гръмогласно, защото не бе позволявано на никого да изразява дори минимални нива на скептицизъм. Сега свободата се завръща, макар и под формата на комикс.
И последно - не съм англичанин, но ми е трудно да разбера по какъв начин британците могат да възприемат сериозно про-ЕС позицията на Дейвид Камерън. Хей, говорим за този, който близо две години си опияняваше от анти-ЕС говорене и където видеше микрофон тръгваше да громи Брюксел с цел да печели политически дивиденти. Може би заради такъв вид политически игри навремето Давид Черни в скандалната си инсталация "Ентропа" си направи най-голямата гавра именно с Великобритания. Тя просто отсъстваше от творбата...

---------------------------------------------

Никога не си позволявайте да подценявате възрастните хора! Ама никога! Идва при мен днес легендарният антифашист доктор Петър Андонов, който е роден през 1919 година, представете си само. И не знам от жегата ли, от умората ли, първоначално си викам "леле, той пък с какво ли ще иска да ме занимава, със спомени ли". Старецът обаче ми отвинти главата. Направи толкова смислен геополитически анализ, че челюстите ми увиснаха. Цитира ми едно към едно думите на Щайнмайер за ученията на НАТО и за отмяната на санкциите за Русия, после почти дословно възпроизведе целият кабинет на Донецката народна република, жестоко нахрани Ангела Меркел, но не по принцип, а с конкретни факти...
Стоях и мигах като реформатор пред истински комунист. И му викам: "Др. Андонов, ама как успявате да бъдете толкова информиран?". А той ми отговаря: "Че аз ако спра да се интересувам от света пиши ме умрял. А пък няма да се дам лесно. Искам преди това да видя поне рухването на капитализма". Когато разговорът приключи си тръгнах удивен и слисан. Дай боже всекиму да е толкова световен и идеен на 97 години!

-----------------------------------------------

И сега какво се оказа - прословутото 10 процентно увеличение на заплатата на учителите, перлата в короната на мазния пиар на Кунева в зала "Арена Армеец" се оказа просто една финансова халюцинация. Борисов отсече, че това не било предвидено в бюджета. Точка. Кунева се оказа грандиозен лъжец. Също, както и Борисов бай дъ уей. Просто, защото диагнозата на България днес гласи, че това е страна, която е готова да даде 2,2 милиарда за въоръжение, но се стиска за 250 милиона за увеличение на учителските заплати...

------------------------------------------

Германия срещу Полша. Леле, защо ли ме побиват тръпки и се сещам за Втората световна война. Сега, ако отнякъде се появят и руснаците, за да помогнат на германците, хаха, значи съвсем сме я оплескали...

---------------------------------------

България се намира в драматична ситуация. Сега е времето, когато политиката на приведеният гръбнак пред интереси драматично чужди на българските, започва да дава отровните си плодове. И, да, знам, абсурдно е, тъпо е, странно е да го пиша, но точно в този момент от цялата управленска клика Борисов има най-рационалният и здравомислещ подход. Друг е въпросът, че това не е осъзната съпротива, а просто инстинкт за оцеляване. Елементарен пиар за политическо спасение
Опитът България да бъде натикана (точно това е терминът - насилствено натикана) във враждебни действия срещу Русия в Черно море, идеите за създаване на съвместни флотилии, агресивната реторика, превърната в тъмен култ - това е пряк удар срещу здравия разум, а и срещу истинските основи на българската политика. България за пореден път става свидетел на това как ключови за нейното бъдеще политики се налагат отвън. Решенията се взимат задкулисно, а основни политически фигури у нас са просто марионетки без собствена мисъл. Единственият смислен изход от целият този лабиринт на лакейството е ясно да се формулира доктрина, че България не е и никога няма да бъде фронтова държава. Защото ястребите лесно могат да дрънкат оръжие и да пакетират агресията в новговора на НАТО, но хората не са глупаци. Те ясно виждат какво се случва в България и именно това, че хората проумяха накара смъртносното трио - Борисов - Плевнелиев - Ненчев да се откажат от всичко, което патетично са обещавали и да влязат в режим на обяснения. Един път завинаги трябва да стане ясно - България никога няма да бъде враждебна на Русия страна и гарант за това са хората, които не искат да наблюдават как шепа безумци тласкат страната им към ръба на пропастта.



No comments: